21/2012. (VI. 4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV.1.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: SzMSz) az alábbiak szerint módosítja és kiegészíti:


1.§.

Az SZMSZ 89. §. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, továbbá az alábbi, (4)-(8) bekezdéssel egészül ki:
„(3) Az önkormányzat a helyi nemzetiségi önkormányzatok működési feltételeinek javítása érdekében térítésmentesen helyiséghasználatot biztosít az önkormányzat tulajdonában álló Kőszeg, Kossuth L. u. 15., a Kőszeg, Chernel u. 6. és a Kőszeg, Rákóczi u. 91. alatti helyiségekben.
(4) A helyi nemzetiségi önkormányzat az Njtv-ben meghatározott kezdeményezést, javaslatot, tájékoztatás-kérést a polgármesterhez nyújthatja be. A polgármester az Njtv-ben előírtak szerint köteles a kezdeményezés, javaslat tárgyában történő döntéshozatal, illetve a tájékoztatás megadása iránt intézkedni.
(5) A helyi nemzetiségi önkormányzat az Njtv-ben rögzített egyetértési, és vélemény-nyilvánítási jogának gyakorlása során az egyetértés tárgyában hozott döntést, a kialakított és írásba foglalt véleményt a polgármesternek köteles megküldeni.
(6) A helyi nemzetiségi önkormányzati képviselő a Polgármesteri Hivataltól igényelheti a nemzetiségi önkormányzati feladatkörének ellátásához szükséges tájékoztatást, szakmai közreműködést.
(7) A Polgármesteri Hivatal látja el a nemzetiségi önkormányzatok testületi üléseinek előkészítését, a döntéshozatalhoz kapcsolódó és az önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási, leírási, postázási, iratkezelési feladatokat.
(8) A nemzetiségi önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáról a Polgármesteri Hivatal gondoskodik.”


2.§.

Az SzMSz 4. sz. mellékletében a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottságra átruházott hatáskörökről szóló felsorolás utolsó francia bekezdése hatályát veszti.

3.§.

Az SzMSz 5. számú mellékletében a polgármesterre átruházott hatáskörök felsorolása az alábbi francia bekezdéssel egészül ki:
„– Megállapítja a helyi közutak forgalmi rendjéből következő közlekedési szabályokat.”


4.§.

Jelen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2012. május 31.




Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző