23/2012. (I. 1.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) valamint a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) valamint a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1.§

A parkolási rendről szól 5/5001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Parkolási rendelet) 1.§ (2) bekezdése az alábbi h) ponttal egészül ki:
„1.§ (2) h) a Jurisics tér 5. szám alatti épületben munkát végző egészségügyi dolgozókra.”

2.§

A Parkolási rendelet 2.§ (5) bekezdésének második mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„A polgármesteri hivatal dolgozói az éves lakossági bérlet megváltása ellenében, a Szent Jakab és a Szent Imre templomba érkező lelkipásztor és kántor díjfizetés nélkül jogosultak a II. parkolási zónában várakozni.”

3.§


A Parkolási rendelet 5.§ (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„5.§ (6) A rendelet hatálya alá tartozó területen található, hatósági nyilvántartásba vett szálláshely-szolgáltatók a nyilvántartásban szereplő szobaszámmal megegyező számú, de legfeljebb 20 db éves, magánszemélyeknek szóló parkolóbérlet vásárlására jogosultak a szálláshelyhez legközelebb található parkoló-zónában.”

4.§

A Parkolási rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.

5.§

A történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Behajtási rendelet) 1.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1.§ A rendelet hatálya kiterjed Kőszeg Város közigazgatási területén a Jurisics térre, a Rajnis József, a Táblaház, a Schneller István, a Chernel István, a Bem József, a Kelcz-Adelffy, a Városház utcákra, a Diáksétányra (történelmi belváros), a Fő térre, a Szűk utca és a Kossuth L. u. 12-14. és 16. szám alatti ingatlanok által határolt területre, az azon keresztül megközelíthető közterületekre, illetve a mindezeken gépjárművel közlekedőkre.”

6.§

A Behajtási rendelet 3.§-a és az azt megelőző cím helyébe a következő rendelkezés lép:

„A behajtás és várakozás rendje
3.§

(1) A rendelet hatálya alá tartozó területre behajtási engedélyt a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 14.§ (14) bekezdésében meghatározottak kaphatnak.
(2) A behajtási engedéllyel együtt várakozási engedélyt csak azok kaphatnak, akiknek ingatlanán a gépjármű nem helyezhető el. Ebben az esetben lakásonként egy várakozási engedély adható ki. . A behajtási és várakozási engedély mintáját a rendelet melléklete tartalmazza.
(3) Egyéb esetekben várakozni parkolójegy vagy –bérlet megvásárlásával a kijelölt fizető parkoló-helyeken lehet
(4) A Kossuth L. u. 12-14. és 16. szám alatti ingatlanok által határolt területre behajtási és várakozási engedélyt csak a Kossuth L. u. 16. szám alatt lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kaphatnak.
(5) A Fő tér területére sem behajtási, sem várakozási engedély nem adható ki. A Fő tér keleti részén húzódó gazdasági feltöltő utat a Fő tér 2. mögötti belső parkoló megközelítése céljából az Írottkő Szálló és a Portré Panzió szállóvendégei, a Kossuth. L. u. 10-14. szám alatti ingatlan lakói, valamint a 3. § (1) bekezdésében meghatározottak használhatják behajtási engedély, valamint - gépjármű-tárolóhely hiányában – parkolójegy vagy -bérlet birtokában.
(6) A rendelet hatálya alá tartozó területen lévő üzleteket árufeltöltés céljából 6 és 12 óra között lehet engedély nélkül, a folyamatos fel- és lerakodás idejére gépjárművel megközelíteni és a közelében (a forgalom akadályozása nélkül) várakozni.”

7.§

A Behajtási rendelet kiegészül jelen rendelet 2. mellékletével.

8.§

(1) Ezen rendelet 2012. július 1-jén lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.
(2) Hatályát veszeti a Parkolási rendelet 5.§ (8) bekezdése.
(3) Hatályát veszti a behajtási rendelet 4.§-a és az azt megelőző cím.

9.§

(1) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a korábban kiadott behajtási, behajtási és várakozási, alkalmi behajtási, valamint alkalmai behajtási és várakozási engedélyek érvényüket vesztik. Jelen rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelő engedélyek kiadása iránti kérelmeket 2012. június 4. napjától lehet benyújtani.

Kőszeg, 2012. május 31.


Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)