6/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelete módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI törvényben (továbbiakban Nvtv.) kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában, va-lamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX tv. 13.§ (1) bekezdésében meghatá-rozott feladatkörében eljárva az önkormányzat vagyoná-ról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelete módosításáról a következőket rendeli el:


1. §

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdál-kodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendelete (továbbiakban Vr) 3. §-a 6. és 7. pontjának he-lyébe az alábbi szöveg lép:

6. Korlátozottan forgalomképes vagyon: az önkor-mányzat kizárólagos tulajdonába nem tartozó azon nemzeti vagyon, amelyről törvényben, vagy a helyi önkormányzat rendeletében meghatározott feltételek szerint lehet rendelkezni.
7. Forgalomképtelen nemzeti vagyon: az a nemzeti vagyon, amely a nemzeti vagyonról szóló törvény-ben meghatározott kivétellel nem idegeníthető el, nem terhelhető, biztosítékul nem adható, azon osz-tott tulajdon nem létesíthető.

2. §

A Vr. 4. §. (2) bekezdése az alábbiakkal egészül ki:

(2) A vagyon – rendeltetése szerint –törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó üzleti vagyonból tevő-dik össze.

3. §

A Vr. 4. §. (5) bekezdése az alábbiakkal egészül ki:

(5) A forgalomképtelen törzsvagyon tárgyai:
A Nvtv. 5. § (4) bekezdésében megjelölt vagyontár-gyak, valamint mindaz a vagyon, amelyet törvény, vagy az önkormányzat rendelete nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősít.


4. §

A Vr. 16. §. –a az alábbi bekezdésekkel egészül ki:

(4) A törvény erejénél fogva korlátozottan forgalomké-pes vagyonról a képviselő-testület a törvényekben megha-tározott feltételek szerint jogosult rendelkezni.
(5) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak ak-kor idegeníthetők el, ha kihasználtságuk alacsony szintje, vagy a magas fenntartási költségek miatt rendkívüli terhet jelentenének az önkormányzat, illetve a vagyonkezelő számára.
(6) A muzeális emlékek elidegenítéséhez a művelődé-sért és közoktatásért felelős miniszter hozzájárulása szük-séges.
(7) Az önkormányzat fenntartásában működő intéz-ményben lévő állami tulajdonú muzeális emlék tekinteté-ben a tulajdonosi jogok gyakorlóját a művelődésért és közoktatásért felelős miniszter határozza meg.
(8) Az önkormányzat tulajdonában lévő műemlék épü-letek elidegenítéséhez, megterheléséhez, kezelői joga átruházásához, használati, vagy bérleti joga gazdasági társaságba való beviteléhez az építésért és városfejlesz-tésért felelős miniszter hozzájárulása is szükséges.
(9) Az önkormányzat tulajdonában lévő védett termé-szeti terület elidegenítéséhez, kezelői vagy használati jo-gának átadáshoz a környezetvédelemért felelős miniszter engedélye is szükséges.

5. §

A Vr. 22. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul, egyúttal a 22. § (3) bekezdésének utolsó mondata hatályát veszti.

(2) A részletfizetési kedvezményben részesülők a vétel-ár hátralék után – havonta egyenlő mértékben elosztott – kamatot kötelesek megfizetni, amelynek mértéke az év elején irányadó jegybanki alapkamat + 3 %.

6. §

A Vr. 2. mellékletét képező Versenyeztetési Szabályza-ta 6. §. (2) bekezdése hatályát veszti.


7. §

A Vr. 2. mellékletét képező Versenyeztetési Szabályza-ta 21. §.-a az alábbi bekezdéssel egészül ki:

(3) A pályázati eljárás nyertese az, aki a kiíró döntése alapján a kiírásban szereplő szempontoknak és az önkor-mányzat tulajdonosi érdekeinek összességében a legelő-nyösebb ajánlatot tette, amely megfelel a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányossága követelményének.


8. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

Kőszeg, 2013. február 28.





Dr. Zalán Gábor Huber László
aljegyző polgármester