17/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló, 2/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

(1) A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló 2/2011. (I. 31.) számú rendelete (a továbbiakban: Hr.) 2.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Az önkormányzat házasságkötésre és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére alkalmas hivatali helyiségei a Kőszeg, Rajnis u. 1. szám alatti Házasságkötő terem, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozóterme és az anyakönyvvezető hivatali irodája (Kőszeg, Jurisics tér 8.).”

(2) A Hr. 2. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Házasságkötésre és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére hivatali helyiségben 30 percenként, hivatali helyiségen kívül 60 percenként kerülhet sor.”

2. §

(1) A Hr. a következő 2/A. §-sal egészül ki:


„2/A. §

(1) Nem tartható házasságkötés és nem létesíthető bejegyzett élettársi kapcsolat az Ostromnapok, a Kőszegi Szüret és az Orsolya-napi Vásár időtartama alatt.
(2) A házasságkötés hivatalos helyiségen kívüli megkötése és a bejegyzett élettársi kapcsolat hivatali helyiségen kívüli létesítése szabadtéren május 2. és szeptember 30. között engedélyezhető.
(3) Házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése hivatali munkaidőn, valamint hivatali helyiségen kívül munkanapokon 19.00 óráig, pihenőnapon 11.00 óra és 19.00 óra között engedélyezhető.”
(2) A Hr. a következő 2/B. §-sal egészül ki:

„2/B. §

(1) A hivatali helyiségen kívüli házasságkötésnek és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésnek engedélyezési eljárása kérelemre indul. A kérelemnek tartalmazni kell a házasulók vagy felek nevét, a tervezett házasságkötés vagy bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének időpontját, helyét, a szertartáson résztvevők várható számát, a törvényben és e rendeletben foglaltak biztosítására vonatkozó adatokat, információkat.
(2) A hivatali munkaidőn kívüli házasságkötésnek és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezési eljárása kérelemre indul. Jóváhagyó döntés esetén a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 71. § (2) bekezdésének a) pontja szerint kell eljárni.”




3. §

A Hr. 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

4. §

(1) A Hr. 2. § (2) bekezdésében az „A házasságkötésen és a bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítésén” szövegrész helyébe az „A házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítése esetén” szöveg lép.
(2) A Hr. 4. § (1) és (3) bekezdésében a „Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal” szöveg lép.
(3) A Hr. 6. §-ában a „1. sz. melléklete” szövegrész helyébe a „1. melléklete” szöveg lép.
(4) A Hr. 7. §-ában a „2. sz. melléklete” szövegrész helyébe a „2. melléklete” szöveg lép.



5. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2013. május 30.





Huber László Dr. Zalán Gábor
polgármester jegyző


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)