1/2015. (I. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013.(IX. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A testületi ülésre, napirendi pontjának előterjesztésére a polgármester, a bizottság, a képviselő, a jegyző, az intézményvezetők, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Városüzemeltető Kft.) igazgatója, a városi főépítész, továbbá az éves munkatervben erre kijelölt személy jogosult.”

2. §

A Rendelet 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„8. § A képviselő-testület vagy bizottságai ülésére előterjesztést írásban lehet tenni. Előterjesztést szóban csak rendkívüli előterjesztés estén vagy rendkívüli ülésre lehet tenni. A határozati javaslatot ebben az esetben is írásban kell elkészíteni. Az ülésre szóló meghívóban írt napirendi pontnál (tárgysorozatnál) az előterjesztés szóbeli módjára utalni kell.”

3. §

A Rendelet 38. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A képviselő, a bizottság, az intézményvezetők, a Városüzemeltető Kft. igazgatója és a városi főépítész az indítványt a polgármesterhez nyújtja be. A polgármesternek, vagy a jegyzőnek az indítványt legkésőbb a benyújtás hónapját követő három hónapon belül kell a képviselő-testülethez előterjeszteni.”

4. §

A Rendelet 42/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A képviselő, a bizottság, az intézményvezetők, a Városüzemeltető Kft. igazgatója és a városi főépítész az indítványt a polgármesterhez nyújtja be. A polgármesternek, vagy a jegyzőnek az indítványt legkésőbb a benyújtás hónapját követő három hónapon belül kell a képviselő-testülethez előterjeszteni.”

5. §

A Rendelet 54. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A bizottság szükség szerint tart ülést. A bizottság ülésére meg kell hívni a polgármestert, a jegyzőt és tanácskozási joggal a képviselőket. A bizottsági ülésre tanácskozási joggal meg kell hívni, valamint feladatkörükbe tartozó ügy tárgyalása esetén kötelesek részt venni az intézményvezetők, a Városüzemeltető Kft. igazgatója és a városi főépítész. Az önkormányzattal feladatátvállalási megállapodást kötött szervezet képviselőjét - tevékenységi körük szerinti napirend tárgyalásakor - tanácskozási joggal a bizottsági ülésre meg kell hívni. A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság ülésére tanácskozási joggal meg kell hívni a Kőszegi Rendőrkapitányság képviselőjét, a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság ülésére tanácskozási joggal meg kell hívni az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság képviselőjét. A bizottság ülésére - az előzőeken kívül - meg kell hívni mindazokat, akiknek részvételét a bizottság elnöke, illetve együttes ülés esetén az érintett bizottságok elnökei szükségesnek tartanak.”

6. §
A Rendelet 63. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„a) A helyi önkormányzat a nemzetiségi önkormányzat részére előzetes egyeztetés alapján havi 16 órában, heti 4 órás bontásban biztosítja a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal épülete (Kőszeg, Jurisics tér 8., 1858 hrsz.) I. emelet 115. számú (Titkárság) 35 négyzetméter alapterületű irodájának használatát az ott található számítástechnikai és sokszorosító berendezésekkel együtt, az ott helyet foglaló szervezési ügyintéző jelenlétében és közreműködésével az ügyintéző munkaidejében, továbbá az előbbi időkereten belül, legkésőbb 5 munkanappal előbb történő bejelentést követően a képviselő-testületi ülések megtartására az I. emelet 137. számú, 40 négyzetméter alapterületű tanácskozó termét munkaidőben, vagy azon kívül 16-18 óra között.”

7. §

A Rendelet 1. függeléke helyébe az 1. függelék lép.

8. §

A Rendelet 21. § (1) bekezdés b) pontja a következő be)-bg) pontokkal egészül ki:
„be) az intézményvezetőket,
bf) a Városüzemeltető Kft. igazgatóját,
bg) a városi főépítészt.”

9. §

A Rendelet 38. § (1) bekezdése a következő e)-g) pontokkal egészül ki:
„e) intézményvezető,
f) a Városüzemeltető Kft. igazgatója,
g) a városi főépítész.”

10. §

A Rendelet 42/A. § (1) bekezdése a következő e)-g) pontokkal egészül ki:
„e) intézményvezető,
f) a Városüzemeltető Kft. igazgatója,
g) a városi főépítész.”

11. §

A Rendelet 54. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:
„(1a) Az ülés meghívóját és előterjesztésre kerülő anyagait Kőszeg város hivatalos honlapján is közzé kell tenni. A zárt ülés anyagát csak a képviselők és az egyébként az azon részvételre jogosítottak részére szabad hozzáférhetővé tenni.”

12. §

A Rendelet 7. melléklete a következő 6. ponttal egészül ki:
„6. Kőszegi Testvérváros Egyesület”

13. §

(1) A Rendelet 2. § (2) bekezdésében a „096020 Iskolai intézményi étkeztetés” szövegrész helyébe a „096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben” szöveg lép.
(2) A Rendelet 5. § (3) bekezdésében a „4. évében” szövegrész helyébe az „5. évében” szöveg lép.
(3) A Rendelet 11. § (1) bekezdésében a „12-es” szövegrész helyébe a „11-es” szövegrész lép.
(4) A Rendelet 19. § (2) bekezdés e) pontjában az „a Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.” szövegrész helyébe az „a Városüzemeltető Kft.” szöveg lép.

14. §

(1) Hatályát veszti a Rendelet 50. § (2) bekezdése.
(2) Hatályát veszti a Rendelet 3. § (5) bekezdés a) pontjában az „az előterjesztés módját (írásbeli, szóbeli)” szövegrész.

15. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2015. január 29.



Huber László Dr. Zalán Gábor
polgármester jegyző





1. függelék a 1/2015. (I. 30.) önkormányzati rendelethez





„1. függelék a 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelethez:

1. Kőszeg város testvérvárosai:
1.1. Vaihingen an der Enz (Németország)
1.2. Mödling bei Wien (Ausztria)
1.3.Senj (Horvátország)
1.4. Szenc (Szlovákia)

2. Kőszeg város partnervárosai:
2.1. Nyitragerencsér (Szlovákia)

3. Kőszeg város tagja a „Jumelage” elnevezésű nemzetközi partnervárosi szövetségnek, továbbá a „Douzelage” elnevezésű Európa Uniós kisvárosi partnervárosi szövetségnek.

4. Kőszeg város tagja:
4.1. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének,
4.2. A Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Közhasznú Egyesületnek.”

(Az SZMSZ szövegét egységes szerkezetben lsd. a "hatályos rendeletek" között)