11/2015. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 9.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A díj összegét a polgármester által kiadott engedély kézhezvételét követő három napon belül kell megfizetni. Állandó jellegű árusító pavilon, vendéglátóipari előkert és üzlet előtti árubemutató vagy vásár céljára kért közterület-használat esetében az engedélyezett időtartamra a díj megfizetése, erre irányuló kérelem esetén legfeljebb 2 részletben történhet. Az első részletet az engedély kézhezvételét követő három napon belül, a második részletet az engedélyezett időtartam második felének első napján kell megfizetni.”
(2) A Rendelet 9.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(6) Az engedélyező a közterület használati díj mértékét mérsékelheti, ha a közterületet jótékonysági, sport, kulturális célú rendezvényekre, vagy városi közérdeket szolgáló célra veszik igénybe.”

2.§

A Rendelet 9.§-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) Az engedélyező a közterület használati díj megfizetése aló mentességet adhat, ha a közterületet közfeladat ellátása, a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátása, valamint e feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra biztosítása céljából veszik igénybe.”


3.§

A Rendelet a következő 20.§-sal, valamint az azt megelőző alcímmel egészül ki:

„A vendéglátóipari előkertekre vonatkozó külön rendelkezések

20.§

(1) Vendéglátó üzletek üzemeltetői az üzletük előtti közterületre a gyalogos közlekedést nem akadályozva a városképi követelményeknek megfelelő asztalokat, székeket, földhöz nem rögzített emelt fapadozatot, napellenzőt, árnyékolót, a vendéglátáshoz szorosan kapcsolódó berendezéseket, fagylaltos pultot (a továbbiakban: vendéglátóipari előkertet) helyezhetnek el.
(2) Ha a vendéglátóipari előkert a vendéglátó üzlettel szomszédos ingatlan előtti közterületbe is benyúlik, a közterület-használati engedélyezési eljárás során fel kell hívni a szomszédos ingatlan tulajdonosait, hogy 5 napon belül nyilatkozzanak, hogy kívánják-e a kérelmezett időtartamra a közterületet rendeltetésétől eltérő célra használni. Ha az ingatlantulajdonosok a rendelkezésükre álló határidő elteltéig nem nyilatkoznak, vagy nem kívánják a közterületet rendeltetésétől eltérő célra használni, a vendéglátóipari előkertre vonatkozó közterület-használati engedély kiadható.”

4.§

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Kőszeg, 2015. április 28.



Dr. Zalán Gábor s. k. Huber László s. k.
jegyző polgármester