15/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelete Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében és 13.§ (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8.§ (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Vas Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály - Állami Főépítész, Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, Vas Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal, Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Vagyongazdálkodási Központ, Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály, Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály, Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály, Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, Veszprém Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztály és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1.§

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 17.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„17.§ Az Lke-Z1/ jelű építési övezetek egyedi előírásai:
a) Egy telken, mérettől függetlenül, legfeljebb két lakás építhető egy épületben.
b) Az építési övezetben a beépítettség mértékét a beépítési táblázat szerinti legkisebb osztható telekterület-méretével kell figyelembe venni.
c) Amennyiben az építési övezetben a telek mérete kisebb a beépítési táblázat legkisebb telekterületénél a beépítettség az adott telekterület maximum 15%-a lehet.
d) Amennyiben az építési övezetben a telek mérete nagyobb a beépítési táblázat legkisebb telekterületénél a beépítettség számításánál a legkisebb telekterület feletti részt 5%-os beépítettséggel kell figyelembe venni.”

2.§

A Rendelet 18.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„18.§ Az Lke-Z2/ jelű építési övezetek egyedi előírásai:
a) Egy telken, mérettől függetlenül, legfeljebb két lakás építhető egy épületben.
b) Az építési övezetben a beépítettség mértékét a beépítési táblázat szerinti legkisebb osztható telekterület-méretével kell figyelembe venni.
c) Amennyiben az építési övezetben a telek mérete kisebb a beépítési táblázat legkisebb telekterületénél a beépítettség az adott telekterület maximum 15%-a lehet.
d) Amennyiben az építési övezetben a telek mérete nagyobb a beépítési táblázat legkisebb telekterületénél a beépítettség számításánál a legkisebb telekterület feletti részt 5%-os beépítettséggel kell figyelembe venni.”

3.§

A Rendelet 50.§ (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(8) A város területén kialakítandó új gépjármű közlekedésre alkalmas közterület építési területének illetve telkének legkisebb szabályozási szélessége, amennyiben a kialakult helyzet indokolja, és közérdeket nem sért – egyéb szabályozás hiányában – 8 méter.”

4.§

(1) A Rendelet 1. melléklet 7-es tervlapja helyébe az 1. melléklet lép.
(2) A Rendelet 1. melléklet 11-es tervlapja helyébe a 2. melléklet lép.
(3) A Rendelet 1. melléklet 15-ös tervlapja helyébe a 3. melléklet lép.

5.§

A Rendelet 3. melléklete helyébe a 4. melléklet lép.

6.§

A Rendelet 50.§-a a következő (11) bekezdéssel egészül ki:
„(11) A város területén kialakítandó gépjármű közlekedésre alkalmas új magánút építési területének illetve telkének legkisebb szabályozási szélessége egyéb szabályozás hiányában:
a) egy telek megközelítése esetén 4 méter,
b) több telek megközelítése estén 8 méter.”

7.§

A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat az 5. melléklet szerint módosul.

8.§

(1) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:44 mezőjében az „OTÉK szerint, gépjárműtároló 0 m-től” szövegrész helyébe az „5-10, gépjárműtároló 0 m-től” szöveg lép.
(2) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:59 mezőjében az „OTÉK szerint, gépjárműtároló 0 m-től” szövegrész helyébe az „5-10, gépjárműtároló 0 m-től” szöveg lép.
(3) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:69 mezőjében az „OTÉK szerint, gépjárműtároló 0 m-től” szövegrész helyébe az „5-10, gépjárműtároló 0 m-től” szöveg lép.
(4) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:81 mezőjében az „OTÉK szerint, gépjárműtároló 0 m-től” szövegrész helyébe az „5-10, gépjárműtároló 0 m-től” szöveg lép.
(5) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:98 mezőjében az „5-10” szövegrész helyébe az „5-10 vagy kialakult a 3836 hrsz-től a 3843 hrsz-ig” szöveg lép.
(6) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat F:166 mezőjében az „5” szövegrész helyébe a „0-5” szöveg lép.
(7) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat H:2 mezőjében a „megengedett legkisebb telek terület (m2)” szövegrész helyébe a „megengedett legkisebb telek terület (m2) kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.
(8) A Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat H:201 mezőjében a „2000” szövegrész helyébe az „550” szöveg lép.

9.§

(1) A Rendelet 2. melléklet B) pontjában foglalt táblázat G:35 mezőjében a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2” szövegrész helyébe a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2 kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.
(2) A Rendelet 2. melléklet B) pontjában foglalt táblázat G:36 mezőjében a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2” szövegrész helyébe a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2 kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.
(3) A Rendelet 2. melléklet B) pontjában foglalt táblázat G:37 mezőjében a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2” szövegrész helyébe a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2 kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.
(4) A Rendelet 2. melléklet B) pontjában foglalt táblázat G:38 mezőjében a „a lakófunkció a megengedett 5%-os beépítettség felét nem haladhatja meg, a kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2” szövegrész helyébe a „a lakófunkció a megengedett 5%-os beépítettség felét nem haladhatja meg, a kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2 kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.
(5) A Rendelet 2. melléklet B) pontjában foglalt táblázat G:39 mezőjében a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2” szövegrész helyébe a „kialakítható legkisebb telekterület: 1500 m2 kivéve közút vagy magánút lejegyzése esetén” szöveg lép.


10.§

(1) Hatályát veszti a Rendelet 28.§ b) pontja.
(2) Hatályát veszti a Rendelet 2. melléklet A) pontjában foglalt táblázat 187. sora.


11.§

Ez a Rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

Kőszeg, 2015. június 25.


Huber László s. k. Dr. Zalán Gábor s. k.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)
polgármester jegyző