18/2015. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) ön-kormányzati rendelete (a továbbiakban: Behajtási rende-let) 3.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A behajtási engedéllyel együtt várakozási enge-délyt csak azok a lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendel-kező természetes személyek kaphatnak, akiknek ingatla-nán gépjármű nem helyezhető el.”
(2) A Behajtási rendelet 3.§ (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(8) A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, a Chernel Kálmán Városi Könyvtár, a Kőszegi Városi Mú-zeum, a Plébániahivatal dolgozói, a Kőszegi Járási Hiva-tal vezetői és dolgozói, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kőszegi Tankerületének vezetője a Brenner-ház udvarán, a bírósági és ügyészségi dolgozók az ún. „Csó-naktömb”-ben a Parkolási rendeletben foglaltak szerint jogosultak várakozni. A Kelcz-Adelffy utca 10/B. szám alatti belső parkoló megközelítésére és az ott történő vá-rakozásra a Városház utcában és a Kelcz-Adelffy utcában lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkezők jogosultak lakossági parkoló bérlettel együtt.”

2.§

A Behajtási rendelet 3.§-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:
„(2a) A jelen rendelet hatálya alá tartozó azon területe-ken, amelyeket a fizető parkolók működésének és igény-bevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkor-mányzati rendelet (a továbbiakban: Parkolási rendelet) díjköteles várakozási területté jelölt ki, a behajtási és vá-rakozási engedély mellett parkolóbérlet birtokában lehet várakozni.”

3.§

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Kőszeg, 2015. augusztus 27.



Dr. Zalán Gábor s. k. Huber László s. k.
jegyző polgármester