2017. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház munkájáról.
2. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár munkájáról.
3. - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform 2016. évi munkájáról valamint 2017. évi munkatervének ismertetése.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2016. évi tevékenységéről.
5. - Köznevelési intézmények (óvodák) átszervezésével kapcsolatos és fenntartó váltásával kapcsolatos döntések meghozatala.
6. - Óvodai ellátás biztosítására vonatkozó köznevelési szerződések jóváhagyása.
7. - Beszámoló a 2016. évben végzett gyermekvédelmi tevékenységről.
8. - A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” vonatkozó pályázat benyújtása a Temető utca felső szakaszának a felújítására.
10. - A jégpályaépítésre vonatkozó használati és ráépítési megállapodás módosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, 468/4 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi szándék.
11.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2222 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
11.c - Vagyonügyek: A Kőszeg, 791 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2017. április 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
14. - Rendkívüli előterjesztés: Elvi hozzásjárulás a Kőszeg 2517/1 hrsz-ú ingatlanon tervezett sportlétesítmény létrehozásához.
15. - Rendkívüli előterjesztés: Tulajdonosi hozzájárulás a Kőszegfalvi SE részére a Rábai Gábor Sporttelep fejlesztéseire.
11.b napirendi pont:
Vagyonügyek: A Kőszeg, 2222 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. építési engedélyt kapott a Kőszeg, 2229 hrsz-ú ingatlanra 16 lakásos társasház építésére.
Az építkezéshez szükséges anyagok deponálása érdekében vételi szándékot nyújtottak be a térképen jelölt mintegy 100 m2 nagyságú ingatlanrész megvásárlására.

Felmerült, hogy a tárgyi ingatlan a 2231 hrsz-ú ingatlantulajdonost is érdekelheti, hiszen vele szomszédos területrészről van szó. Felvettük vele a kapcsolatot, aki szintén igényt tartana a területre.
A vagyonrendelet Versenyeztetési Szabályzata zártkörű pályázat lefolytatására biztosít lehetőséget, amely teljesítésére csak meghatározott ajánlattevők alkalmasak. Tekintettel arra, hogy a Helyi Építési Szabályzat alapján a telekmegosztás nem engedélyezhető, csak a telekhatár rendezés, így indokolt az eljárás ebben a formában történő lefolytatása. Első körben földmérő által pontosan kimért rajz alapján kiírható a pályázat, majd a nyertes ajánlattevő tulajdonát képező ingatlannal a telekhatár-rendezés lefolytatható.
A tárgyi ingatlan fajlagos négyzetméterára: 5.200,-Ft. Ezen kívül számolni kell még a telekalakítási és engedélyezési (113.200,-Ft), valamint egyéb járulékos költségekkel, amelyek viselését javasolt az esetleges vevő részére átruházni.

A területrész vásárláson kívül további, a mellékelt térképen jelölt területrészre is szüksége van a társaságnak építőanyagaik és gépeik biztonságos tárolása érdekében, amely használati megállapodás keretében kerülne rögzítésre 2018. 06.30-ig havi nettó 30.000,-Ft bérleti díj fejében. Az erről szóló használati megállapodást mellékeljük az előterjesztéshez.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és mindkét határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2017. április 20.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
Városüzemeltetési mb. osztályvezető


I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, 2222 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű mellékelt térképen jelölt ingatlanrészének a vagyonrendelet Versenyeztetési Szabályzatában foglaltak szerinti zártkörű pályáztatás keretében történő értékesítését azzal, hogy a telekhatár-rendezéssel kapcsolatosan felmerült valamennyi költség a nyertes ajánlattevőt terheli.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a telekalakítással kapcsolatos dokumentumok, illetve a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: folyamatos



II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 2222 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlan mellékelt térképen jelölt ingatlanrészére vonatkozó terület használati megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített terület használati megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: folyamatos


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)