2017. Május 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A 2016. évi költségvetés teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
3. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A jelzőtáblával elrendelt össztömeg korlátozás szabályairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
5. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
6. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2016. évi munkájáról, mérlegbeszámoló.
7. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának a 2016. évi munkájáról.
8. - Jelentés a 2016. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról.
9. - A Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI-ben óvodacsoportok beosztásának véleményezése.
10. - Az óvodák továbbképzési programjának jóváhagyása.
11. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
12. - A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatáról szóló döntés.
13. - Közműves ivóvízellátással kapcsolatos víziközmű-szolgáltatási bérlet üzemeltetési szerződés jóváhagyása.
14. - Az I. világháborús sírhelyek és emlékművek felújításán való részvétel.
15. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház valamint a Chernel Kálmán Városi Könyvtár intézményvezetői pályázatának elbírálása.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Egy mappában a 2017. május 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
18. - Rendkívüli előterjesztés: Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötött, az "alpannonia plus" pályázatra vonatkozó megállapodás módosítása.
19. - Rendkívüli előterjesztés: A Sgrafittós ház felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása.
2. napirendi pont:
A 2016. évi költségvetés teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.

BESZÁMOLÓ
Kőszeg Város Önkormányzata 2016. évi gazdálkodásának teljesítéséről


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2016. (II. 12.) számú önkormányzati rendeletében fogadta el az önkormányzat 2016. évi költségvetését. A hiány mértékét 166 422 E Ft-ban határozta meg, amelyre a maradvány nyújtott fedezetet. A maradvány főként a 2015. év végén kapott állami támogatás előlegéből, valamint a pályázatokra folyósított támogatások 2015-ben fel nem használt részéből származott.


A működés területén a feladatellátást az önkormányzaton kívül egy gazdasági szervezettel rendelkező intézmény (Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal), valamint három gazdasági szervezettel nem rendelkező intézmény (Chernel Kálmán Városi Könyvtár, Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, Kőszegi Városi Múzeum) biztosította.
Az alapfokú nevelési, oktatási, valamint az egészségügyi és szociális intézmények fenntartását a Kőszeg Város és Térsége Társulása látja el.


Bevételek alakulása:

A bevételek önkormányzati szinten 103,39%-ban teljesültek. A 100 % feletti teljesítés az év végén megkapott államháztartáson belüli megelőlegezések miatt adódik, hiszen ehhez előirányzatot nem kellett tervezni. Az intézményi működési bevételek nagy része az alaptevékenységhez, illetve az azzal összefüggő szolgáltatásokhoz kapcsolódnak.
A kötelező önkormányzati feladatokhoz kapott állami támogatásokon (879 759 E Ft) túl az önkormányzat bevételeinek jelentős része származik a közhatalmi bevételekből (helyi adó és adójellegű bevételek), teljesítésük 2016-ban 474 092 E Ft. Az adóbevételek között legnagyobb volumenű az iparűzési adó, amely az előző évhez képest magasabb szinten teljesült (2015-ben 297 049 E Ft, 2016. évben 310 910 E Ft). Ez a bevételi többlet nyújtott fedezetet a vagyonhasznosítás kieső bevételének kompenzálására.
A bevételen belül lakásértékesítésből 13 312 E Ft, egyéb ingatlanértékesítésből 23 184 E Ft bevétel folyt be 2016-ban.
A fejlesztési célú támogatások között legnagyobb összegű a 2006/2015. (XII.29.) Korm. hat. alapján kapott 100 000 E Ft támogatás. A vis maior helyzetre 11 091 E Ft összegű támogatásban részesült az önkormányzat. A múzeum és a vár az önkormányzaton keresztül nyert el 3738 E Ft illetve 382 E Ft összegben pályázati támogatást.
Pályázati források bevonásával így lehetővé vált a Balog iskola szennyvízelvezető rendszer felújítása, Jurisich Miklós Gimnázium sportpályáinak felújítása, a Temető utca részleges felújítása, valamint kialakításra került az Egészségház melletti kerékpárút.
Felhalmozási célú átvett pénzeszközök között a különböző kölcsönök és részletfizetések szerepelnek, itt a teljesítés 102,90 %-os. Kölcsöntörlesztések mindegyik jogcímen elérik vagy meghaladják az előirányzatként tervezett összeget.

Az önkormányzat működési célú átvett pénzeszközeinek, és támogatásértékű bevételeinek teljesülése szintén kedvezően alakult. Az intézmények a pályázati lehetőségek maximális kihasználására törekedtek. A Chernel K. Városi Könyvtár 3 297 E Ft, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 31 841 E Ft, a Kőszegi Városi Múzeum pedig 1 647 E Ft pályázati és egyéb támogatásban részesült, amelyek a városi rendezvények, kiállítások, intézményi programok és várszínházi programok színvonalas megvalósítását szolgálták, valamint tartalmazzák a közfoglalkoztatásra kapott támogatások összegeit is. A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalnál az államháztartáson belülről átvett 23 729 E Ft tartalmazza a társulástól munkaszervezeti feladatokra átvett, a fenntartó önkormányzatoktól a működéshez átvett pénzeszközöket, a közfoglalkoztatás támogatását, illetve a népszavazásra kapott összegeket is.
Az önkormányzat esetén államháztartáson belülről (13864 E Ft) és kívülről átvett pénzeszközök között (3332 E Ft) az ÁROP II. Esélyteremtési akcióprogram a Kőszegi Járásban pályázathoz 7 921 E Ft, az ostromnapok megszervezéséhez 1 000 E Ft, az ERASMUS+ pályázathoz 2410 E Ft, az Autómentes Naphoz 108 E Ft támogatásban részesült az önkormányzat. A társulás által fenntartott intézmények 2015. évi elszámolásához kapcsolódóan 3 949 E Ft került a társulástól átvételre. A rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesülők részére jutatott Erzsébet utalvány támogatásának összege 1 537 E Ft. Az önkormányzati rendezvényekre magánszemélyektől, illetve delegációktól 271 E Ft került átvételre.
A fentiekben részletezettek alapján önkormányzati szinten a költségvetési bevételek 102,12 %-ban teljesültek.



Kiadások alakulása:
Önkormányzati szinten a kiadások teljesítése 95,59 %-os.
Működési kiadásaink legnagyobb részét az önkormányzat és a társulás által fenntartott intézményeink működtetésére fordítottuk (személyi juttatások, munkaadót terhelő járulékok és dologi kiadások).
Ellátottak pénzbeli juttatásai között a települési támogatásként nyújtott összegek, a Bursa Hungarica ösztöndíj, köztemetésre fordított kiadások szerepelnek összesen 24 943 E Ft összegben. A működési kiadások közül jelentős összegű tétel a köznevelési intézmények működtetésére utalt 113 976 E Ft.
A civil szervezetek támogatása (beleértve a polgármesteri keretből nyújtott támogatásokat is), a turisztikai feladatok támogatása, valamint a vérszállításra átadott összeg összesen 33 711 E Ft kiadást jelentett az önkormányzatnak.

A 2016. évben megvalósított felújítások, beruházások, és támogatás értékű kiadások, pénzeszköz átadások közül a legjelentősebbek:
A fejlesztési kiadások (5. melléklet) között elsősorban a már megítélt, illetve folyósított támogatásokból megvalósítandó kiadások szerepelnek. Ezek tételesen: a Központi Óvoda hátsó épületrész felújítása, Temető utca részleges felújítása, a Jurisich Miklós Gimnázium sportpályáinak felújítása, a Balog iskola szennyvízelvezető rendszer felújítása, valamint az Egészségháznál tervezett kerékpárút kiépítése.
A közvilágítás fejlesztés keretében elkészült az Egészségházhoz vezető kerékpárút közvilágítása.
A beruházások között szereplő gépjármű vásárlása, illetve a Pogányi u. folytatásának tanulmányterv elkészítése szintén megtörtént a 2016. év folyamán.
Az év folyamán elkezdődtek a TOP-os pályázatok beadásához szükséges előkészítő munkálatok, melyek szintén a beruházok részét képezik.
A testület döntése alapján megtörtént a Táncsics utca leszakadt csapadékcsatorna kiépítése 920 E Ft összegben.
A intézményeknél főként a 2015. évi maradvány elszámolásából engedélyezett beszerzések, illetve pályázatokból beszerzendő eszközök és a működéshez szükséges kis értékű tárgyi eszközök beszerzése látható (számítógépek, bútorok).
A felújítások között jelentősebb összeget képvisel még a Vasi Víz Zrt. által a vízi közmű hálózaton végzett felújítások, melyek kompenzálásra kerültek a rendszerhasználati díjak bevételével szemben.
A vis maior helyzetek utáni helyreállítási munkálatokkal kapcsolatban 14 173 E Ft összegű kifizetés történt.
A Kőszegi Szociális Gondozási Központ szennyvízátemelő cseréje szintén megtörtént, a felújítás teljes összege kifizetésre került (2 089 E Ft).
Testületi döntés értelmében átcsoportosítással került forrás biztosítás arra, hogy a várárok támfala felújításra kerüljön (1073 E Ft).
Kölcsönnyújtásra az év végéig nem került sor. A társulás által fenntartott intézmények felhalmozási célú hozzájárulásai teljes összegben átadásra kerültek az intézmények részére. Ugyancsak rendezésre került a hulladékgazdálkodási társulás részére történő felhalmozási célú hozzájárulás átadása 5 802 E Ft összegben
Államháztartáson kívülre juttatott egyéb felhalmozási célú támogatások között pedig a képviselő-testületi határozatok alapján folyósított összegek (Városüzemeltető Kft. részére 5 000 E Ft gépjármű vásárlásra, 2 200 E Ft KFC részére, illetve 600 E Ft defibrillátor vásárlására), valamint a lakossági közműfejlesztési támogatás továbbadása szerepel. A Városüzemeltető Kft. részére a rézsűvágó gép beszerzéséhez 3 950 E Ft hozzájárulás került elutalásra.
A tartós részesedések állománya (121 225 E Ft) az év folyamán nem változott, hitel felvételére nem került sor. A kötvénykibocsátásból és a hitelfelvételből származó kötelezettségek állománya a 2014. február 28-i adósságkonszolidáció következtében 0 E Ft-ra csökkent, azaz jelenleg ilyen kötelezettsége az önkormányzatnak nincsen.



A vagyon alakulása:

A mérleg főösszege, ezzel összességében az önkormányzat vagyona 7 639 507 E Ft-ról 8 365 843 E Ft-ra emelkedett (ez 726 336 E Ft növekedést jelent).
A nemzeti vagyonba tartozó befektetett eszközöknél 797 150 E Ft növekedés következett be. Ennek elsődleges indoka, hogy az év folyamán elkezdődött a vagyonkataszter ellenőrzése, karbantartása, melynek folyamán több ingatlan került felvezetésre a mai piaci értéken a könyvekben. Ugyancsak jelentős összegű a társulás által korábbi pályázatokból az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokon végzett beruházások értéke, melyeket a pályázatok kötelező fenntartási időszakának letelte után térítésmentesen vett át az önkormányzat a társulástól. A nyilvántartott befejezetlen beruházások értéke ugyancsak növekedést mutatott .

A befektetett pénzügyi eszközök értékének állománya nem változott (121 225 E Ft).

A pénzeszközök állománya 35 299 E Ft-tal csökkent. A 2016. év végi záró pénzkészlet (158 513 E Ft) a 2017. évi állami támogatás megelőlegezéseként megkapott 29 068 E Ft-ot, pályázathoz kapcsolódóan az Eszterházy oltár felújítására megkapott 20 275 E Ft-ot tartalmazza.
A követelések állománya jelentősen csökkent (17 515 E Ft), ennek oka egyrészt a bérlakás értékesítésekhez, illetve a lakástámogatásokhoz kapcsolódó követelések csökkenése.
A követelés jellegű sajátos elszámolások között az adott előlegek és a forgótőke elszámolása szerepel.
Az egyéb sajátos eszközoldali elszámolások összege - 2 399 E Ft, mely az általános forgalmi adó elszámolásokat és decemberben kifizetett munkabéreket tartalmazza.

A kötelezettségek állománya (77 470 E Ft) 13 462 E Ft-tal csökkent. A költségvetési évben esedékes illetve az évet követően esedékes kötelezettségek állománya a 2016. év végén fennálló, de 2017-re áthúzódó számlákból adódik, valamint tartalmazza a 2017. évi állami támogatás előlegének visszafizetését is. A kötelezettség jellegű sajátos elszámolások főként a kapott előlegeket tartalmazzák, ebből legnagyobb tételt a helyi adó túlfizetések teszik ki.

A passzív időbeli elhatárolások összege 27 887 E Ft az év végén, ez a 2016. december havi bérek elhatárolását tartalmazza.

Fentiekből adódóan a mérleg szerinti eredmény önkormányzati szinten 737 905 E Ft, így a saját tőke állománya összességében ugyanennyivel emelkedett.



Maradvány változása, alakulása:

Önkormányzati szinten a tárgyévi képződött maradvány 153 379 E Ft, a maradvány tartalmazza a 2017. évi állami támogatás megelőlegezéseként megkapott 29 068 E Ft-ot, pályázathoz kapcsolódóan az Eszterházy oltár felújítására megkapott 20 275 E Ft-ot. A maradvány intézményenkénti alakulását a 6. melléklet, a maradványt terhelő kötelezettségeket és a felhasználást a 7. melléklet részletezi.

A Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2016.évi maradványa 1 463 E Ft. Ez a megtakarítás szoros gazdálkodás mellett elsősorban a dologi kiadások megtakarításából keletkezett. A maradvány összegéből 627 E Ft elkötelezett maradvány, és a raktár kialakításához kapcsolódik. A szabad maradvány összegéből 407 E Ft-ot a könyvtári portál fejlesztésére, 83 E Ft-ot szerver alkatrész cseréjére, 120 E Ft-ot érintésvédelmi szakvéleményekre, 226 E Ft-ot épület karbantartására fordítaná az intézmény.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2016. évi maradványa 7 217 E Ft. Az intézmény tevékenységére összességében elmondható, hogy a működési bevételek és az átvett pénzeszközök is 100,00 % feletti teljesítést mutatnak, míg a kiadások 97,5 %-ban teljesültek, ez eredményezte az ilyen mértékű maradvány keletkezését. A maradványból 3 940 E Ft a 2016. évről áthúzódó áfa befizetési kötelezettség teljesítése miatt elkötelezett maradvány. A szabad maradvány összege 3 277 E Ft, amelyet az intézmény szintén áfa befizetési kötelezettségeinek a teljesítésére kell hogy fordítson .
A Kőszegi Városi Múzeum 2016. évi képződött maradványa 9 360 E Ft E Ft, amely egyrészt az időszakosan be nem töltött álláshelyek miatt megtakarított bérből, illetve több 2016. év folyamán elnyert és megkapott pályázatok fel nem használt maradványából adódik. A fentiek miatt az intézmény elkötelezett maradványa a Kubinyi Ágoston program pályázatához kapcsolódóan 4000 E Ft, járásszékhelyi múzeumok támogatásához kapcsolódóan 1579 E Ft, a Kőszeg és a Zene c. időszaki kiállítás pályázatával kapcsolatosan 400 E Ft. Az intézmény a szabad maradványt a Tábornokházban 3. fázis vezetékének cseréjére,a Reformáció 500. évfordulójára rendezendő kiállításra, valamint a 2016. évben megkapott raktárépület berendezésére fordítaná.
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal képződött maradványa 17 168 E Ft, amely főként tartósan betöltetlen álláshelyekből, több kolléga huzamosabb idejű táppénze, illetve a hivatalban jelentkező fluktuáció miatt keletkezett. A maradványt kötelezettség nem terheli, a szabad maradvány a finanszírozó önkormányzatok között felosztásra kerül. Bozsok községi Önkormányzatot így 400 E Ft, Velem községi Önkormányzatot 601 E Ft, Kőszeg Város Önkormányzatát 16 167 E Ft illeti meg. A Kőszeget illető részből felhasználásra kerülne 1 000 E Ft a hivatalban karbantartási munkákra, 2 500 E Ft kis értékű berendezési eszközökre, 2000 E Ft az ingatlan vagyonkataszteri rendszer karbantartására. Az ezen felüli rész (10 667 E Ft) visszavonásra kerülne és az önkormányzat az alábbi feladatokra fordítaná:
• 1034 E Ft a Chernel u. 6. sz. alatti 2 db vendégszoba kialakítására,
• 541 E Ft Chernel u 6. sz. alatti 2 db vendégszoba berendezésére,
• 842 E Ft a Munkácsy M. u. 2 db vendéglakás pótmunkáira és berendezésére,
• 682 E Ft főtéri kukák pótlására,
• 3500 E Ft települési arculati kézikönyv elkészítésére
• 4068 E Ft önkormányzati tartalékot növeli.
Az önkormányzat keletkezett maradványa 118 171 E Ft volt. A 2016. évi költségvetésbe a maradvány egy jelentős része már beépült (105 275 E Ft) működési és fejlesztési feladatokra. A kötelezettségvállalással terhelt maradvány összege 49 343 E Ft, amelyet már tartalmaz a 2017. évi költségvetés. A szabad pénzmaradvány 68 828 E Ft, melyből 55 932 E Ft a 2017. évi kiadások fedezeteként beépítésre került a költségvetésbe. 12 896 E Ft szabad maradvány a korábbi évről áthúzódó vagyonkezelési díjra, a 64/2017. (III. 30.) képviselő-testületi határozat alapján Kőszegfalvi lakóparkhoz vezető út kisajátítására elkülönített keretből átcsoportosított összeg visszapótlására, a 2015. évi állami támogatás visszafizetésére, közintézmények energia hatékonysági feladatainak ellátására, a Síugró Szakosztály támogatására, a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Semmelweis napi támogatására kerülne felhasználásra, 5 759 E Ft összeg pedig a tartalékot növelné.
A rendelet-tervezetet a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a rendelettervezet megtárgyalására, és elfogadására.



Kőszeg, 2017. május 25.

Huber László s.k. polgármester



Előzetes hatásvizsgálat

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2016. évi költségvetés teljesítéséről szóló
../2017.(V. 26.) önkormányzati rendeletéhez


A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17.§ (1) bekezdése alapján az előzetes hatásvizsgálattal a jogszabály előkészítője felméri a jogszabály változás előzetes következményeit.
A törvény 17. § (2) bekezdése alapján az előzetes hatásvizsgálat keretében az alábbi tényezők vizsgálata szükséges:

Társadalmi-gazdasági hatása:
A jelen költségvetési rendelet-tervezet összeállításakor értékelésre kerültek mindazon feladatok, amelyek az önkormányzat 2016. évi költségvetésének végrehajtását befolyásolták, teljesítését megalapozták.
A zárszámadási adatok alapján megállapítható, hogy a 2016. évi költségvetésben kitűzött célok, feladatok teljesültek. Az önkormányzat 2016. évben is hitel felvétele nélkül gazdálkodhatott.

Környezeti, egészségi körülmények:
A rendeletben foglaltak végrehajtásának közvetlen egészségügyi, környezetre gyakorolt hatásai nincsenek, a jogszabályok által az önkormányzatok kötelezettségeként meghatározott ágazati feladatokat nem veszélyeztette.

Adminisztratív terheket befolyásoló hatása:
A zárszámadási rendelet-tervezet annak mellékletei és szöveges indoklása átfogóan határozták meg a 2015. évi feladatellátásokat, a feladatellátások során felmerülő adminisztratív terheket. Az adminisztráció erősítése abból a szempontból is indokolt, hogy a közpénzek felhasználása még fokozottabban átláthatóbb legyen, illetve, hogy a törvényességi előírásoknak eleget tegyen az önkormányzat.

Egyéb hatása: Nincs.

A jogszabály megalkotásának szükségessége, a jogalkotás elmaradásának várható következményei: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdése értelmében a helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtására vonatkozó zárszámadási rendelet tervezetét a jegyző készíti elő és a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen. A rendelet megalkotásának elmaradása a Kormányhivatal törvényességi intézkedését vonja maga után.

A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
A rendelet-tervezet összeállításának tárgyi, személyi, szervezeti feltételei a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalánál rendelkezésre álltak.

Kőszeg, 2017. május 25.


Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének
../2017.(V. 26.) önkormányzati rendelete a 2016. évi költségvetés teljesítéséről


Kőszeg Város Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. A 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEINEK TELJESÍTÉSE
1. §

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetési bevételeit az alábbiak szerint határozza meg:
Eredeti előirányzat 1 628 073 E Ft
Módosított előirányzat 1 770 203 E Ft
Teljesítés 1 807 787 E Ft


2. A 2016. ÉVI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK TELJESÍTÉSE
2. §

Finanszírozás bevételei

Eredeti előirányzat 163 814 E Ft
Módosított előirányzat 195 900 E Ft
Teljesítés 224 968 E Ft



A bevételek jogcímenkénti részletezését az 1. melléklet, intézményenkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a 2. melléklet, a fejlesztési bevételek feladatonkénti részletezését a 4. melléklet tartalmazza.


3. A 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
3. §

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetési kiadásait az alábbiak szerint határozza meg:
Eredeti előirányzat 1 762 409 E Ft
Módosított előirányzat 1 936 625 E Ft
Teljesítés 1 849 899 E Ft




4. A 2016. ÉVI FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK TELJESÍTÉSE
4. §

Eredeti előirányzat 29 478 E Ft
Módosított előirányzat 29 478 E Ft
Teljesítés 29 478 E Ft


A kiadások intézményenkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a 3. melléklet, a fejlesztési kiadások feladatonkénti részletezését az 5. melléklet tartalmazza.


5. A 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK TELJESÍTÉSE
5. §

A képviselő-testület a 2016. évi bevételi és kiadási előirányzatok teljesítését a következők szerint hagyja jóvá:
Működési célú bevételek:
 működési célú önkormányzati támogatások 879 759 E Ft
 működési célú támogatások áht-n belül 59 494 E Ft
 működési célú saját bevételek 185 725 E Ft
 közhatalmi bevételek 474 092 E Ft
 működési célú átvett pénzeszköz 18 216 E Ft
Működési bevételek összesen: 1 617 286 E Ft

Felhalmozási célú bevételek:
 felhalmozási és tőkejellegű bevételek 36 496 E Ft
 felhalmozási célú önkormányzati támogatások 115 259 E Ft
 felhalmozási célú támogatások áht-n belül 20 275 E Ft
 felhalmozási célú egyéb átvett pénzeszközök 1 020 E Ft
 felhalmozási kölcsön visszatérülés 17 452 E Ft

Felhalmozási bevételek összesen: 190 502 E Ft

Költségvetési bevételek összesen: 1 807 788 E Ft
Működési célú kiadások:
 a személyi jellegű kiadások 288 189 E Ft
 a munkaadókat terhelő járulékok 81 744 E Ft
 a dologi jellegű kiadások 549 809 E Ft
 műk c. egyéb tám áht-n belülre, kívülre,
elvonások, befizetések 656 240 E Ft
 ellátottak pénzbeli juttatásai 24 943 E Ft
Működési kiadások összesen: 1 600 925 E Ft
Felhalmozási célú kiadások:
 beruházások 54 298 E Ft
 felújítások 166 284 E Ft
 felhalmozási c tám áht-n belülre, kívülre 28 392 E Ft
 kölcsönnyújtás, értékpapír vásárlás 0 E Ft
Felhalmozási kiadások összesen: 248 974 E Ft
Költségvetési kiadások összesen: 1 849 899 E Ft

A 8. melléklet az önkormányzat vagyonmérlegét, a 9. melléklet az európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait tartalmazza.



6. A 2016. ÉVI MARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA
6. §

(1) A képviselő-testület a 2016. évben képződött maradványt költségvetési szervenként a következők szerint hagyja jóvá:

Chernel K. Városi Könyvtár 1 463 E Ft
Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 7 217 E Ft
Kőszegi Városi Múzeum 9 360 E Ft
Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 17 168 E Ft
Kőszeg Város Önkormányzata 118 171 E Ft
2016. évi maradvány összesen: 153 379 E Ft


A pénzmaradvány elszámolását, levezetését és felhasználását a 6. és a 7. mellékletek tartalmazzák.

(2) A képviselő-testület az intézmények 2016. évi maradványa tekintetében a következőket rendeli el:
A Chernel Kálmán Városi Könyvtár képződött 1 463 E Ft maradványának felhasználását a fennálló kötelezettségekre, és a szabad maradvány felhasználási terve alapján a 7. melléklet szerint engedélyezi.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház képződött 7 217 E Ft maradványának felhasználását fennálló kötelezettségekre, és a szabad maradvány felhasználási terve alapján a 7. melléklet szerint engedélyezi.
A Kőszegi Városi Múzeum képződött 9 360 E Ft maradványának felhasználását a fennálló kötelezettségekre, és a szabad maradvány felhasználási terve alapján a 7. melléklet szerint engedélyezi.
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal képződött 17 168 E Ft pénzmaradványának felosztását a finanszírozó önkormányzatok között elrendeli. A szabad maradványból Velem községi Önkormányzatot 601 E Ft, Bozsok községi Önkormányzatot 400 E Ft illeti meg az eredeti finanszírozási arányban felosztva, amelynek visszautalását elrendeli. A Kőszeg Város Önkormányzatát megillető 16 167 E Ft-ból 5 500 E Ft felhasználását a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalnál a szabad maradvány felhasználási terve alapján 7. melléklet szerint engedélyezi; a további 10 667 E Ft visszavonásra kerül az intézménytől és felhasználását Kőszeg Város Önkormányzatánál a szabad maradvány felhasználási terve alapján a 7. melléklet szerint engedélyezi.
Kőszeg Város Önkormányzatának 118 171 E Ft maradványából 105 275 E Ft az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (II.15.) számú rendeletében szerepel, a rendelet szerinti működési és fejlesztési célokra. A fennmaradó 12 896 E Ft felhasználását a szabad maradvány felhasználási terv alapján a 7. melléklet szerint engedélyezi.
(3) Az önkormányzatnak a tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működéséből származó kötelezettsége nincsen.

7. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

7. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Kőszeg, 2017. május 25.






Huber László s. k. Dr. Zalán Gábor s. k.
polgármester jegyző