2018. Január 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) valamint a történelmi belváros gépjármű közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
2. - A Velemi úti társasházak mögött parkolók kialakítása.
3. - Zártkerti mintaprogram pályázat benyújtása.
4. - A Kőszegi Ostromnapok Egyesülettel kötendő együttműködési és ingatlanhasználati megállapodás.
5. - A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesülettel kötött ingatlanhasználati megállapodás megszüntetése (rendkívüli előterjesztés).
6. - A Kőszeg, 0205/44 hrsz-ú földrészlet belterületbe vonása.
7. - A polgármester és az alpolgármester cafetéria juttatásának megállapítása.
8. - A polgármester 2018. évi szabadság tervének jóváhagyása.
9. - A képviselő-testület 2018. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Képviselő-testületi nyilatkozat.
11. - Zárt ülés keretében: javaslattétel Vas Megye Önkormányzata kitüntetéseire.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2018. január 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. - Rendkívüli előterjesztés: a 0184 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.
14. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: a 0184 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata a Kőszeg, Pogányi út területén az úthálózat fejlesztése, a település rendezési tervnek megfelelő út kialakítása céljából pályázatot nyújtott be „Kőszeg Déli városrészének közlekedésfej-lesztése” címmel, TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 azonosító számon.
Az út szélesítéséhez szükséges azoknak az ingatlanoknak a megvásárlása, amelyek a településrendezési terven jelölt, hivatkozott, kialakítandó út nyomvonalába esnek.
A kialakítandó út nyomvonala érinti a Ma-gyar Állam kizárólagos tulajdonát képező, 0184 hrsz-ú, saját használatú út megnevezé-sű, 3527 m2 területű ingatlant is, így szük-ségessé vált, hogy ezen ingatlan is önkor-mányzati tulajdonba kerüljön.

A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv) 1.§ (1) bekezdés c) pontja értelmében az igényelt ingatlan a Nemzeti Földalapba tartozik, hasznosítására elsősorban az Nfatv-ben foglaltakat kell alkalmazni. Az Nfatv. 21. § (5) bekezdése értelmében a Nemzeti Földalapba tartozó, önálló helyrajzi számon nyilvántartott útnak az út fekvése szerinti települési önkormány-zat részére történő térítésmentes tulajdonába vagy használatba adásáról az NFA és az érintett önkormányzat szerződést köthet.

A Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló 262/2010. (XI.17.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése előírja, hogy a földrészletnek eladás vagy csere útján történő hasznosításá-ra vonatkozó döntés megalapozásához el kell végeztetni az érintett földrészlet forgal-mi értékbecslését, az eladásra vonatkozó döntés az értékbecslésben rögzített érvé-nyességi időn belül hozható meg.
Az ingatlan vonatkozásában az NFA gon-doskodik az értékbecslés elkészíttetéséről, melynek költségeit Kőszeg Város Önkor-mányzata köteles viselni.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:218. § (2) bekezdése értelmé-ben a dolog átvételének és a tulajdonválto-zás ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzé-sének költségei a vevőt terhelik.

A szerződéskötés előfeltétele, hogy a képvi-selő-testület határozat formájában nyilvánít-sa ki ingatlanigényét, amely döntés az átvé-tellel kapcsolatos megszorító feltételt nem tartalmazhat. A szerződésnek kötelező tartalmi elemei közé tartozik többek között az is, hogy a tulajdonjogot a fennálló ter-hekkel együtt lehet megszerezni, az ingye-nes tulajdonba adással összefüggő esetleges felmerülő általános forgalmi adót és egyéb felmerülő költségeket az önkormányzat-nak kell megtérítenie, továbbá az ingyene-sen tulajdonba kapott ingatlant 15 évig nem lehet elidegeníteni és a juttatás céljának megfelelően köteles hasznosítani, valamint állagát megóvni, továbbá az átruházott vagyon hasznosításáról évente beszámolni a vagyont átadó szervezet felé.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a leírtak ismeretében hozza meg döntését.

Kőszeg, 2018. január 23.



Huber László
polgármester







HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a Kőszeg, 0184 hrsz-ú, 3527 m2 nagyságú saját használatú út megnevezésű Nemzeti Földalapkezelő Szervezet tulajdonában lévő ingatlan térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerülését.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülés kapcsán szükséges intézkedések és nyilatkozatok megtételére, valamint a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)