2018. Március 14., Szerda, 14:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A „Kőszegi Városmajor környezettudatos megújítása” c. projekt megvalósításához szükséges telekalakítás és ingatlan vásárlás.
2. - A 2018. évi közbeszerzési terv módosítása.
3. - Földhivatali alaptérkép igénylése.
6. - Rendkívüli előterjesztés: A Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programja a Kőszegi Balog Ádám Általános Iskola sportpályáján
7. - Rendkívüli előterjesztés: Sportpark építése a Kőszeg, 3344/50 hrsz-ú közterületen.
1. napirendi pont:
A „Kőszegi Városmajor környezettudatos megújítása” c. projekt megvalósításához szükséges telekalakítás és ingatlan vásárlás.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata a Kőszegi Városmajor meglévő zöldfelületeinek feljavítása, a helyi piac megújítása, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése, a parkoló-kapacitás bővítése, a rossz állapotú melléképületek bontása, ezáltal a környező területeken magán beruházások ösztönzése érdekében pályázatot nyújtott be és nyert támogatást a „Kőszegi Városmajor környezettudatos rehabilitációja” címmel, TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00006 azonosító számon.
A projekt megvalósításának feltétele a fejlesztéssel érintett ingatlanok rendezett tulajdoni viszonyainak biztosítása és igazolása legkésőbb a projekt tartalmi-műszaki fejlesztési szakaszának lezárásáig, az első mérföldkő vonatkozó részteljesítéséig.
A projekt helyszínéül szolgáló Kőszeg, 2192 helyrajzi számú, természetben 9730 Kőszeg, Várkör 6. szám alatt található „kivett lakóház, udvar, gazdasági épület” megnevezésű összesen 1831 m2 területű ingatlan és Kőszeg, 2191 helyrajzi számú, természetben 9730 Kőszeg, Várkör 8. szám alatt található „kivett lakóház, udvar, gazdasági épület” megnevezésű összesen 2088 m2 területű ingatlan egy-egy társasházi lakóközösség tulajdonát képezik.
Mivel a Kőszeg, 2191 helyrajzi számú ingatlan a beruházás által érintett 818 m2 nagyságú ingatlanrésze és a Kőszeg, 2192 helyrajzi számú ingatlan a beruházás által érintett 737 m2 nagyságú ingatlanrésze nem Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képezi és az eredeti tervek szerint az ingatlanok nem is kerültek volna az Önkormányzat tulajdonába, a pályázathoz közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt tulajdonosi nyilatkozat szükséges arról, hogy a tulajdonos hozzájárul a támogatási kérelemben szereplő projekt megvalósításához és a támogatási időszak során megvalósuló infrastrukturális fejlesztések támogatást igénylő általi aktiválásához, továbbá az ingatlan a kötelező fenntartási időszakban a fejlesztés céljára rendelkezésre áll.
Továbbá a pályázathoz az Önkormányzatnak legalább a fenntartási időszak végéig szóló birtokláshoz való jogot igazoló és ingyenes használatot biztosító szerződéssel szükséges rendelkeznie.
Kőszeg Város Önkormányzata a pályázati előírás szerint előkészítette a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatok és az ingyenes használati szerződés tulajdonosokkal történő aláíratását. A tulajdonosok a dokumentumok aláírásától azonban elzárkóztak, kizárólag az érintett ingatlanrészek Kőszeg Város Önkormányzata részére történő eladását tartják elfogadható megoldásnak.
Kőszeg Város Önkormányzata ezért kezdeményezte az érintett ingatlanrészek értékbecslésének elkészítését. Az előzetes értékbecslés szerint az érintett ingatlanrészek értéke 2.700 Ft/m2. A végleges értékbecslés a 2018.03.14-i ülésre elkészül.
A tulajdonosokkal történő megegyezéshez - mely a pályázat sikeres megvalósításának feltétele – elengedhetetlen az érintett ingatlanrészek megvásárlása, melyhez a szükséges forrást Kőszeg Város Önkormányzata a 2019. évi költségvetésének terhére biztosítaná. A tulajdonosok a 2019. évi kifizetést elfogadhatónak tartják. Ezt követően szükséges még az érintett ingatlanrészek telekalakítása.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a kérelmet megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2018. március 07.



Huber László sk.
polgármester








HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00006 azonosító számú projektben szereplő Kőszeg, 2191 helyrajzi számú és a 2192 helyrajzi számú ingatlanok Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014. (X.3.) önkormányzati rendelete szerinti telekalakítási eljárásának megindítását és felhatalmazza a polgármestert az ehhez szükséges dokumentumok aláírására.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00006 azonosító számú projektben szereplő beruházás által érintett Kőszeg, 2191 helyrajzi számú és a Kőszeg, 2192 helyrajzi számú ingatlanokból az 1. pont alapján lefolytatott telekalakítási eljárások során létrejött, a mellékelt rajzon jelölt kb. 1.555 m2 nagyságú ingatlanrészt az értékbecslésben szereplő áron megvásárolja a 2019. évi költségvetés terhére. Egyben felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)