Kőszegi Advent

…napról napra átmelegít…
2019. December 1. - 2020. Január 5. Ingyenes!
Kőszegi Advent
Kőszegi Advent  plakát
Idén is különlegesen gazdag lesz az Advent Kőszeg-hegyalján.
Kőszegen, friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással megszépült téren fogadjuk a középkori város Adventjére érkező vendégeket. Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren. Hétről-hétre különlegességekkel találkozhatunk: december 7-8-án lesz a Natúrparki Mesterek Adventje, 14-15-én a Kőszegi Forralt-boros Advent hívogat, míg várhatóan december 21-én a Kőszegi Jégkarácsony fogad mindenkit a Kőszegiek téli kedvenc helyén, a fedett Jégpályán!

November 22-től minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is, napról napra válogathatunk.

A karácsonyi ünnepkör kiemelkedő zenei csemegéje lesz a Kőszegi fúvósok Bécsi újévi koncertje (január 2.), valamint a Kőszegi vonósok Kőszegi újévi koncertje.

A Kőszegre látogatók igazi alpesi adventi életbe cseppenek, hiszen Kőszeg az ausztriai Várvidék kapuja is!

A kőszegi vendégfogadók Téli feltöltődés különleges kínálatukkal várják mindazokat, akik mélyet akarnak szippantani a fűszerillatú alpokaljai karácsonyi készülődésből.

A www.koszeg.hu és www.naturpark.hu minderről többet is elárul!

December 24.
14.00 Jézuskaváró filmvetítés a Jurisics vár lovagtermében – belépés díjtalan
Du. Pásztorjáték

A Karácsonyi ünnepkör a 12 szent éjszaka idején:
December 31.
11.00 Szilveszteri Kacagó Kocogó – jelmezes kocogás a Jurisics Várból indulva
2020. január 2.
Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara Újévi koncertet ad Bécsben, a Wiener Sänger Knabe kórus székhelyén (a koncertre autóbusz indul Kőszegről!)
2020. január 4.
18.00 Kőszegi vonósok újévi koncertje Kőszegen – Jurisics vár lovagterem

Részletek és további programok:
www.koszeg.hu
www.naturpark.hu
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.