Túrák és látnivalók a natúrparkban

A folyamatosan bővülő ajánlott túraútvonalainkról mindent megtudhatsz itt, a letölthető pdf dokumentumokban, illetve a termeszetjaro.hu honlap itt megadott linkjein. Ha GPS használatával szoktál kirándulni, az ajánlott linken megtalálod a letölthető gpx fájlt. Kiváló, idei kiadású papír alapú térképet vásárolhatsz a kőszegi Tourinform irodában. A hegységben megbújó természeti látnivalók gyűjteményét, és azok elérhetőségét pedig külön is figyelmedbe ajánljuk!

Kőszeg - természet, művészet, bor, panoráma - könnyű túra mindenkinek



A kényelmesen járható körtúra közvetlenül a városból indul. Megismerhetjük kulturális örökségünk érdekes emlékeit, mint például a Szulejmán-kilátót, a Trianoni-keresztet, a Kálvária-templomot vagy a Koronaőrző bunkert. Bepillanthatunk a Kőszegi-hegység geológiai értékeinek tárházába az Ördögárokban és a Vörös kőfejtőnél. Számos rejtett érdekességgel találkozhatunk, sőt emellett a panorámában is gyönyörködhetünk! ( 3,5 km)

túraútvonal letöltése

Megtekintés a természetjaro.hu-n

Kőszegről az Óház-kilátóhoz – autómentesen



Az Óház-kilátó a Kőszegi-hegység egyik legszebb kilátója, ahol szép időben a Balatoni tanúhegyekben is gyönyörködhetünk. Sajnos a legtöbben autóval teszik meg az utat a Kincs pihenőig (más néven Okmányos), ahonnan pár száz méternyi séta a kilátó, pedig a városból gyalog is elérhető egy közepes sétával. Mozogjunk inkább a jó levegőn, így jót teszünk egészségünknek és a környezetünknek is! (7,7 km)

túraútvonal letöltése

Megtekintés a természetjaro.hu-n

Határokon át térben és időben... (Kőszeg-Rattersdorf 1. alpannonia® bevezető körtúra)



Ez a túra a szó szoros értelmében is határtalan élményeket tartogat, ugyanis többször átlépjük közben az osztrák-magyar államhatárt, és találkozunk a történelmi határmódosítások emlékeivel is. Fontos szerepet kap a négy elem közül a víz: egy ideig mellettünk kanyarog a szabályozatlan Gyöngyös-patak, amelynek medrében a mezítlábas séta felér egy Kneipp-kúrával, a Hétforrás hűs vizével pedig a szomjunkat olthatjuk. (15 km)

túraútvonal letöltése

Megtekintés a természetjaro.hu-n

Kőszegről az ólmodi Őz-kúthoz és vissza Kőszegre (2. alpannonia® bevezető túra)



Korábban a kőszegiek kedvelt kirándulóhelye volt az Őz-kút. Ez az útvonal kényelmes sétát ígér, hogy mi is felfedezhessük a hajdan népszerű forrást. A túra ideális „bemelegítés” lehet az alpannonia® nemzetközi túraútvonal bejárása előtt.

túraútvonal letöltése

Megtekintés a természetjaro.hu-n

---------------------------------------
ERDÉSZETI BEHAJTÁSI ENGEDÉLY
---------------------------------------
A Kőszegi-hegység erdészeti magánútjainak sorompóval lezárt, alábbiakban felsorolt szakaszai behajtási engedély kötelesek:
- Kincs-pihenő - Hétforrás - Keresztkút
- Kincs-pihenő - Óház - Vöröskereszt - Stájerházak - Hörmann-forrás.

2019 SZEPTEMBER 1. ÓTA AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARKÉRT EGYESÜLET BEHAJTÁSI ENGEDÉLYEK KIÁLLÍTÁSÁRA ÉS SOROMPÓKULCS ÁTADÁSÁRA NEM JOGOSULT!

Engedély igényléssel kapcsolatos ügyintézés:
Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Cím: 9700 Szombathely, Saághy István u. 15.
Telefon: +36 94 514 000
E-mail cím: titkarsag@szherdeszet.hu
Weboldal: www.szherdeszet.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.