„Évkezdő tekergő” – a Kőszegi-hegység télen

A TÚRA A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKNEK MEGFELELŐEN EGYÉNILEG TELJESÍTHETŐ!
2021. Március 6. Kőszegi-hegység Ingyenes!
„Évkezdő tekergő” – a Kőszegi-hegység télen
Időpont: 2021. március 6. (szombat)
A világjárvány okozta veszélyhelyzet miatt idén kétszer voltunk kénytelenek elhalasztani a 10. jubileumát ünnepelni készülő hagyományos téli teljesítménytúránkat. Bár a túrázás maga igen biztonságos szabadidős tevékenység, az elmúlt években a túráinkon tapasztalható magas részvételi szám miatt hagyományos módon a nevezés, valamint a cél és az ellenőrzőpontok működése minden bizonnyal nem valósulhatna meg úgy, hogy a hatályban lévő rendelkezéseket maradéktalanul betartsuk.

Ezért döntöttünk úgy, hogy idén egyénileg teljesíthető, de vonásaiban mégis egy teljesítménytúrára emlékeztető túrázási lehetőséget biztosítunk a természetjárók számára.

A túrán mindenki saját felelősségére egyénileg, illetve a gyülekezési szabályok és a csoportos tevékenységekre (legfeljebb 10 felnőtt) vonatkozó szabályok betartásával vehet részt.

A rajtban az Egyesület adománygyűjtő dobozába elhelyezett 1000 Ft ellenében hozzájuthat a színes térképes itinerhez, melynek, valamint az útbaigazító jelzések segítségével teljesítheti a 16 km-es túrát. Az ellenőrző pontokon egy-egy számot kell megjegyezni, illetve az ellenőrző lapra írni. A túra végeztével a célban átvehető lesz az új kitűzőnk és emléklapunk (idén a nevet mindenki maga írja majd rá). A rajtban és a célban, és egyes ellenőrzőpontokon a szervezők bár jelen vannak, azonban kérjük, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel csak igen indokolt esetben forduljanak hozzájuk. Lehetőség szerint ezeket előzetesen E-mail útján tegyék meg! Mind a túraitinerek felvétele, mind pedig a kitűzők és emléklapok átvétele érintésmentes módon valósul meg. A nevezési díjak esetében sem tudunk „visszaadni”. Aki bevételi elismervényt kíván kérni az Egyesülettől, azt kérjük, előzetesen E-mail útján jelezze felénk.

Az ellátás az előző évekkel ellentétben „szegényesebb” lesz, de próbálunk azért érintésmentes harapnivalókról és némi meleg italról gondoskodni a túra folyamán is.

Mindenkit kérünk, hogy a rajtban és a célban viseljen védőmaszkot és a lehető legrövidebb időt töltse ott, valamint tartózkodjon minden indokolatlan csoportosulástól. Ezen törekvésünk elősegítése érdekében idén 08.00-11.00 óra között lehet elindulni a túrán, csökkentve ezáltal a zsúfoltságot a rajtban/célban és az erdőben egyaránt.

A fentiek figyelembevételével egy teljesen biztonságos és a túra egészét tekintve egy kellemes, felfrissítő szabadtéri kikapcsolódásnak lehetünk majd részesei.
Reméljük, idén is sokakat üdvözölhetünk - bár kissé távolabbról - a túránkon!

Időpont: 2021. március 6. (szombat)
Rajt és cél: Kőszeg, Csónakázó-tó (Malom utca) – Vizek háza
Indulási lehetőség: 08.00 – 11.00 óra között
Beérkezés: 17.00 óráig
Információ: 20/665-4961, 30/300-1762; gesztenyekek@gmail.com