Kőszegi Szüret - Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

2019. Szeptember 27. - 2019. Szeptember 29. Kőszeg történelmi belváros Ingyenes!
Kőszegi Szüret - Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó  plakát
Kőszeg szőlősgazdái tavasszal a Szőlő Jövésnek Könyvébe rajzolják be évről évre a friss hajtásokat. Most már azt is tudják, milyennek ígérkezik a termés. A borászok az Alpokalja környékbeli dűlőin közel 150 hektáron főként kékfrankost, zweigeltet, blauburgert termelnek, és minden évben rendesen megünneplik a szüretet: a nemzetközi fúvószenei találkozóval egybekötött vígasság szeptember 27-től, 29-ig vár bennünket sok fúvószenekar fellépéseivel.
A Város Boráért versenyző nedűket már 26-án szigorú ítészek (a város képviselő testülete) kóstolgatják, hogy eldöntsék: kié a legjobb ízű, a legszebb színű bor, amely a város egyik jelképe lesz. Ahogy az újonnan választott Borkirálynő is, aki egy évig hivatalos közszereplővé válik.
A Kőszegi Szüret rendezvénysorozata 1973 óta egy Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót is magában foglal, melynek motorja Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara.
A fő attrakciót a szüreti felvonulás jelenti 28-án: több civil szervezet részvételével mintegy ezren öltöznek maskarába.

Fotók