Pincés Kemencés Böllérverseny

Lukácsházán
2023. Március 4. Csömötei-kilátó Ingyenes!
Pincés Kemencés Böllérverseny
Pincés Kemencés Böllérverseny  plakát
További információ: Kocsis Beatrix +36 20 414 5619
2023.03.04. VIII. Pincés Kemencés Böllérverseny, Lukácsháza
2023. március 4-én 8. alkalommal kerül megrendezésre a Pincés-kemencés Böllérverseny Lukácsházán. A gasztronómiai rendezvény célja a falusi disznóölés bemutatása, a tradíciók ápolása, a hagyományőrzés és a hagyományok átadása, a vas vármegyei és térségi települések együttműködésének erősítése. 12 csapat indul a versenyen: Győrvár, Lukácsháza, Kőszegpaty, Pusztacsó csapata 8. alkalommal érkezik, Gyöngyösfaluból a Debreceni családi gazdaság, Perenye, Kemenesmihályfa, Vassurány, Csönge, Vép, Nemescsó, Csíkkozmás, visszatérő versenyzőként vesz részt a megmérettetésen.
A 10-15 főből álló csapatoknak először böllérreggelit kell készíteni, amit 10.00 órakor zsűriznek a Tájpincénél. A nap folyamán elkészített sült pecsenyét, hurkát, kolbászt, disznótoros káposztát, kemencében sült ételt, 15.00 órakor a rendezvénysátorban értékeli a szakmai zsűri.
A rendezvénysátorban a megnyitó után népzene, néptánc bemutató, délután az eredményhirdetés után mulatós zene várja a látogatókat. A tombolasorsolás után a rendezvényt bál zárja.
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk, a belépőjegy elővételben 5000 Ft, a helyszínen 7000 Ft. A belépőjegy ára tartalmazza a 12 helyszínen az ingyenes étel és italfogyasztást, a kulturális és a könnyűzenei műsorok megtekintését, és a báli belépőt is.