Láng Pincészet
A Láng Pincészet a Soproni Történelmi Borvidékre jellemző tradicionális, főleg kékszőlő fajtákat termeszti legnagyobb mennyiségben. A világfajták mellett (Cabernet franc, Pinot noir), a tájjellegű, hagyományos, főleg hungarikum szőlőfajták a legjellemzőbbek (Furmint, Bíbor kadarka) a pincészetre.
Minőségi bort csak minőségi, egészséges szőlőből lehet készíteni.
Láng JózsefBorász, Láng Pincészet
A pincészet 1982-ben indult az első 300 tőkével, s mára 10 hektár nagyságúvá nőtte ki magát, amely két vállalkozás ötvözete:Láng József az apa, főleg a szőlőtermesztést végzi, míg Láng Letícia a legnagyobbik leány inkább a borkészítés és a marketing feladatait látja el. Láng József mérnök-tanár, borász, szövetkezeti elnök szívügyének tekinti a kőszegi szőlőtermesztés szakmai színvonalának emelését, ezért oktatóként több helyi tanfolyamon is részt vett.

Láng Pincészet
Cím: Kethelyi út 24.
Telefon: +36 30 989 0841
Nyitvatartás:


Szőlőművelés során a pincészet nagy hangsúlyt fektet a minőség mellett a környezet- és természetvédelemre is. 2004 óta tagja az Agrár Környezetgazdákodás Integrált Ültetvény célprogramjának, mely a környezettudatos gazdálkodás melletti elkötelezettséget képviseli.

A borok tradicionális módon készülnek, a fehérek zömmel reduktívan (Tramini, Cserszegi fűszeres), de a Furmint barrique hordóban érleléssel. Vörösborok nyílt héjon-erjesztéssel, és kis fahordókban kerülnek érlelésre. A borok 90 %-át folyóborként, 10 %-át pedig palackozott borként értékesítésíti a pincészet helyi borkimérésében.

Alapvető filozófiájuk a teljes vertikum átfogása, azaz a termőföldtől az asztalig elvet követik: a szőlőtermesztéstől a borkészítésig.

Borkostoló



Egy klasszikus borkóstoló során a vendégek a régi kapáskocsmák (heurigerek) hangulatát idéző kulturált környezetben ízlelhetik meg Kőszeg jellegzetes borait borkorcsolyával és igény szerint Kőszeg ételspecialitásait. A borkóstoló közben az idelátogatók tájékoztatást kapnak Kőszeg városának bor-kultúrtörténeti sajátosságairól, mintegy virtuális sétát téve a kőszegi borok világában.

Egy borkóstolás minimális létszáma: 10 fő





  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.