Neumeister Gyuláné – mézeskalácsos

Mézeskalács készítéssel családi vállalkozásunkban 1998 óta foglalkozom. Műhelyünkben megcsináltam mindent, amelyek a könnyen formálható mézestésztából nem csak síkban, hanem térben is ábrázolható (mesefigura, ház, templom, betlehem, dupla szív, szalvétatartó, baba, huszár, stb).

Díszítésük glazúrral, recehorgolást utánzó mintával, vagy a mézeskalácsosság romantikáját idézve pirosra festve, tükörrel
a közepén történik. Célkitűzésem, hogy ebben az uniformizálódott világban minél több gyermeknek átadhassam tudásomat mindig szem elôtt tartva azt, hogy nekünk, magyaroknak ezzel a mennyei termékkel - amelyet saját mézünk biztosít - nagyobb elismerésünk legyen. Hagyományteremtô céllal foglalkozok a művészien kifaragott ütôfával készült mézeskaláccsal. Megjelenésükben alkalmazom a népi díszítôművészet elemeit, újragondolva, a mai kor igényéhez igazítva.

Nyugdíjba vonulásom után a tevékenységemet bôvítettem olyan kézműves termékekkel, amelyek textilbôl varrva, kötve, vagy horgolva készülnek. Már gyermekkoromban megismerkedtem a varró, kötô és horgolótűvel, ezekkel való munkálkodásra édesanyám tanított meg, aki varrónô volt. További termékek: rongybabák, kesztyűbabák, kötött és horgolt babák, játékok, állatok, ajándéktárgyak.

Elérhetôségek:Tel.: +36 20/9685-865

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.