Poncichter Borozó
Kőszeg egyik legismertebb, és legrégibb borozója. Nyaranta a hűvös szamárboltíves pince mellett a fedett kerthelyiségben is lehetőség van néhány pohár ital elfogyasztására.
A pince, ami több mint száz éve épült, közel negyven éve vendéglátóhelyként működik, előbb magánkézben majd a Szőlőtermelő szövetkezet tulajdonában. A szövetkezetnek 5 hektárnyi szőlőterülete van a Kálvária hegy lejtőin, ahol évente 300 hektóliter vörösbor előállításához elegendő Kékfrankos szőlő terem. A borozóban ezt a minőségi száraz vörösbort, valamint egy balatonfelvidéki Rezi termelő kétféle fehérborát - rizlingszilvánit és olaszrizlinget - mérjük.

Poncichter Borozó
Cím: Várkör 54.
Telefon: +36 30 993 6880
Honlap:
Nyitvatartás:
Vasárnap - Csütörtök: 08:00 - 21:00 Péntek - Szombat: 08:00 - 22:00


A választék kiegészítéseként: sörök, üdítők, röviditalok, tea, kávé, rágcsálnivalók is kaphatók, és az a darált cseresznyepaprikával készült ZSÍROSKENYÉR, amiért sok vendégünk rendszeresen visszatér. A hideg téli hónapokban a választék kibővül a vendégeink által kedvelt, régi recept alapján készült FORRALT BOR-ral.

KÉPEK A PONCIHTER BOROZÓRÓL





  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.