Be-Jó Táncegyüttes

A kőszegi Bersek József Általános Iskolában már 1995-től folyik mazsorett- és modern táncoktatás szakkör formájában korcsoportonként heti egy órában.

Be-Jó Táncegyüttes
Telefon: +3694 563 158 ; +3630 700 2011 ; +3620 530 3645Weboldal: http://be-jo.mindenkilapja.hu/
A kőszegi Bersek József Általános Iskolában már 1995-től folyik mazsorett- és modern táncoktatás szakkör formájában korcsoportonként heti egy órában.


A BE-JÓ Táncegyüttes 2011. szeptemberétől 6 mazsorett korcsoportban működik kb. 70 fős tagsággal, már 4 éves óvodásokkal kezdve a 18 éves nagy lányokkal bezárólag. A legkisebbek is igazán ügyesek, lelkesen gyakorolják a játékos formába öltött mozdulatok tanulását, a lépések összehangolását, a mozgáskoordinációs feladatokat.

Már 4 korcsoportjuk "dolgozik" 2 mazsorett bottal. A repertoárukban megtalálható a mazsorett induló, modern, pomponos és zászlós tánc, valamint egyre több show és színpadi látványtánc is.

Elsődleges célja a BE-JÓ Táncegyüttesnek, az iskolában folyó táncoktatásnak, hogy minél fiatalabb korban elkezdve ezt a fajta mozgást, láthatóvá váljon, hogy az évek múlásával milyen óriási fejlődésen mennek keresztül az egyes táncosok, mind önnön maguk értékelésében, mind a magabiztosabb fellépés kialakulásában, mind a mozgáskultúra, az esztétikai érzék, mind az együtt táncolás, az együttlét örömének értékelésében.

Éves szinten 50-60 fellépést tudhatnak maguk mögött a különböző korcsoportokkal. Ezek között találunk iskolai programokat, városi bálokat, művészeti fesztiválokat, falunapokat, szüreti és történelmi karneválokat, sporteseményeket, vállalati rendezvényeket, az ausztriai partneriskola meghívásait Mödlingbe, megyén belüli és kívüli felkéréseket, a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi döntőit, Magyar és Európa Bajnokságát.

2008. szeptember első hétvégéjén óriási megtiszteltetésként iskolájukat és városukat képviselhették Kőszeg németországi testvérvárosában, Vaihingen an der Enz-ben a reneszánsz és a mazsorett csoportjaikkal, ahol először nyitotta meg a Straßenfest-et kőszegi művészeti csoport! 2009. május 30-án a modern tánccsoportjaik kaptak felkérést arra, hogy a bronzérmet elért Haladás futballcsapat mérkőzésén adjanak félórás műsort 12 ezres nézősereg előtt Szombathelyen!

2009-ben először vettek részt országos szintű táncversenyeken, és a BE-JÓ Táncegyüttes két "legidősebb" korcsoportja összesen 5 arany minősítést szerzett! 2010. június 25-27-én az 1. MLTSZ Európa Bajnokságon és Világkupán Kaposváron 2 ezüst minősítést, egy II. helyezést és kettő III. helyezést értek el!

2011-ben is folytatták ezt a sikersorozatot, hiszen az MLTSZ Területi és a Magyar Bajnokságán elért arany és ezüst minősítések, valamint az országos különdíj alapján meghívást kaptak a 2. Tánc és Ének Európa Bajnokságra Kaposvárra június 3-5. között, ahonnan három arany minősítéssel, egy I. hellyel és kettő II. helyezéssel térhettek haza nagy boldogan!!!

A csoport művészeti vezetője és koreográfusa:
Horváth Márta történelem-orosz, tánc- és drámapedagógus.

Székhely: Bersek József Általános Iskola 9730 Kőszeg Táncsics u. 18.
Műsoruk ideje: 15-60 perc, igény szerint.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.