Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara

A mai zenekar őse, jogelődje 1866-ban alakult: Nykodem János egyházi karnagy és zene egyleti karmester toborozta kőszegi fiatalokból és a városban letelepedett 12 obsitos katonamuzsikusból. A kőszegi zenekar azóta jegyzett története- Kovács Ferenc, Horváth István, Gréts Károly, Csárics Sándor karnagyok alatt- fényes lapokkal büszkélkedhet. A zenekar történetében sok rangos hazai és nemzetközi elismerés szerepel. 2013. június 1-i országos minősítésen az együttes a hazai minősítési rendszer legmagasabb kategóriájában, a D kategóriában Kiemelt Arany minősítést szerzett , és ennek megfelelően jogosan
használja a Koncert Fúvószenekar kitüntető címet.

A 148 évből 5 év Szilágyi Miklós karnagy igényes, új szellemű művészeti vezetéséhez kötődik. Felfrissült a korábbi repertoár, a karnagy hangszerelései és saját szerzeményei , " más nyelvű " művek magasabb technikai követelményeket támasztottak.

Kőszeg Város Koncert Fúvószenekarának elnöke: Bakos György, 06304693008
Művészeti vezetője, karnagya: Szilágyi Miklós

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.