FELHÍVÁS - Fogyatékkal élő személyek részére

FELHÍVÁS fogyatékkal élő személyek részére

Kőszeg Város Önkormányzata kiemelt feladatként tekint a fogyatékossággal élő embertársaink segítésére. Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljünk fogyatékos ismerőseink, rokonaink támogatására, lehetőleg ne kelljen elhagyniuk otthonukat, így is csökkentve a megfertőződés veszélyét.

Mivel nincs minden fogyatékkal élő embernek helyben segíteni képes rokona, ismerőse, intézményeink segíteni fogják a napi bevásárlást, gyógyszerkiváltást, ügyintézést, illetve segítőkész önkéntesek is szívesen állnak rendelkezésükre.

Amennyiben környezetében tudomása van fogyatékkal élő személyről, kérem, hogy a 94/561-510 és 30/965-4074 munkaidőben hívható telefonszámok valamelyikén jelezze, vagy hívja fel fogyatékkal élő embertársa figyelmét a fenti elérhetőségekre, hogy szükség esetén segíteni tudjunk.

Addig is, lehetőleg kerüljön minden személyes érintkezést, még legközelebbi hozzátartozókkal is! Kérjen segítséget családtagjaitól, ismerőseitől a napi házon kívüli teendőkhöz (bevásárlás, ételhordás, gyógyszertár, posta) és ezeket is személyes érintkezés nélkül intézze!

Kérem, mindannyian gondoljuk át, mit tehetünk saját magunk és mások, különösen fogyatékos embertársaink egészségének megőrzéséért, mindennapi életének megkönnyítéséért ezekben a nehéz időkben és tegyünk is meg mindent a legkiszolgáltatottabbak védelme érdekében!


Kőszeg, 2020. április 14.


Básthy Béla s.k.
polgármester