2007. Január 18., Csütörtök, 17:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális igazgatásról szóló önkormányzati rendelet módosítása
2. - A szabálysértési tényállásokat tartalmazó önkormányzati rendeletek módosítása
3. - A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól szóló önkormányzati
4. - Pályázati kiírás lóversenyfogadás és bukmékeri fogadás szervezésére
5. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló új önkormányzati
6. - Képviselők laptop beszerzése
7. - Az önkormányzati kitüntetésekről szóló rendelet módosítása
8. - A Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú megállapodás felülvizsgálata
9. - A Kőszegi Városüzemeltetési Kht-vel kötött közszolgálati szerződés módosítása
10. - Közlekedési jelzőtáblák kihelyezése
11. - Megüresedett bérlakások további hasznosítása
12. - Ingatlanértékesítés - Velemi u. 36/A. III. 11.
13. - A Borsmonostori utca lezárására javaslat
14. - Helyi értékvédelmi rendelet-tervezet
8. napirendi pont:
A Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú megállapodás felülvizsgálata

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2006. január 30-i ülésének
… napirendi pontjához



Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata 27/2003. (XII. 9.) számú rendeletében a helyi sportélet támogatásáról a 11.§ (3) bekezdésében a következőképpen rendelkezik:
"A város élsportjában és az utánpótlás nevelésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportszervezetekkel hosszú távú működésük biztosítása érdekében középtávú támogatási megállapodást köt." A sportszervezetekre a rendelet szerint a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság tett javaslatot 2004. márciusában.
A rendelet értelmében - a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság javaslata alapján - Kőszeg Város Önkormányzata a Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú támogatási megállapodást, melynek határideje 2006. november 30-ával lejárt.
A városi sportfeladatok szervezésében és ellátásának módjában lényeges változás nem következett be, így indokolt a Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú megállapodás felülvizsgálata, a szükséges módosításokat követő meghosszabbítása.
Megkeresésünkre Táncsics Péter, a KSE elnöke, az egyesület elnökségi ülésén megszületett javaslatok alapján a következő kiegészítéseket javasolja a középtávú megállapodásban:
1. A Kőszegi Többcélú Kistérségi Társulat által
fenntartott, kőszegi illetőségű intézményekben az iskolai oktatást követően elsőbbséget élveznek a Kőszegi SE szakosztályai a tornaterem használat során.
2. Az említett intézmények minimum heti 3x2 óra erejéig biztosítják a tornatermüket a téli időszakban a KSE részére.
3. A Bersek József Általános Iskola a KSE birkózó szakosztálya részére heti 3 alkalommal biztosít edzési lehetőséget.
4. Kőszeg Város Önkormányzata lehetőség szerint
önkormányzati tulajdonú helyiségben biztosít a KSE ökölvívó szakosztálya részére edzési lehetőséget.
5. Kőszeg Város Önkormányzata alapítványán keresztül biztosíthatja a Város versenysportolóinak költségtérítését.
A 1-3. javaslatok esetében az önkormányzat nem jogosult megállapodást kötni, mivel az említett intézmények fenntartója Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása. Emellett szükséges az intézményvezetők véleményének kikérése is.
A 4-5. pontok esetében a javaslatok beépítésre kerültek, azzal a módosítással, hogy az élsport alapítványon keresztül történő támogatása a mindenkori éves önkormányzati költségvetés alapján történhet.
A jelenleg már kistérségi fenntartásban lévő közoktatási intézmények ingyenes teremhasználatának önkormányzat általi biztosításáról szóló (3.) pont törlésre került, mivel ugyancsak nem jogosult ebben a kérdésben megállapodást kötni az önkormányzat. A Kistérségi Társulással kötendő megállapodásnak szükséges kitérnie emellett az általa fenntartott intézményeknek a sporttelep ingyenes használatára vonatkozó feltételek rögzítésére is.
A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság 2006. december 6-i ülésén megtárgyalta az előterjesztést és a megállapodást a következő ponttal javasolta kiegészíteni: "A Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium, mint önkormányzati fenntartású közoktatási intézmény ingyenes teremhasználatot biztosít a Kőszegi Sportegyesület Síugró Szakosztályának heti 2x2 óra időtartamban. Az edzések időpontját minden tanév kezdetekor az intézményvezető és a szakosztály vezetője egyezteti."
A Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottság 2006. december 7-i ülésén megtárgyalta az előterjesztést és a megállapodás-tervezet két pontjának pontosítását, illetve átgondolását javasolta az előterjesztőnek. Az eredeti tervezetben szereplő 3. pont, miszerint "Kőszeg Város Önkormányzata, mint tulajdonos a Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Kht.-n keresztül ellátja a sportlétesítmények karbantartási, állagmegóvási és felújítási munkálatait" kikerült a megállapodás-tervezetből, mivel a kérdés a Kőszegi Városüzemeltető Kht.-vel kötött közszolgálati szerződésben, annak módosításával, valamint az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló új önkormányzati rendeletben kerül majd szabályozásra. A 12. pont kiegészítésre került azzal, hogy az önkormányzat a KSE által benyújtott és nyertes fejlesztési célú pályázatok önrészét csak abban az esetben vállalja, amennyiben a költségvetés helyzete az adott évben ezt lehetővé teszi.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a javaslat megtárgyalására, az előterjesztés elfogadására!

Kőszeg, 2007. január 2.


A polgármester nevében:
Schlögl Krisztián s. k.
szervezési ügyintéző


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesülettel kötendő középtávú megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal.