2010. Július 29., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Jurisics-vár felújítására kiírandó közbeszerzési ajánlattételi felhívás jóváhagyása. (Az anyagot később küldjük!)
2. - A Gyöngyös szabadidőpark kivitelezésére érkezett ajánlatok elbírálása. (Az anyagot később küldjük!)
3. - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és az önkormányzat együttes támogatói kérelme.
4. - Képviselői laptopok beszerzése és a meglévők értékesítése.
3. napirendi pont:
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és az önkormányzat együttes támogatói kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Sporthorgász Egyesület Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke Csécs Sándor kéréssel fordult önkormányzatunkhoz abban a tekintetben, hogy működjünk együtt a Kőszeg-Lukácsházi árvíztározó kapcsán létesülő, állandó vízfelületű II. sz. tó hasznosításában.
A Szövetség szeretné megpályázni a tó halászati jogának haszonbérletét és ott kifejezetten a minőségi horgászturizmus feltételeit kívánja kialakítani. Ebbe beletartozik az őshonos hal ritkaságok betelepítése és az igényes horgászat infrastruktúrájának kiépítése is.
A Szövetség tudomásul vette, hogy az Önkormányzat a tó idegenforgalmi, jóléti célú hasznosítását tervezi és itt akarja megoldani a régóta húzódó nyári strandolási lehetőség biztosítását. A tárgyalások során egyértelművé vált, hogy a két cél nem ellentétes egymással és az esetlegesen felmerülő problémák közös akarattal megoldhatók.
Az elképzelések kölcsönös megvalósítása érdekében együttesen fordulnánk a mellékelt kérelemmel a Vízügyi Igazgatósághoz – mint kezelőhöz – abból a célból, hogy a Szövetség pályázatát támogassák.
Kérem a mellékelt tervezet megtárgyalását és jóváhagyását.


Kőszeg, 2010. július 26.

Huber László s. k.
polgármester


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének pályázatát a Kőszeg-Lukácsházi árvízi tározónál létrejövő, állandó vízfelületi II. sz. tó haszonbérleti jogának megszerzésére támogatja és jóváhagyja az előterjesztés mellékletét képező együttes kérelmet az abban foglalt feltételekkel.


Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.











Nádor István igazgató úr részére

Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
Szombathely
Vörösmarty u. 2.



EGYÜTTES TÁMOGATÓI KÉRELEM NYILATKOZAT KIADÁSÁHOZ


Alulírott Csécs Sándor elnök a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének (9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz.) képviseletében és Huber László polgármester Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.) képviseletében kérjük a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóját, hogy a kiemelt projektként megépülő Kőszeg-Lukácsházi árvízi tározó eredményeként létrejövő, állandó vizű II. sz. tavon a minőségi horgászturizmus kialakítása érdekében támogató nyilatkozat kiadásával erősítse meg és segítse a Magyar Államot illető halászati jog haszonbérletére a Szövetség által elkészített pályázatot a kérelmezők alább rögzített megállapodásának figyelembevételével:

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete továbbiakban: Önkormányzat kijelenti, hogy a fentebb megjelölt II. sz. tó halászati jogára haszonbérleti pályázatot nem kíván benyújtani. Támogatja egyúttal a Szövetség ilyen irányú törekvéseit.

2. Az Önkormányzat megerősíti, hogy a II. számú, 16 hektáros tó idegenforgalmi és üdülési célú hasznosítása szándékában áll különös tekintettel a nyári strandolási feltételek megteremtésére. Ennek megvalósítása során együtt kíván működni a Szövetséggel oly módon, hogy külön egyeztetés és megállapodás alapján elkülönítik egymástól a horgászásra és a strandolásra valamint szabadidős tevékenységre szolgáló partszakaszokat. Biztosítékot nyújt továbbá arra is, hogy a horgászatot zavaró robbanómotoros vízi járművek (pl.: motorcsónak, jetsky) használatát nem fogja engedélyezni.

3. A Szövetség tudomásul veszi, hogy az Önkormányzat a 2. pontban körül írott célokra fogja hasznosítani a II. számú tavat és ennek megvalósításában az Önkormányzatot semmilyen formában nem akadályozza. Kötelezettséget vállal egyúttal arra, hogy a megkötendő haszonbérleti szerződésbe az Önkormányzat a 2. pontban vállalt kötelezettségeit és kikötött feltételeit belefoglalja.

4. Mindkét fél egybehangzóan kijelenti, hogy a II. számú tó hasznosítása során a kivitelezés és a használat alatt együttműködik és az esetlegesen felmerülő problémákat megegyezéssel oldja meg.


Kőszeg, 2010. ……….. hó ………… napján

Huber László Csécs Sándor
polgármester elnök