2007. Január 17., Szerda, 14:00 óra, Városháza 101. számú tanácskozóterme: Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzati kitüntetésekről szóló rendelet módosítása
2. - A Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú megállapodás felülvizsgálata
3. - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2007. évi munkaterve
4. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2007. évi munkaterve
4. napirendi pont:
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2007. évi munkaterve

Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
2007. évi munkaterve

Készült az Országgyűlés 1997. évi CXL. törvénye, illetve Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2000. (IV. 1.) önkormányzati rendelete (a helyi közművelődési tevékenység ellátásáról), a Képviselő-testület cselekvési programja, és a 2003. december 2-án jóváhagyott közművelődési koncepció alapján. A rendezvények vonatkozásában a munkaterv a Képviselő-testület által 2006. december-én elfogadott 2007. évi költségvetési koncepció előirányzatai és a 2006. december 12-én elfogadott rendezvényterv figyelembe vételével készülhetett.

Tárgyi feltételek
Intézményünk a Jurisics várban működik. A vár a magyar állam tulajdona, kezelője a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, ingyenes használója Kőszeg Város Önkormányzata, illetve intézményünk. Ebből fakadóan a fenntartásra, karbantartásra vonatkozóan szinte tulajdonosi kötelezettségeink vannak. A 2006. évben a Vas megye Önkormányzata kezelésében lévő Turistaszállót a Kőszegi Önkormányzat közművelődési céljaira, az intézmény irodái elhelyezésére átadta, melynek a Kincstári Vagyoni Igazgatóság általi átadására kerülhet nemsokára sor. Idén a felújítási tervek előkészítésére és esetlegesen pályázat benyújtására lesz szükség. A Képviselő-testület megbízása alapján a menedzsment felállítása. Az Írottkő Natúrparkkal közös vagyonhasznosítási megállapodásnak megfelelően az ún. Kistornyot és a hozzá tartozó kertet két éve megnyitottuk a látogatók előtt, ahol Natúrbolt, és a Gyógy- és Fűszernövénykert üzemeltetésére került sor. Idén a tevékenység bővítése a fő cél.
A szakmai tárgyi feltételek javításában jórészt pályázati lehetőségekre kell támaszkodnunk: érdekeltségnövelő támogatás, eszközfejlesztési pályázat. Itt fő célunk a szabadtéri színpad lámpaparkjának és világításhídjának cseréje
.
Szakmai tervek
Az intézmény tevékenységének modern szakmai megközelítése szerint az alábbi bontásban értelmezhető a feladatellátás: létkultúra, helyi kultúra, ünnepi és egyetemes kultúra, önkifejezés és kreativitás kultúrája, együtt élő másságok kultúrája, közhasznú kulturális szolgáltatások. A fenti csoportosítás szerinti 2007. évi tervek:
Létkultúra: az ehhez a témakörhöz tartozó tanfolyamok, szakkörök, képzések és tájékoztatók az idei évben nagyobb szerephez kell, hogy jussanak. A kézműves hagyományok felelevenítésével, életesélyt adhatunk leszakadó rétegeknek is. Új kerámia szakkörvezetőnk igazolta reményeinket és új lendületet adott a foglalkozásoknak, a beindított foglalkozások közül a szálas anyagok fonása aratott sikert, valamint a fafaragó szakkör. Növelnünk kell a mezőgazdasági, borászati, kertművelési előadások látogatottságát és a nyelvi képzésekben is szélesíteni kell kínálatunkat. Ősszel gombafelismerő tanfolyamot is szeretnénk indítani. A termékbemutatók közül előtérbe kell állítani a valóban hasznos és életmódjavító cikkeket bemutató előadásokat, míg a vásárok esetén a megjelenés színvonalán kell emelni. Az idei évben is el kell készíteni ajánlatunkat a konferenciaszervező cégeknek, és rendezvényszervező tevékenységünket propagálnunk kell minél nagyobb nyilvánosság előtt, pl. Internet. Ebben az évben az intézmény néhány közösségi összejövetel esetén is rezsidíjat lesz kénytelen kérni a gazdasági megszorító intézkedések miatt.
Helyi kultúra: A helyi hagyományokat éltető nagyrendezvények esetében tovább szükséges erősíteni a civil szervezetek részvételét és néhány új elemmel gazdagítani a programokat. Idén az anyagilag nehéz helyzetben lévő Ost-West Folkfesztivál elhagyásával, helyette hastáncfesztivál rendezésével, és a Kőszeg és Vonzáskörzete Kistérségi Társulás segítségével az Ivó-napi Borvásár felelevenítésével kívánunk a megszokott programokon változtatni. Törekednünk kell minél több szervezettel együttműködni a helyi évfordulók felderítésében (Művészeti Egyesület, Honismereti Egyesület, Kőszeg Kultúrájáért Alapítvány, Kőszegi Baráti Kör) és a megünneplésükben való összefogásra ösztönözni őket. Fontos évforduló a Kőszegi Várszínház megalakulásának 25. évfordulója és az ostrom 475. évfordulójának méltó megünneplése, a kulturális turizmus igényeinek kielégítésével.
Ünnepi és egyetemes kultúra: Az elitkultúrát célzó rendezvények eddig is kiemelt figyelmet érdemeltek, turisztikai hatásuk, imázsformáló hírük meghatározták nem csupán az intézmény, de a város arculatát. A Kőszegi Várszínház, mely idén jubileum előtt áll szeretne ennek továbbra is meghatározója lenni. Bemutatónkat ismét Jordán Tamás rendezi. A klasszikus és az eddiginél magasabb színvonalú saját bemutató mellett, a Szombathelyi Kamaraszínházzal szeretnénk együttműködésünket szorosabbá tenni. Célunk a komolyzenei programok bővítése is. A nemzeti ünnepek méltó megrendezéséhez a lakosság megfelelőbb megszólítása nyújthat segítséget, és a fiatalok még nagyobb bevonása az ünnepek lebonyolításába.
Az önkifejezés és kreativitás kultúrája: Ide tartozik a Városi Művészeti Szemle, mely magas színvonalának további emelése a cél, a zsűri kiválasztásánál lehetőleg olyan szakemberek meghívásával, akik nem csupán a magas művészi színvonal, hanem az adott korosztály korlátainak figyelembe vételével hozza döntését. Szerencsére pályázati forrás is rendelkezésre áll a megrendezéshez. Remény van a megyei gála megrendezésére is, mely még nagyobb motiváló tényező lehet a felkészítés során Az élményközpontú közösségi formák városi reprezentánsairól külön is említést kell tenni:
Idézet Kőszeg Város Önkormányzata közművelődési koncepciójából: "Kőszegen igen figyelemre méltó mély történelmi hagyományai és jelenleg is tekintélyes eredményei vannak az amatőr művészeti tevékenységnek. Ennek megőrzése és továbbfejlesztése a közművelődés kiemelt feladata és egyben kiemelt városi cél." A koncepció megfogalmazása úgy érzem egyértelműen kifejezi e lelki vagyon erejét, fontosságát. Városunk kulturális értékeit, hagyományait nem csupán itthon, hanem az egész országban és külföldön is reprezentálják nagyon magas színvonalon. A létrehozott művészi érték mellett fontos e csoportok közösségi megtartó ereje és a fiatalok nevelésében játszott szerepe. A csoportok:
Concordia - Barátság Énekegyesület
A kóruséneklés népszerűsítésének tartott fő feladatuk ellátására szélesíteni kell a kórus tagságát, illetve a koncepcióban is megfogalmazott Ifjúsági Kórus létrehozásával megteremteni az utánpótlásképzés alapjait. Reméljük az idei költségvetésből nem kerül kihúzásra az erre szánt összeg. Idei tervek: Concordia bál, vendégszereplések, Karácsonyi hangverseny, város ünnepein, rendezvényein való fellépés. Éves tevékenységük segítése támogatása. Intézményi felelős: Gelencsér Ildikó
Hajnalcsillag Néptáncegyüttes
A tánccsoport 4 csoportban rendszeresen tartja próbáit. A gyerekek nem csak táncot, hanem népi éneket, néprajzot is tanulhattak, ezzel is szélesítve tudásukat a népi kultúrában. Ez az idei évben sem változik. Rendszeres részvételükre számítunk városunk ünnepein, rendezvényein (disznóölés, Concordia bál, Március 15., Október 23., Szőlő Jövésnek Könyve, Kőszegi Szüret, Gesztenyeünnep, Kőszegi Advent). Önálló karácsonyi műsort és betlehemi készülődést terveznek a téli időszakban.
2007-es tervek:
- Nyári tábor az Őrségben
- Erdélyi és Dániai utazás
Intézményi felelős: Gelencsér Ildikó
Kőszegi Haydn Vonósnégyes
A négy profi zenészből álló együttes megalakulása óta – 1982 – ápolja Kőszeg több évszázados kamarazenei hagyományait. 1986-tól, mint az Országos Filharmónia (ma: Nemzeti Filharmónia) bejegyzett együttese több mint hatszázötven önálló esten mutatkozott be Kőszegen, Vas megyében, Magyarországon, valamint Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban. Ezeken a hangversenyeken minden alkalommal Kőszeg városát és a nagy múltú kamarazenei tradíciókat képviselték. Idén a két megszokott kőszegi koncertből valószínűleg csupán egy lesz, mely egyben a csoport jubileumi koncetje lesz nyáron. Intézményi felelős: Bakos Zoltán
Kőszegi Mazsorettek:
Az óvodás , az alsó és felső tagozatos korosztály művészeti vezetője Debreczeni Attila, aki táncpedagógusi végzettséggel rendelkezik, illetve mazsorett oktatói tanfolyamot végzett Debrecenben. Füle Magdolna helyett a legidősebbek próbáit Tóth Szandra felügyeli. Idén legfontosabb feladatuk egy külföldi vendégszereplés megszervezése, és egyre több szereplési lehetőség megteremtése, ideértve a különböző korosztályos versenyeket is. Együttműködésüket a fúvószenekarral is szorosabbra kellene fűzni.
Intézményi felelős: Pócza Zoltán.
Kőszeg Város Fúvószenekara
Az immár 140 éves zenekar tevékenységének középpontjában a fúvósmuzsika ápolása, terjesztése és fejlesztése áll. A tavalyi csodálatos évfordulós programok után a nehéz anyagi helyzetben nehéz lesz felülmúlni a 2006-os évet. Az idei évben is szeretnék megrendezni a családi napot a Kőszegi-hegységben intézményünkkel karöltve, amelyre szeretettel várják az érdeklődő családokat egy közös gulyásfőzésre, szabadban eltöltött délutánra, estére. Ezt a rendezvényt valószínűleg Hétforrás Piknik néven rendezik a Natúrpark bevonásával is. Külföldi vendégszereplést terveznek a Lovran, és Mariazell városába. A város ünnepein és rendezvényein való közreműködés, illetve térzenék. A Kőszegi Szüret fúvós előkészítése.
Intézményi felelős: Bakos Zoltán
Kőszegi Vonósok
A tavalyi évben a Kőszegi Vonósok a rendszeres próbáikon kívül nagyon sok fellépésen vettek részt Kőszegen, illetve más hazai és külföldi településeken. Sajnos a nagydíj-sikeres Országos Kamarazenekari Fesztivál után művészeti vezetőjük elköltözött, így szeptembertől Csikós Miklós vezette a sikeres karácsonyi hangversenyig az együttest. Jelenleg újra vezető nélkül próbálnak. Megmaradásuk a tét...
Intézményi felelős: Bakos Zoltán.
A művészeti csoportok külföldi szereplési tervét a 2. számú melléklet tartalmazza.
A helyi társadalom közösségi kultúrája: Ennek nagy részét képezik a civil szervezetek és művelődő közösségek, mely a közművelődés talán egyik legfontosabb szegmensét jelentik. Kőszeg híres öntudatos polgárairól, önszerveződő közösségeiről. E különböző élethelyzetű közösségek nagyon fontos szerepet töltenek be a helyi demokrácia és önszerveződés megvalósulásában. Munkánk során eddig is kiemelt szerepet juttattunk nekik és lehetőség szerint tevőlegesen is részt vettünk munkájukban, illetve jó animátorként próbáltunk segítséget nyújtani céljaik megfogalmazásában. A helyi közművelődés alappillérei ők, hiszen az ő véleményük, segítségük sok városi ügy döntés-előkészítésénél játszott szerepet. A közvélemény alakítói és meghatározói. Az Európai Unió is e szervezetek megerősödésében látja a helyi problémák megoldását, és a helyi kezdeményezések megvalósítását. Öntevékeny munkájuk nagyban hozzájárulhat több rendezvény (Szent György-nap, Szüret, Gesztenyeünnep, Advent) sikeres lebonyolításához és teljesebb életet biztosíthat a közösségbe tartozó polgároknak, illetve karitatív tevékenységével erősítheti az emberek szociális érzékenységét és segíthet a perifériára szorult embertársaikon. Fontos feladat kiválasztani és megerősíteni néhányat szakterületenként és helyzetbe hozni őket az uniós források elérésére, illetve a Nemzeti Civil Alapprogramban elnyerhető támogatások elérésére. A közművelődési koncepciónak megfelelően az alpolgármester vezetésével működjön a civil szervezetek koordinációs fóruma, melynek keretében kölcsönös megállapodás jön létre a közművelődési feladatvállalásokról, melyet intézményünk foglal írásba. A rendezvénytervben előírt időrendben és felelősökkel kell a tevékenységüket segíteni, orientálni. (Az együttműködő szervezetek és a kapcsolatok mibenléte az 1. számú mellékletben.)
Az együtt élő másságok kultúrája: Ide soroljuk a helyi egyházakkal való egyre harmonikusabb együttműködésünket (pl. Egyházközségi Bál, Határátlépő, Kőszegi Advent) és a két meghatározó kisebbség közművelődési tevékenységének segítését. A kőszegfalvi városrész közművelődési feladatainak ellátására a Kőszegfalvi Baráti Kör vállalkozott, melynek megfelelő szintű ellátásában segítséget nyújt az intézmény. A másság korosztályokban is megnyilvánuló formája az ifjúsághoz köthető feladatok ellátása. Az ennek segítésére létrejövő ifjúsági klub nagyban hozzájárulna a jobb feladatellátáshoz. Az intézményi felelős: Bakos Zoltán. A más népek kultúrájának megismerését és elfogadását szolgálta a Világjárók Klubja sorozat, ebből alkalmi előadásokon kívül előre tervezhetően nem tudunk többet rendezni. Ebben az évben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a marginalitás, a migráció, és a leszakadó rétegekkel kapcsolatos kezdeményezésekre.
Közhasznú kulturális szolgáltatások: A helyi közélet és nyilvánosság megteremtése, és annak minél magasabb színvonalú működtetése újabb kihívások elé állítja az intézményt. A honlap újabb megújulása egyrészről a közhasznú információk bővítését, illetve a Polgármesteri Hivatal e-ügyintézését szolgálja. Országos összehasonlításban is az egyik legjobb nonprofit honlap. A koszeg.hu-n cikkek, hírek is olvashatók, így a leggyorsabb médium lett a helyi közéletben. Alakul a szerkesztői stáb is, mely napi hírekkel szolgálhat. A marketingben is fontos szerepet játszik honlapunk, hiszen egyre többen választják a tájékozódás eme egyszerű formáját az érdeklődő kirándulók közül. A városi lapban törekednünk kell a kulturális témájú cikkek számának emelésére, így a területi felelősök ezt a feladatot a szakterületükhöz kapcsolódóan végzik. A rendezvényekhez kapcsolódó információs anyagok és a közérdekű információk közzététele érdekében terveztetni kell megfelelő hirdetőoszlopokat. Irodánk egész évben nyitva áll mind a helyi, mind az ideérkező látogatók előtt.
Rendezvények és kiemelt teendők kronológiája.
Az intézmény által szervezett rendezvények több csoportba oszthatók: nemzeti ünnepek, városi ünnepek, idegenforgalmi rendezvények, fesztiválok, népszokásokhoz kapcsolódó ünnepek, stb. A programok létrehozásában törekednünk kell a pályázati források minél nagyobb arányú bevonására, a civil szervezetek együttműködésére és a lakosság minél szélesebb körű bevonására.
Január:
8. Pedagógus Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
11. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
13. Iparos Bál felelős: Pócza Zoltán
20. KVF Farsangi Bálja felelős: Bakos Zoltán
22. Magyar Kultúra Napja felelős: Gelencsér Ildikó
23. Gyermekbérlet felelős: Gelencsér Ildikó
25. Diákbál-EMKISZKI felelős: Bakos Zoltán
27. Hajnalcsillag disznóölés felelős: Gelencsér Ildikó
27. Egyházközségi Farsangi Bál felelős: Pócza Zoltán
Farsangi és klubrendezvények előkészítése. Amatőr művészeti együttesek éves programjának egyeztetése, részvétel a közgyűléseken. A rendezvénytervnek megfelelő költségtervek összeállítása, Concordia Bál előkészítése. Februári programok előkészítése. Klubok, szakkörök újraindítása. Helyi, megyei és országos pályázatok írása, illetve civil szervezetek segítése ebben. Turistaszálló és szabadtéri színpad technikai fejlesztésének pályázati felmérése. Közösségi Kultúráért kitüntetések megfogalmazása. Statisztika készítése. Munkaterv készítése. Ostromévforduló programjainak egyeztetése.

Február:
3. Sváb Bál felelős: Pócza Zoltán
5. Nyugdíjas Pedagógusok Klubja felelős: Pócza Zoltán
7. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
9. JMG Diákbál felelős: Bakos Zoltán
10. Hajnalcsillag Farsang felelős: Gelencsér Ildikó
17. Concordia Bál felelős: Gelencsér Ildikó
19. Kazinczy verseny felelős: Gelencsér Ildikó
20. Farsangfarka felelős: Pócza Zoltán
21. Gyermekbérlet felelős: Gelencsér Ildikó
27. Kőszegi Baráti Kör Farsangja felelős: Pócza Zoltán
Klubok farsangi összejövetelei. Március 15-i ünnep előkészítése. Márciusi programok előkészítése szakterületenként. Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázatai elkészítése. Civil szervezetekkel való megegyezés a rendezvényekben vállalt szerepükről. Művészeti Szemle szervezése, selejtezőkön való részvétel. Kőszegi Várszínházra való szerződtetés. Költségvetés elkészítése. Városi Véradás. Kiállítási programok véglegesítése.
Március:
3. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
3. Borkorcsolya Verseny felelős: Pócza Zoltán
6-7-8. Művészeti Szemle felelős: Gelencsér Ildikó
5. Ped. Nyugd. Klub Nőnapi Köszöntő felelős: Pócza Zoltán
7. Posztógyári Nyugd. Klub Nőnap felelős: Pócza Zoltán
10. Sportbál felelős: Gelencsér Ildikó
14. Nemzeti Ünnep műsora felelős: Bakos Zoltán
20. Gyermekbérlet felelős: Gelencsér Ildikó
23. Megemlékezés az egykori téglagyárnál felelős: Gelencsér Ildikó
Utazás 2007. Vásár felelős: Pócza Zoltán
23. Tavaszi Hangverseny a Kőszegi Vonósokkal felelős: Bakos Zoltán

Áprilisi programok előkészítése. Szőlő Jövésnek könyve programok véglegesítése, és az aktuális pályázatok kiírása. Esetleges szánkóverseny rendezése. Érdekeltségnövelő támogatás igénylése. História Futás versenykiírása. Utazás kiállítás előkészítése.

Április:
13. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
15. Pécsi Evangélikus Ifjúság zenés passiójátéka felelős: Pócza Zoltán
17. Gyermekbérlet felelős: Gelencsér Ildikó
20. Szőlő jövés rajzpály. kiállítása felelős: Gelencsér Ildikó
20-24. Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat felelős: Pócza Zoltán
21. KVF Tavaszi Hangversenye felelős: Bakos Zoltán
24. Szőlő Jövésnek Könyve bejegyzés felelős: Pócza Zoltán
28. Hastáncfesztivál felelős: Pócza Zoltán
Egyesületi és klubélet szervezése. Májusi programok előkészítése. Kőszegi Várszínház szerződtetés. A Kőszegi Várszínház marketingeszközeinek elkészíttetése. Júniusi programok véglegesítése. Városi Ünnep lebonyolítása.
Május:
5. Ballagások segítése felelős: Bakos Zoltán
8. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
9-12. Douzelage Konferencia felelős: Gelencsér Ildikó
10. Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete Klubnap felelős: Pócza Zoltán
15. Gyermekbérlet felelős: Gelencsér Ildikó
23. Kihívás Napja felelős: Bakos Zoltán
26. Városi Gyereknap felelős: Bakos Zoltán, Gelencsér Ildikó
26. Hősök Napja felelős: Bakos Zoltán
28. Határátlépő felelős: Pócza Zoltán
Júniusi programok előkészítése. Várszínházi jegyértékesítés elindítása.
Június:
Zeneiskola évzáró
1-2. Balog Iskolanap felelős: Bakos Zoltán
4. Trianoni megemlékezés felelős: Pócza Zoltán
4. Ped. Nyugd. Klub felelős: Pócza Zoltán
9. Kőszegi Vonósok templomi hangversenye felelős: Bakos Zoltán
10. Kőszegfalva Alapításának Napja felelős: Pócza Zoltán
13. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
17. Hastáncfesztivál felelős: Gelencsér Ildikó
22-24. Utcaszínház felelős: Gelencsér Ildikó
29-30. Vendégelőadás felelős: Pócza Zoltán
Kőszegi Várszínház előadásainak előkészítése, közönségszervezés.
Július:
Városi Véradás
1. A Kőszegi Várszínház 25 évada című könyv bemutatója
07. JUBILEUMI Szerenádhangverseny a Kőszegi Haydn Vonósnégyes előadásában
08. Templomi hangverseny felelős: Gelencsér Ildikó
12-13-14-15. Kőszegi Várszínház bemutató
19-20-21-22. felelős: Pócza Zoltán
27-28. operett felelős: Gelencsér Ildikó
Piknik a Stájer-házaknál felelős: Bakos Zoltán
Kőszegi Várszínház előadásainak szervezése, rendezése, jegyértékesítés, ügyeletek. Térzenék és kamara-előadások a Jurisics téren, vagy Fő téren. Augusztusi rendezvények előkészítése. Nyári tábor indítása.
Augusztus:
3-4. Vendégelőadás felelős: Gelencsér Ildikó
5-30. Ostromévfordulós programok felelős: Pócza Zoltán
10-11. Vendégelőadás felelős: Bakos Zoltán
20. Nemzeti Ünnep felelős: Bakos Zoltán
30. Ostromévfordulós megemlékezés felelős: Pócza Zoltán
Térzenék, szabadtéri előadások, komolyzenei koncertek. Szeptemberi programok előkészítése, tanfolyamok, klubok, szakkörök, képzések meghirdetése. Szabadságolás váltott ügyelettel.
Szeptember:
Filmforgatás segítése felelős: Pócza Zoltán
verspályázat kiírása felelős: Bakos Zoltán
Zeneiskolai évnyitó felelős: Bakos Zoltán
3. Ped. Nyugd. Klub Évadnyitó felelős: Pócza Zoltán
9. História Futás felelős: Bakos Zoltán
13. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
21. Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete felelős: Pócza Zoltán
23. Autómentes Nap felelős: Gelencsér Ildikó
28-30. Kőszegi Szüret Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó felelős: Pócza Zoltán
Októberi rendezvények előkészítése. Ifjúsági Kórus indítása. Gyerekbérlet megszervezése. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc alkalmából kiírandó vetélkedő meghirdetése.
Október:
1. Idősek és Zene Világnapja felelős: Pócza Zoltán
6. Aradi Vértanúk Napja felelős: Bakos Zoltán
11. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán

20-21. Orsolya-napi Vásár-Natúrpark Ízei felelős: Bakos Zoltán
23. Nemzeti Ünnep felelős: Bakos Zoltán
Klubok, egyesületek őszi indítása. Zenekarok szerződtetése a Concordia Bálra.
November:
Egészségnevelési hónap felelős: Pócza Zoltán
3. Horvát Nap felelős: Gelencsér Ildikó
5. Ped. Nyugd. Klub felelős: Pócza Zoltán
6. Királynap, Idősek köszöntése felelős: Bakos Zoltán
Városi Véradás felelős: Pócza Zoltán
10. Márton-napi Újbor köszöntő felelős: Pócza Zoltán
15. Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete felelős: Pócza Zoltán
15. KőKöVet felelős: Gelencsér Ildikó
16. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
Rendezvénynaptár elkészítése. Decemberi programok előkészítése. 2008. évi ünnepek tematikájának kidolgozása. Városi Véradás. Kitüntetési javaslatok készítése. Kő-Kö-Vet.
December:
1. Véradóbál, Óvodabál felelős: Pócza Zoltán
6. Mindenki Mikulása felelős: Gelencsér Ildikó
7. EMSZKI Szalagavató felelős: Bakos Zoltán
Kőszegi Advent:
8. Karácsonyi kézműves foglalkozás, és ajándék készítés felelős: Gelencsér Ildikó
8. Kőszegi Vonósok Adventi Hangversenye felelős: Bakos Zoltán
12. Posztó Nyugdíjas Klub Évzáró felelős: Pócza Zoltán
14. Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete felelős: Pócza Zoltán
15. Bútorszövetgyári Nyugdíjas Klub felelős: Pócza Zoltán
17. Ped. Nyugd. Klub Karácsonyi Klubfoglalkozás felelős: Pócza Zoltán
15. Hajnalcsillag Karácsony felelős: Gelencsér Ildikó
16. Karácsonyi Hangverseny felelős: Gelencsér Ildikó
24. Jézuska várás felelős: Pócza Zoltán
31. Szilveszteri Futás felelős: Pócza Zoltán
Közösségeink karácsonyi készülődéseinek segítése. Concordia Bál meghirdetése. Betlehemezés. Adventi gyertyagyújtások.
Kiegészítő feladatok:
A Szabadtéri Színházak Szövetsége alelnökeként lobbytevékenység, nemzetközi kapcsolatok ápolása, szakmai szervezetekben való részvétel (Magyar Színházi Társaság, Művészeti Fesztiválok Szövetsége, Fesztiválszövetség, stb.).

Összegzés, záró gondolatok
Az intézmény személyi állománya a közművelődés kihívásainak meg tud felelni. A szakfelügyeleti jelentésben javasolt minimum két fő további szakalkalmazott álláshely betöltése nem realitás, sőt az elmúlt években létszámleépítés történt. Szerencsére a technikai poszton pozitív változás állhat be, hiszen a takarítói-technikai létszám nőhet a koncepciónak megfelelően. Jelenleg még nem ismeretes, hogy a költségvetési megszorításokat mely rendezvényeknél kell végrehajtani, így elképzelhető, hogy a munkatervben leírt programok maradéktalanul nem valósulhatnak meg. Kiemelt feladat a legsikeresebb nagyrendezvény szélesítése, a jubileumi várszínházi évad megfelelő megünneplése, a technikai színvonal javítása.


Kőszeg, 2007. január 7.

Pócza Zoltán igazgató s.k.


HATÁROZATI JAVASLAT

A Kulturális, Oktatási, Sport és Idegenforgalmi Bizottság a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2007. évi munkatervét jóváhagyja.

Felelős: Pócza Zoltán igazgató
Határidő: azonnal