2012. Július 26., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli, együttes ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszeghegyaljai Regionális Hulladéklerakó gázkezelő rendszerének kialakításához önkormányzati támogatás biztosítása.
2. - A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok területfelhasználási és építési előírásainak módosítása.
3. - A foglalkoztatási paktummal kapcsolatos TÁMOP pályázat beadása. (Az anyagot később küldjük!)
2. napirendi pont:
A rendezési tervet érintő, egyes ingatlanok területfelhasználási és építési előírásainak módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

2012. április 26-ai ülésén a Képviselő-testület jóváhagyta Kőszeg Város közigazgatási területére készülő rendezési tervek munkaközi példányát. Ezt követően a májusi és júniusi ülésen néhány terület vonatkozásában pontosításokat fogadott el.

Mivel a GYESEV-vel történők egyeztetési tárgyalás e hónap 30-án lesz, így a munkaközi példány államigazgatási eljárásra bocsájtása – az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 9.§ (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - csak ezután történhet, így még lehetőség nyílott arra, hogy Polgármester úr kérésére és jóváhagyása mellett, újabb három terület területfelhasználást illetve szabályozási előírásait módosítsa, pontosítsa a Képviselő-testület.

A kérelmek mellé csatoltam a Képviselő-testület által jóváhagyott munkaközi tervdokumentáció vonatkozó tervlap részleteinek kivonatát.

1-es jelű tervlap:
A legjelentősebb változást a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte. Kérelmének és a személyes egyeztetéseknek megfelelően az érintett terület – 0195/35 hrsz - területfelhasználása a beépítésre nem szánt területből beépítésre szánt területbe kerülne, kisvárosi lakóterület és gazdasági kereskedelmi szolgáltató terület tagozódással. A tervezett területfelhasználás vázlatos kialakítását az előterjesztés 1a tervlapja szemlélteti.

2-es jelű tervlap:
Kőszeg Város Önkormányzatától a napokban megvásárolt volt Posztógyári Igazgatósági épület hasznosítása érdekében módosítási kérelmet nyújtott be az épület új tulajdonosa. Kérelmének megfelelően javaslom, hogy a jelenlegi gazdasági terület kereskedelmi szolgáltató területfelhasználás - Gksz-K/4 övezeti jellel – olyan kisvárosi lakóterületbe




kerüljön, ahol a kereskedelmi és szolgáltató funkciók mellett lakásokat is ki lehet alakítani.

Ennek a legmegfelelőbb területfelhasználási egysége a kisvárosi lakóterület. Ezt a területfelhasználási kategóriát az is indokolja, hogy a kéréses területet mellett ugyanezen területfelhasználás található.

3-jelű tervlap:
Kérelmet nyújtottak be Némethné Tóth Ildikó és Hernigl Gábor valamint Herniglné Tamás Éva Tüskevár utcai telektulajdonosok a tekintetben, hogy a Képviselő-testület a 2009 évi rendezési tervek módosításával kapcsolatban hozott 24/2009 (II.26.) számú határozatát vizsgálja felül.

Ez a határozat szerves részét képezi a 28/2009. (IX.14.) számú önkormányzati rendelettel módosított 46/20006. (XII.22.) számú önkormányzati rendeletnek, ami a Helyi Építési Szabályzat előírásait rögzíti. Így ezen határozat felülvizsgálata csak a rendezési tervek módosításával lehetséges.

A Képviselő-testület által elfogadott munkaközi tervlap-részlet kivonat szemlélteti, hogy az övezeti határ visszakerült a valós telekhatárok vonalára, így az önkormányzat közterületi földrészlete teljes terjedelmében változatlan marad.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a város településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi példányának módosítását megtárgyalni szíveskedjen. Továbbá kérem, hogy adjon felhatalmazást ezen változtatások átvezetésére.

Kőszeg, 2012. július 24.


Szima Andrea s. k.
kistérségi főépítész s.k.


HATÁROZATI JAVASLAT „A”
1.a.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, az előterjesztés mellékletének csatolt 1a jelű tervlap-részlet kivonatának megfelelően, támogatja és a településrendezési eszközök szükséges korrekciójára felhatalmazást ad.

1.b.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítást, az előterjesztés mellékletének csatolt 1a jelű tervlap-részlet kivonat szerint, nem támogatja.

Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

HATÁROZATI JAVASLAT „B”
2.a.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, a volt Posztógyári Irodaépület területének kisvárosi lakóterületbe való átsorolást, támogatja és a településrendezési eszközök szükséges korrekciójára felhatalmazást ad.

2.b.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, a volt Posztógyári Irodaépület területének kisvárosi lakóterületbe való átsorolást, nem támogatja.

Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos

HATÁROZATI JAVASLAT „C”
3.a.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, a Tüskevár utcai tulajdonosok kérelmének megfelelően, támogatja és a településrendezési eszközök szükséges korrekciójára felhatalmazást ad.

3.b.)
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes településrendezési eszközeit meghatározó tervdokumentáció munkaközi tervének módosítását, a Tüskevár utcai tulajdonosok kérelmének megfelelően, nem támogatja.

Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész
Hivatali felelős: Újvári Csaba városfejlesztési és üzemeltetési mb. osztályvezető
Határidő: folyamatos



598/3/2009. szám

KIVONAT
a városi képviselő-testület
2009. február 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

24/2009. (II. 26.) képviselő-testületi határozat:

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a rendezési terv módosítására vonatkozó, 2009. február 23-án készült munkaközi terv 78. oldala – 60. pontjával kapcsolatban elrendeli, hogy a Tüskevár utcában és a Gyöp utcában tervezett telekalakítást megvalósítani csak akkor lehet, ha a telek kiegészítéssel érintett valamennyi tulajdonos egyetemlegesen nyilatkozik a tekintetben, hogy az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanrészeket, értékbecslés alapján, megvásárolja.

Felelős: Huber László polgármester és Szima Andrea helyettes főépítész.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: a rendezési terv elfogadását követően


A kivonat hiteléül.

Kőszeg, 2009. március 17.


Dr. Tóth László
jegyző
A mellékletet egy külön pdf formátum tartalmazza!