2007. Szeptember 18., Kedd, 11:00 óra, Városháza 101. számú tanácskozóterme: Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A Chernel Kálmán Városi Könyvtár SzMSz-ának elfogadása
1.b - Chernel Kálmán Városi Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzatának elfogadása
2. - "Jó tanuló – jó sportoló" elismerés felülvizsgálata
3. - 3. A Jurisich Miklós Gimnázium pedagógiai programjának módosítása
4. - Közalapítványok felülvizsgálata
5. - Civil szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló szabályzat
6. - Az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola kérelme úszásoktatásra
7. - Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése pályázat
8. - Pályázat "A Kultúra Magyar Városa 2008." Címre
9. - BIZOTTSÁGI ANYAG
5. napirendi pont:
Civil szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló szabályzat

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2007. szeptember 25-i ülésének
….. napirendi pontjához


Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hosszú évek óta elismeri, fontosnak tartja a városban működő civil szervezetek tevékenységét, azoknak a helyi társadalomra gyakorolt pozitív hatásait.
Az önkormányzat ennek megfelelően a többi hasonló lélekszámú településhez viszonyítva nagyobb mértékben nyújt önkormányzati támogatást a városban működő egyesületek, alapítványok, sőt korábban egyéni alkotók részére.
Az elmúlt években a civil szervezetek támogatására fordítható összeg azonban nagy mértékben csökkent. Különösen igaz ez a nem kiemelt szervezetek támogatására, amelyre ez évben nem került költségvetési forrás elkülönítésre.
Ettől függetlenül az egyre szigorodó pénzügyi, jogi szabályozások szükségessé teszik egy egységes szabályzat megalkotását, amely mentén a városban működő civil szervezetek önkormányzati támogatása megvalósulhat.
A mellékelt civil szabályzat szabályozza mind az önkormányzat mind pedig a civil szervezetek oldaláról a támogatások lehetséges formáit, a támogatások igénylésének, odaítélésének, elszámolásának módjait.
A 2006-ban az önkormányzatnál lefolytatott állami számvevőszéki vizsgálat eredményeképp napvilágra jutott hiányosságok a civil szabályzat rendelkezéseiben, illetve a mellékletében szereplő támogatási szerződés-mintákban pótlásra kerültek.

A szabályzat értelmében (10. §) szükséges minden az Önkormányzati Kiemelt Civil Alapból részesülő szervezet esetében feladatátvállalási vagy középtávú támogatási megállapodás megléte. A jelenleg e formában támogatott szervezetek közül a Kőszegi és Kőszegfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesületek, a Kőszegfalvi Sportegyesület, illetve a Polgárőr Egyesület nem rendelkezik ilyen szerződéssel. Ezek megkötése – a szabályzat elfogadása esetén - még az idei évben indokolt lenne.

A ’Gyermeküdültetés’ előirányzat támogatási elveinek e szabályzatban történő szabályozása nem indokolt, mivel a támogatás egy speciális területet érint, és így felhasználásakor sem érvényesülhetnek az általános szabályok (gyermeküdültetést végző intézmények a támogatást többé-kevésbé automatikusan megkapják az üdültetésben résztvevő kőszegi gyermekek száma, illetve közülük hátrányos helyzetű gyermekek száma arányban). Azonban a támogatási összeg felosztásának módját szükséges lenne írásban is rögzíteni (pl.: az SZMSZ szabályozhatná, hogy ki és milyen alapelvek alapján rendelkezhetne az alap felosztásáról). A támogatásról megkötendő támogatási szerződés formai követelményeinek természetesen meg kell egyezniük az e szabályzat 2. mellékletben található szerződés-mintával.
Jelenleg az 5 kiemelt művészeti együttes támogatása csupán szokásjogon alapul. Amennyiben a képviselő-testület továbbra is a Kiemelt Civil Alapból kívánja támogatni őket, szükséges középtávú támogatási szerződés megkötése, vagy e speciális csoport meghatározásának módja a jelen civil szabályzatban.

A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság az előterjesztést 2007. augusztusi ülésükön megtárgyalta és a szabályzat-tervezetet az általuk javasolt módosításokkal elfogadásra javasolta a Képviselő-testület számára. A 2007. augusztus 28-i képviselő-testületi ülésen több olyan módosító javaslat is elhangzott, ami alapján a testület úgy döntött, hogy az előterjesztést leveszi napirendjéről, s egyben elrendelte a szabályzat szeptemberi ülésre történő újbóli beterjesztését. A bizottságok javaslatai, valamint a képviselő-testületi ülésen elhangzottak beépítésre kerültek a szabályzat-tervezetbe.

Tisztelettel kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a civil szervezetek támogatásáról szóló szabályzat elfogadására!
Kőszeg, 2007. szeptember 10.
A polgármester nevében:
Schlögl Krisztián s. k.
szervezési ügyintéző



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a civil szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló szabályzatot a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal

SZABÁLYZAT
a civil szervezetek pénzügyi és egyéb támogatásáról


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elismeri azt a tevékenységet, amelyet a városban működő civil szervezetek az önkormányzati feladatok megvalósításában vállalnak, ezért a civil szervezetek átláthatóbb és kiszámíthatóbb működéséhez pénzügyi támogatást nyújt. A pénzügyi támogatás célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek pártpolitikától mentes konkrét társadalmi szerepvállalásának segítése, az önkormányzat és a civil társadalom közötti partneri viszony és munkamegosztás előmozdítása az önkormányzati feladatok hatékonyabb ellátása érdekében. A kitűzött célok elérése és a civil társadalmi önszerveződés elősegítése érdekében Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi szabályzatot alkotja:


1. §
A szabályzat célja
A Magyarországon bírósági nyilvántartásba vett kőszegi székhelyű, illetve országos, regionális, megyei szervezet kőszegi szervezettel is rendelkező civil szervezetei számára, azok helyi működéséhez és tevékenységéhez önkormányzati költségvetési vagy természetbeni támogatás biztosítása.

2. §
A szabályzat hatálya
(1) A szabályzat hatálya alá tartoznak azon társadalmi szervezetek – alapítványok, egyesületek stb. – (kivéve a pártok, tömegmozgalmak, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek, valamint a biztosító egyesületek), amelyeket a bíróság a pályázat kiírását megelőző legalább 6 hónappal nyilvántartásba vett, és az alapító okiratuknak/alapszabályuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják.
(2) Nem támogathatók a civil szervezetek azon tevékenységei, amelyek támogatását törvény vagy más jogszabály tiltja.

3. §
A civil szervezetek támogatásának módjai
(1) Az Önkormányzat a civil szervezetek pénzügyi támogatását
a./ a költségvetésben külön megjelölt forrásból
b./ az önkormányzati Civil Alapból
c./ az önkormányzati Kiemelt Civil Alapból biztosíthatja
(2) A természetbeni támogatás módja ingyenes helyiséghasználat vagy más, a működés feltételeit biztosító ingyenes, illetve kedvezményes szolgáltatás lehet.


4. §
Önkormányzati Civil Alap
(1) Az Önkormányzat költségvetésében e szabályzatban meghatározott célokra és a civil szervezetek számára elkülönített alapot, Önkormányzati Civil Alapot (a továbbiakban Alapot) hoz létre. Az Alap felhasználásáról a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság dönt.
(2) Az Alapból az alábbi célokra teljesíthetők kifizetések:
a. civil szervezetek közhasznú tevékenységének támogatása;
b. civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, hazai és határon túli rendezvények támogatása;
c. hazai és határon túli rendezvényeken, fesztiválokon történő részvétel támogatása, európai integrációt elősegítő civil programok támogatása;
d. civil szférával kapcsolatos szolgáltató, tanácsadó, oktatási, fejlesztő, segítő tevékenységek támogatása;
e. civil szférát bemutató kiadványok, elektronikus és írott szakmai sajtó támogatása;
f. civil szervezetek pályázati önrészének támogatása;
g. civil érdekképviseleti tevékenységek támogatása;
h. egyéb, a költségvetési rendeletben meghatározott várospolitikai célok érdekében végzett tevékenység támogatása
i. a határon túli magyarsággal való kapcsolattartás támogatása
j. civil hálózatépítő tevékenység, illetve abban (tevékenység szerinti szakmai szervezetekben, szövetségekben stb.) való részvétel támogatása.
(3) Nem támogathatók az Alapból: a Kiemelt Önkormányzati Civil Alapból támogatásban részesülő civil szervezetek (lásd e rendelet 10. §).

5. §
(1) Az Alapból támogatás e szabályzatban foglaltaknak megfelelően pályázati úton vagy – kivételes esetekben - egyéni kérelemmel igényelhető. A pályázatot a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság írja ki és bírálja el. A pályázat kiírása a költségvetésről szóló rendelet elfogadásával egyidejűleg történik.
(2) Az Alap nagyságának módosítására és új pályázati kiírás kibocsátására a féléves költségvetési beszámoló elfogadásakor van lehetőség.

6. §
A Önkormányzati Civil Alapból nyújtott pénzügyi támogatás igénylése
(1) A támogatás elnyerésére kiírt pályázati felhívást a pályázat benyújtásának határideje előtt legalább 30 nappal kell közzétenni Kőszeg város hivatalos internetes honlapján, és a "Kőszeg és Vidéke" c. időszaki lapban.
(2) A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell a pályázat célját, a támogatás feltételeit, az odaítélhető támogatás összegére vagy kereteire vonatkozó rendelkezést, a támogatás felhasználásának és a beszámolás, elszámolás rendjének alapvető szabályait, a pályázati dokumentáció benyújtásának határidejét, helyét és módját, az elbírálás rendjét, határidejét és az eredményről történő értesítés módját.
(3) A pályázati dokumentációnak tartalmaznia kell (1. sz. melléklet):
a. a pályázó nevét, székhelyét, adószámát, bírósági nyilvántartásba vétel számát, valamint közhasznú jogállás esetén az erről szóló rendelkező végzés számát, a nyilatkozattételre jogosult személy megnevezését,
b. a pályázó számlavezető pénzintézetének megnevezését és a pályázó számlaszámának megjelölését, ahová a támogatás összege átutalható, valamint nyilatkozatot arról, hogy a pályázó szervezetnek köztartozása (APEH, önkormányzati adóhatóság) nincs.
c. az igényelt támogatás célját, a felhasználás módját és az igényelt összeget;
d. a támogatás felhasználására vonatkozó költségszámítást, megjelölve a pályázati cél megvalósításához rendelkezésre álló saját és egyéb forrás összegét;
e. a pályázati cél megvalósításának kezdő és befejező időpontját;
f. a civil szervezet képviselője által tett nyilatkozatot, hogy az Önkormányzat által kiírt más pályázaton ugyanarra a célra nem kapott támogatást;
g. írásbeli hozzájárulást a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és Kőszeg város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez.
(4) A pályázatot a pályázati kiírásban megjelölt határidőben és módon, az átvételt igazoltatva (ajánlott postai küldemény, személyes benyújtás stb.) a polgármesternek címezve kell benyújtani
(5) A kiíró a pályázókat egy esetben 5 napos határidő kitűzésével felhívhatja a hiányosan beadott pályázat kiegészítésére.

7. §
(1) Nem részesülhet 2 éven keresztül támogatásban, illetve a már folyósított támogatás visszafizetésére kötelezhető – a tudomásszerzéstől számított két éven belül – az a civil szervezet, amely
a. az Alaphoz benyújtott korábbi pályázati dokumentációjában megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott;
b. az Alapból kapott támogatást a vonatkozó támogatási szerződésben megjelölt céltól részben vagy egészben eltérően használta fel;
c. szerződésben vállalt kötelezettségét nem vagy nem határidőben teljesítette.
(2) A kizárt szervezetekről a polgármesteri hivatalban nyilvántartást kell vezetni.

8. §
A támogatási szerződés
(1) E szabályzat 3. §-ában meghatározott forrásokból támogatásban részesített szervezettel az Önkormányzat támogatási szerződést köt.
(2) A támogatási szerződésnek tartalmaznia kell (2. sz. melléklet):
a. támogatás összegét;
b. a támogatás konkrét célját;
c. a támogatás folyósításának feltételeit és ütemezését;
d. a támogatás felhasználásának és elszámolásának határidejét, módját;
e. a kedvezményezett kötelezettségvállalását a hatályos jogszabályok előírásainak betartására;
f. a kedvezményezett nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának a polgármesteri hivatal által ellenőrzéssel megbízott személyek és szervezetek általi ellenőrzéséhez;
g. a szerződésszegés eseteit és szankcióit.





9. §
(1) A támogatások folyósítására egy összegben vagy a támogató által meghatározott részletekben kerül sor, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.
(2) A kedvezményezettek a támogatás felhasználásáról az Önkormányzattal kötött szerződés és a gazdálkodásukra vonatkozó előírások szerint kötelesek számot adni.
(3) A támogatott civil szervezet a szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles a szerződésben megjelölt határidőben és módon, az átvételt igazoltatva (ajánlott postai küldemény, személyes benyújtás stb.) a polgármesternek címezve benyújtani.
(4) Az előző évi elszámolások elfogadásáról a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság a tárgyévre benyújtott pályázatok elbírálásakor dönt.
(5) Az Önkormányzat által nyújtott támogatások kedvezményezetteinek neve, valamint a támogatási összeg Kőszeg város hivatalos internetes honlapján, és a "Kőszeg és Vidéke" c. időszaki lapban közzétételre kerül.


10. §
Önkormányzati Kiemelt Civil Alap
(1) Az Önkormányzat költségvetésében a városban működő kiemelt tevékenységet végző civil szervezetek számára elkülönített alapot, Önkormányzati Kiemelt Civil Alapot (a továbbiakban Kiemelt Alapot) hoz létre. A Kiemelt Alap felhasználásáról a szakbizottságok állásfoglalását követően a Képviselő-testület dönt.
(2) A képviselő-testület a Kiemelt Alap várható nagyságát, valamint a kiemelt szervezetek körét már a költségvetési koncepcióban is köteles meghatározni és szerepeltetni.
(3) A Kiemelt Alapból azok a nevesített civil szervezetek (egyesületek, alapítványok stb.) részesülhetnek, melyek kötelező önkormányzati feladatot és/vagy nem kötelező, de az önkormányzattól átvett feladatot rendszerességgel végeznek.
(4) A Kiemelt Alapból részesülő szervezeteknek a támogatás odaítélésekor már rendelkezniük kell az önkormányzattal kötött hatályos feladatátvállalási, középtávú megállapodással, illetve egyéb az adott feladat végzésére vonatkozó kétoldalú megállapodással.
(5) Az Alapból az alábbi célokra teljesíthetők kifizetések:
a. civil szervezetek működési költségeinek támogatása;
b. nagy jelentőségű, a várospolitikai célokkal összhangban álló rendezvény, egyéb projekt támogatása
c. pályázati önrész biztosítása, illetve utófinanszírozás esetén a megpályázott összeg megelőlegezése
(6) Nem támogathatók az Alapból az Önkormányzati Civil Alapból támogatásban részesülő civil szervezetek (lásd e rendelet 4. §).
(7) A Kiemelt Alap nagyságának és összetételének módosítására a féléves költségvetési beszámoló elfogadásakor van lehetőség. A már odaítélt és aláírt támogatási szerződés alapján elutalt támogatási összegek csökkentésére csak mindkét fél beleegyezésével szerződésmódosítást követően kerülhet sor.



11. §
(1) A Képviselő-testület által a költségvetés elfogadásakor megállapított pénzügyi támogatás kifizetéséről a döntést követően a polgármesteri hivatal gondoskodik a támogatottal kötött éves támogatási szerződés alapján (3. sz. melléklet).
(2) A kedvezményezettek a támogatás felhasználásáról az Önkormányzattal kötött megállapodás, az éves támogatási szerződés, valamint a gazdálkodásukra vonatkozó előírások szerint kötelesek számot adni.
(3) A támogatott civil szervezet a szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles a szerződésben megjelölt határidőben, de legkésőbb a tárgyévet követő február hó 5. napjáig benyújtani.
A támogatás felhasználásáról készített elszámolást a kedvezményezettek postai úton ajánlott küldeményként a polgármesternek címezve kötelesek benyújtani.
(4) A támogatás felhasználásáról szóló beszámolót a Képviselő-testület a költségvetési rendelet elfogadásával egyidejűleg tárgyalja.






12. §
(1) Ingyenes helyiséghasználatban a képviselő-testület által jóváhagyott haszonkölcsön szerződés alapján, az önkormányzati feladatot átvállaló szervezetek részesülhetnek.
(2) Egyéb civil szervezetek csak kedvezményes bérleti díjban részesülhetnek. Ingyenes helyiséghasználatot csak kivételesen, indokolt esetben kaphatnak képviselő-testületi döntés alapján.
(3) Egyéb szolgáltatást (rezsi-költség mentesség stb.) bármely civil szervezet kaphat szintén a képviselő-testület által jóváhagyott szerződés alapján.



13. §
Záró rendelkezés


(1) A szabályzat 2007. október 1. napján lép hatályba.



Kelt: 2007. szeptember ….. .






Huber László s.k. Dr. Tóth László s.k.
polgármester jegyző






























1. sz. melléklet

PÁLYÁZATI ADATLAP


Szervezet adatai:

1. SZERVEZET NEVE:


2. SZERVEZET CÍME:


3. KÉPVISELŐJÉNEK NEVE:


4. SZERVEZET ADÓSZÁMA:


5. SZERVEZET SZÁMLASZÁMA:


6. SZERVEZET JOGÁLLÁSA:


7. BÍRÓSÁGI BEJEGYZÉSRŐL SZÓLÓ VÉGZÉS SZÁMA:


8. NYILVÁNTARTOTT TAGOK SZÁMA:


Támogatási információk:

1. IGÉNYELT-E AZ ELŐZŐ ÉVBEN PÉNZÜGYI TÁMOGATÁST?


IGEN NEM


A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:


2. A JELEN PÁLYÁZATBAN KÉRT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:


3. A KÉRT ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSA (CÉL):


4. A TERVEZETT CÉL MEGVALÓSÍTÁSÁNAK EGYÉB FORRÁSAI:
(EGYÉB PÁLYÁZATI FORRÁS, TÁMOGATÁS, ÖNERŐ STB.)


5. A PÁLYÁZATI CÉL MEGVALÓSÍTÁSÁNAK KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ IDŐPONTJA:

A PÁLYÁZATHOZ CSATOLANDÓ MELLÉKLETEK:

a. a bírósági bejegyzésről szóló – 30 napnál nem régebbi - végzés másolata;1
b. az alapszabály másolata;2
c. az előző támogatás felhasználásáról készített e rendelet 9. §-ban meghatározottak szerint elkészített szakmai és pénzügyi beszámoló
d. az előző évi tevékenységről szóló tájékoztató
e. a szervezet által megpályázott összeg felhasználásának tervezete, a várható költségek szerint részletezve;
f. a szervezet képviselője által tett nyilatkozat, miszerint az Önkormányzat által kiírt más pályázaton ugyanerre a célra nem kapott támogatást;
g. írásbeli hozzájárulás a pályázatban foglalt adatok (pályázó neve, igényelt támogatási cél és összeg) kezeléséhez és Kőszeg város hivatalos internetes honlapján való közzétételéhez;
h. nyilatkozatot arról, hogy a pályázó szervezetnek köztartozása (APEH, önkormányzati adóhatóság) nincs.




Kelt: Kőszeg, …………………………….




…………………………………………………..
A szervezet képviselőjének aláírása

























2. sz. melléklet


Ikt. sz.: / 200….
TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

mely létrejött egyrészről KŐSZEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (Kőszeg, Jurisics tér 8.; képviseli: {név} polgármester), továbbiakban, mint Támogató,
másrészről {szervezet neve} (Kőszeg, {címe}; képviseli: {név}), mint Támogatott között a {cél általános megjelölése}{év} évi támogatásáról.

1. A Támogató Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének / . ( . .) sz. határozata alapján a {cél konkrét megjelölése a pályázatra történő hivatkozással} támogatása céljából Támogatott részére ….,- Ft, azaz ……. forint, célzott támogatást nyújt a 200….. évben a ……./ 2007. ( ……..) sz. önkormányzati rendeletben szereplő Önkormányzati Civil Alap terhére.
2. A Támogató a támogatást legkésőbb (dátum} a Támogatott bankszámlájára: ……………………………………………… átutalja.
3. A Támogatott a támogatás felhasználásáról legkésőbb {dátum}-ig írásos szakmai és - számlamásolatok csatolásával - pénzügyi beszámolót készít, melyet {név} polgármesternek címezve kell a polgármesteri hivatalhoz benyújtani. Az eredeti számlákon fel kell tüntetni jelen támogatási szerződés számát, illetve "A számla összegéből …… forint kizárólag a …….. sz. pályázat elszámolásához került felhasználásra." feliratot. A támogatási összeg kizárólag az 1. pontban felsorolt tevékenységekkel kapcsolatban felmerülő költségek fedezetéül használható fel.
4. A beszámolót a Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság (továbbiakban: Bizottság) {hónap}-i ülésén tárgyalja és fogadja el, illetve szükség esetén hiánypótlásra szólítja fel a Támogatottat, amely köteles azt 5 napon belül a 3. pont szerint benyújtani. Ez esetben a beszámolóról a Bizottság {hónap}-i ülésén dönt.
5. Amennyiben a beszámoló a megállapodásban szereplő határidőig nem érkezik meg, illetve azt a Bizottság hiánypótlást követően sem fogadja el, a Támogatott köteles a támogatás teljes – a jogszabályban meghatározott kamattal növelt - összegét legkésőbb {dátum}-ig az önkormányzat számlájára visszautalni. A beszámoló nem megállapodás szerinti teljesítése a visszafizetési kötelezettségen túl a következő két évben a támogatási forrásokból történő kizárást vonja maga után.
6. A Támogatott hozzájárul a támogatás rendeltetésszerű felhasználásának a Polgármesteri Hivatal által ellenőrzéssel megbízott személyek és szervezetek általi ellenőrzéséhez.
7. A támogatás felhasználására vonatkozó egyéb rendelkezéseket a civil szervezetek pénzügyi és egyéb támogatásáról szóló ……./ 2007. ( ……..) sz. képviselő-testületi határozattal elfogadott szabályzat, valamint a Ptk. vonatkozó rendelkezései tartalmazzák.

Kőszeg, ……………………..


…………………………………….. ……………………………………
Támogató Támogatott

3. sz. melléklet



Ikt. sz.: / 200... .

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS



mely létrejött egyrészről KŐSZEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (Kőszeg, Jurisics tér 8.; képviseli: {név} polgármester), továbbiakban, mint Támogató,
másrészről {szervezet neve} (Kőszeg, {cím}; képviseli: {név}), mint Támogatott között {cél általános megjelölése}{év} évi támogatásáról.


1. A Támogató és a Támogatott között {dátum)-án létrejött ……../ ……... ikt. számon nyilvántartásba vett, Kőszeg város {cél általános megjelölése} Középtávú Támogatási Megállapodás / Feladatátvállalási Megállapodás … . pontja alapján Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete / . ( . .) sz. önkormányzati rendelete alapján a Támogatott részére…………,- Ft, azaz ……………… forint támogatást nyújt a {év}évben az Önkormányzati Kiemelt Civil Alap terhére.
2. A Támogató a támogatást a fent nevezett megállapodás ….. pontja szerint utalja át a Támogatott ……………………………. sz. bankszámlájára.
3. A Támogatott a támogatást a megállapodás … . pontjában meghatározott tevékenységek ellátására fordíthatja.
4. A Támogatott a támogatásról a fent nevezett megállapodás … . pontja alapján számol el. Az elszámolási kötelezettség elmulasztása, illetve nem megfelelő teljesítése a következő évi támogatási összeg csökkentését, illetve megvonását vonhatja maga után.
5. A támogatás felhasználására vonatkozó egyéb rendelkezéseket a civil szervezetek pénzügyi és egyéb támogatásáról szóló ……./ 2007. ( ……..) sz. képviselő-testületi határozattal elfogadott szabályzat, valamint a Ptk. vonatkozó rendelkezései tartalmazzák.


Kőszeg, ……………………..





…………………………………….. ……………………………………
Támogató Támogatott