2007. Január 18., Csütörtök, 17:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális igazgatásról szóló önkormányzati rendelet módosítása
2. - A szabálysértési tényállásokat tartalmazó önkormányzati rendeletek módosítása
3. - A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól szóló önkormányzati
4. - Pályázati kiírás lóversenyfogadás és bukmékeri fogadás szervezésére
5. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló új önkormányzati
6. - Képviselők laptop beszerzése
7. - Az önkormányzati kitüntetésekről szóló rendelet módosítása
8. - A Kőszegi Sportegyesülettel kötött középtávú megállapodás felülvizsgálata
9. - A Kőszegi Városüzemeltetési Kht-vel kötött közszolgálati szerződés módosítása
10. - Közlekedési jelzőtáblák kihelyezése
11. - Megüresedett bérlakások további hasznosítása
12. - Ingatlanértékesítés - Velemi u. 36/A. III. 11.
13. - A Borsmonostori utca lezárására javaslat
14. - Helyi értékvédelmi rendelet-tervezet
6. napirendi pont:
Képviselők laptop beszerzése

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2007. január 30-i ülésének
….. napirendi pontjához




Tisztelt Képviselő-testület!

A képviselő-testület 2006. november 28-i ülésén a polgármesteri hivatal jövőbeni takarékosságra való törekvése jegyében foglalkozott a képviselők és a külső bizottsági tagok részére az előterjesztések elektronikus úton történő kiküldésével. Az ülésen elhangzottak értelmében a képviselő-testület a kérdés további vizsgálatát és pontosítását rendelte el, valamint annak felmérését, hogy a lehetséges alternatívák között melyiket, hányan választanák a képviselők.
A felmérés a képviselők és a külső bizottsági tagok között is megtörtént, amely az alábbi eredményt hozta:
– 10 képviselő kérne laptopot,
– 5 képviselő vállalná a saját laptopján az előterjesztések átvételét,
– 1 képviselő pedig továbbra is papíralapon kéri az anyagok kiküldését.
Nyitott kérdés, hogy Táncsics Péter lemondása folytán, a kompenzációs listáról a helyére kerülő képviselő melyik alternatívát fogja választani.
A külső bizottsági tagok közül:
– 2 bizottsági tag vállalná a saját laptopján az előterjesztések átvételét,
– 3 bizottsági tag az otthoni számítógépén vállalná,
– 5 bizottsági tag viszont továbbra is papíron kérné az anyagok kiküldését.
Mivel a külső bizottsági tagok közül a többség a jelenlegi módszert választotta, továbbá mert nem kellene a 3 külső bizottsági tagot az otthoni nyomtatás költségeivel terhelni, javaslom, hogy a bizottsági anyagok kiküldése terén maradjon meg ez a jövőben is.
Ettől függetlenül, az már bizonyos és technikailag megoldott, hogy a bizottsági ülések anyagai is felkerülnek a kőszegi honlapra. Így bármelyik képviselő saját jelszóját használva hozzáférhet az egyes bizottságok anyagaihoz, hiszen tanácskozási joggal vehet részt a bizottsági üléseken. Az elmúlt időszakban több képviselő is kérte a bizottsági ülések időszakában egy-egy anyag külön kiküldését a számára, így ez nem jelent többletmunkát a hivatalnak sem.
Tájékoztatásul jelzem, hogy a jövőben a képviselő-testületi ülések anyagainak mellékletei is felkerülnek a honlapra és a zárt ülés anyagai is. Ez utóbbi természetesen szintén csak a képviselők részére lesz hozzáférhető, felhasználónév és jelszó megadásával. A szükséges kódokat Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző fogja eljuttatni a képviselők részére e-mailen, illetve akinek nincs, annak egyéb módon.
Amennyiben természetesen bármelyik külső bizottsági tag igényli, ő is saját jelszót kaphat és a honlapon keresztül is elérheti a dokumentumokat.

A fő kérdés tehát annak eldöntése, hogy a képviselő-testületi ülések anyagai tekintetében átálljon-e a hivatal az elektronikus úton való kiküldésre, vagy sem. Mivel a képviselők többsége az új megoldást választotta, javaslom ezt tekinteni megoldandó feladatnak.
Egy notebook ára – ahogy a novemberi előterjesztésben is szerepelt – 200-220 000 Ft között van a Windows XP operációs rendszerrel együtt és ehhez szükség lenne még jogtiszta Office irodai programcsomagra (ami a Word és az Excel programokat tartalmazza), ez utóbbi ára 50-60 000 Ft-ra tehető. A 14 gép beszerzése tehát 3 759 000 Ft + áfa összegbe kerül.

Két alternatíva között lehet választani: vagy vásárol az önkormányzat 14 db laptopot egy összegben, vagy pedig lízingel ugyanennyi gépet. Ha ez az utóbbi konstrukciót választja a képviselő-testület, akkor pld. 14 gép esetén a 3 759 000 Ft + áfa árat figyelembe véve az összeg 10%-át kellene induló részletként megfizetni (375 900 Ft-ot) + a teljes áfát. Azt követően pedig 12 havi egyenlő részletben lenne a gépek nettó ára kifizetve, ami 200-220 000 Ft/hó költséget jelentene havonta. 12 hónapos futamidő esetén 7-8%-os kamattal, 24 hónapos futamidő esetén 12%-os kamattal kellene számolni. Az internet hozzáférés költségét az előző előterjesztésben írtaknak megfelelően a képviselők fizetnék.
A laptopok tanácskozó teremben történő alkalmazásához természetesen hálózati hozzáférést biztosítanánk.
Megismétlem álláspontomat: az anyagok elektronikus úton való eljuttatása első lépésben kiadást jelent ugyan, de hosszú távon mindenképpen kimutatható a takarékosság. Fő szempont még a gyorsaság és számos más további előny. A jövő útja mindenképpen ez lesz. Amennyiben a képviselő-testület a hordozható számítógépek mellett dönt, akkor kb. fél éven keresztül – mintegy próbaüzemelésként – a képviselők természetesen továbbra is megkapnák papíralapon is az előterjesztéseket, hogy mind a képviselők, mind a hivatal kipróbálja az új módszert.
Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy válasszon a határozati javaslat két változata közül és bízzon meg a munka folytatásával.
Kőszeg, 2007. január 4.
A jegyző nevében:
Dr. Zalán Gábor s. k.
aljegyző


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete engedélyezi a képviselő-testületi anyagok költségtakarékosabb formában történő elkészítése érdekében a polgármesteri hivatal részére 14 db notebook beszerzését
a) változat: egy összegben bruttó 3 759 M Ft értékben a költségvetési hiány terhére

b) változat: lízinges konstrukciós megoldásban, 10% induló díj + a teljes áfa megfizetésével és 12 havi törlesztő részletben történő megfizetésével.

Felelős: Dr. Tóth László jegyző.
Hivatali felelős: Dr. Zalán Gábor aljegyző.
Határidő: azonnal.