2016. Szeptember 15., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az „alpannonia plus” pályázat ismételt benyújtása.
2. - Az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében Veloregio c. pályázat benyújtása és partnerségi együttműködés.
3. - Együttműködési megállapodás a GINOP-7.1.4-16 kódszámú felhívásra benyújtott „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” c. projekthez.
4. - Egy mappában a 2016. szeptember 15-i rendkívüli Pénzügyi Bizottsági ülés anyagai
1. napirendi pont:
Az „alpannonia plus” pályázat ismételt benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A képviselő-testület 2016. januári, majd februári ülésén tárgyalta és 37/2016. (II. 25.) számú határozatával támogatta az Önkormányzatnak az alpannonia plus pályázatban önálló partnerként történő részvételét, egyúttal jóváhagyta az Írottkő Natúrparkért Egyesület, mint projektpartner közös tevékenységeket tartalmazó projekt-költségvetésének beruházás-arányos előfinanszírozását és önrész biztosítását is szabályozó együttműködési megállapodást.
A pályázat elbírálását végző Monitoring Bizottság júniusi ülésén a pályázatot érintő döntés halasztásáról döntött azzal, hogy a projektjavaslatot ismételten benyújthatják a projektpartnerek 2016. szeptember 20-i határidővel a javasolt módosítások elvégzését követően.
A bizottság a pályázat egészére és a többi projektpartner projektrészére vonatkozó módosítási javaslatai mellett Kőszeg esetében részben kifogásolta a már a korábbi alpannonia projektben megvalósult létesítmények továbbfejlesztését, különösen a Szulejmán-kilátó új tetőszerkezetének megépítését, mely a korábbi, tervezési és/vagy kivitelezési hibák miatt vált szükségessé. Emellett az alpannonia szabadidőközpont területén nem támogatják további játszóelemek beszerzését sem.
A pályázatok előkészítésében közreműködő Széchenyi Programirodával, valamint a résztvevő önkormányzatokkal lezajlott megbeszélések alapján alakult ki Kőszeg és a többi partner új projekttevékenységi köre. Kőszeg esetében a fenti változtatásokon túl számottevő módosítások nem, csupán további finomhangolások történtek.
Kőszeg Város Önkormányzatának saját pályázati költségvetése (1. melléklet) így több mint 10 %-al 73.825.000,- Ft-ra csökkent. A pályázati önrész mértéke (5 %) 3.691.250,- Ft-ra csökken.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület költségvetésében szereplő közös tevékenységek - melyekhez kapcsolódó költségek összege ugyancsak csökkent - előfinanszírozásának és önerő-hányadának mértéke a fent vázolt változások következtében hasonló mértékben csökken az Önkormányzat számára (2. melléklet).
Összességében elmondható, hogy a változások az eredeti tervhez képest kisebb anyagi terhet jelentenek az Önkormányzat számára.
A határozatokban az önerő és a pályázati költségvetés összegét euróban is szükséges megadni, 310 EUR/HUF árfolyammal számolva.

A pályázat benyújtási határideje is módosult: 2016. szeptember 20.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szükséges döntések meghozatalára!


Kőszeg, 2016. szeptember 12.



Básthy Béla s.k.
alpolgármester




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 37/2016. (II. 25.) számú határozatát visszavonja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzata az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében a Tourismusverband Region Oberwart – Burgenland, mint vezetőpartnerrel együttműködve alpannonia plus címen pályázatot nyújt be. Az 1. mellékletben szereplő önkormányzati beruházások és egyéb projekttevékenységek megvalósításához szükséges önerőt - 3.691.250,- Ft-ot, azaz 11.907,26 Eurót a 2017-2019. évi önkormányzati költségvetésekben biztosítja.



2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodást a 2. mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, s egyúttal felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

3. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges önerőt – 1.108.387,- Ft-ot, azaz 3.575,44 Eurót a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján a 2017. évi költségvetésében biztosítja.

4. Kőszeg Város Önkormányzata az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázati költségvetésében szereplő tevékenységek megvalósításához szükséges előfinanszírozást a 2. mellékletben szereplő együttműködési megállapodás alapján 17.333.517,- Ft, azaz 55.914,57 Euró összegben a 2017-2019. évi költségvetésekben biztosítja.





Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)