2016. Szeptember 15., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az „alpannonia plus” pályázat ismételt benyújtása.
2. - Az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program (2014-2020) keretében Veloregio c. pályázat benyújtása és partnerségi együttműködés.
3. - Együttműködési megállapodás a GINOP-7.1.4-16 kódszámú felhívásra benyújtott „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” c. projekthez.
4. - Egy mappában a 2016. szeptember 15-i rendkívüli Pénzügyi Bizottsági ülés anyagai
3. napirendi pont:
Együttműködési megállapodás a GINOP-7.1.4-16 kódszámú felhívásra benyújtott „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” c. projekthez.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Szombathelyi Egyházmegyei Projektiroda részéről Varga Dezső projektmenedzser kereste meg Önkormányzatunkat azzal a kéréssel, hogy támogató módon működjünk együtt a Szombathelyi Egyházmegye GINOP 7.1.4-16 kódszámú „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” című turisztikai célú pályázatának megvalósításában, és a mellékelt Együttműködési megállapodás aláírásával segítsük a pályázati célok elérését.
A pályázati projekt konkrét egyeztetése a kőszegi székhelyű, bevonásra kerülő partnerekkel (Isteni Ige Társasága Magyar Rendtartománya és Kőszegi Jézus Szíve Plébánia) zajlott és várhatóan a Szent Imre Missziósház és a Jézus Szíve Plébániatemplom területén megvalósítandó fejlesztéseket tartalmazza.
Az együttműködés keretében Kőszeg Város Önkormányzata vállalja, hogy támogató hozzáállással segíti a pályázati program megvalósítását, illetve részt vesz a vallási turisztikai attrakciók népszerűsítésében és a helyszíneket felkereső turisták számára biztosítandó, a városi turisztikai vonzerők látogatása során igénybe vehető kedvezmények kidolgozásában.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és elfogadni szíveskedjék!



Kőszeg, 2016. szeptember 9.


Básthy Béla s.k.
alpolgármester







HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a GINOP-7.1.4-16 kódszámú pályázati felhívásra benyújtott „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” c. projekthez a Szombathelyi Egyházmegyével kötendő együttműködési megállapodást az előterjesztésben foglaltak szerint jóváhagyja.


Felelős : Huber László polgármester.
Határidő: folyamatos




Együttműködési megállapodás a GINOP-7.1.4-16 kódszámú Felhívásra benyújtott
„A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” című projekthez

Az együttműködési megállapodás létrejött egyrészről
Szombathelyi Egyházmegye
Székhely: 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 3.
Adószám:19895316-2-18
Cégjegyzékszám/Egyházi szervezet bejegyzése: 00001/2012-023 EMMI
Képviseli: Császár István egyházmegyei kormányzó
(mint Konzorciumvezető)

másrészről
………………………….
Székhely:
Adószám:
Törzsszám:
Képviseli:
(mint Együttműködő Fél)

továbbiakban Együttműködő Felek között alulírott napon az alábbi feltételekkel:

1. A megállapodás célja a pályázati felhívásban elvárt más területi attrakciókkal, illetve garantált programcsomagok tekintetében való együttműködés biztosítása.

2. A Szombathelyi Egyházmegye konzorciumi formában pályázatot kíván benyújtani a GINOP-7.1.4-16 jelű támogatási felhívásra, melynek keretében „A pannóniai kereszténység bölcsője, épített és szellemi örökségünk látogatóbarát fejlesztése I. ütem” címmel több egyházi örökségi helyszínen, hálózatos formában, közös turisztikai tematika mentén turisztikai attrakciókat hoz létre.

3. A turisztikai attrakció együttműködési megállapodással érintett állomása Kőszeg városban található.

4. A megállapodás keretében a felek vállalják, hogy a múzeum/látogatópont/egyházi örökség helyszín, szellemi örökség bemutatása vonatkozásában (továbbiakban attrakció) együttműködnek valamennyi területen, ezek közül különösen a következőkben: a város turisztikai kínálatában megvizsgálják annak lehetőségét, hogy egyes helyi turisztikai kínálatot jelentő, a város kezelésében lévő intézményekben a zarándokbelépővel rendelkezők kedvezményt kaphassanak, ugyanígy a Szombathelyi Egyházmegye konzorciumi vezetésével megvalósuló attrakciók esetében a város egyes intézményeinek belépőjével rendelkezők hasonló kedvezményt kaphassanak.

5. Együttműködő Felek – nyertes pályázat esetén – az attrakció sikeres megvalósítása, működtetése és marketing tevékenysége érdekében együttműködnek a projekt megvalósítási és fenntartási időszakában.

6. Az Együttműködő felek vállalják, hogy a pályázat nyertessége esetén külön megállapodásban rögzítik az együttműködés feltételeit és részleteit, melyek a vonatkozó pályázati felhívásban rögzítetteknek mindenben megfelelnek.




Kelt: Szombathely, 2016. szeptember ….





Szombathelyi Egyházmegye Együttműködő Fél