2016. Szeptember 22., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat által adományozható kitüntetésekről szóló új rendelet véleményezése.
2. - A helyi építészeti értékek védelméről szóló 7/2008. (III.31.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közterületek elnevezésének rendjéről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről.
5. - A Chernel u. 14. és a Jurisics tér 7. alatti ingatlanokra vonatkozó szerződések felülvizsgálata.
6. - A Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. parkoló építési kérelme.
7. - Hütter Mária szolgalmi jog bejegyzés iránti kérelme.
8. - Művészeti és kulturális civil szervezetekkel kötendő együttműködési megállapodások.
9. - Vagyonügy: A Várkör 35-37. alatti raktárok hasznosítása.
10. - EGY MAPPÁBAN PÉNZÜGYI BIZ. 2016. 09. 22.
7. napirendi pont:
Hütter Mária szolgalmi jog bejegyzés iránti kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

Hütter Mária Kőszeg, Bechtold I. u. 3585 hrsz-ú gazdasági épület és udvar megnevezésű ingatlan tulajdonosa szennyvízvezetési szolgalmi jog bejegyzése iránti kérelemmel fordult az önkormányzathoz.
Ingatlana északi irányból közüzemi ivóvízbekötéssel rendelkezik, a keletkező szennyvíz eddig az ingatlan területén található zárt gyűjtőben került tárolásra és azután szippantással elszállításra.
A kérelmező a tervezője által már valamennyi közműszolgáltatót megkereste a tárgyi ingatlan szennyvízelvezetése ügyében, amely alapján a tervezett szennyvízbekötő csatorna a Bersek József utcai szennyvízelvezető csatornához csatlakozna. A Vasivíz Zrt. nyilatkozata szerint ennek megvalósulása esetén a Bechtold István utca (Hrsz: 3584) érintett szakaszára szolgalmi jog bejegyzése szükséges. Hütter Mária ennek megfelelően elkészíttette a változási vázrajzot.

Előzményként ismertetem, hogy a Kőszegi Címerpajzs Kft. vállalta az akkor még saját tulajdonukban lévő Kőszeg, 3559/6 hrsz Vaihingen utca (közforgalom elől el nem zárt magánút) saját költségükön történő kiépítését, ivóvíz, szennyvíz, csapadékvíz vezeték, gázgerinc vezeték, útburkolat és közvilágítás kiépítését, majd ezt követően az ingatlan önkormányzat tulajdonába történő adását, cserébe az önkormányzat a Bechtold István utca ezzel a szolgalmi joggal érintett részét adta volna a társaságnak. A társaság és Hütter Mária korábban próbáltak már egyezségre jutni, amely alapján biztosítottak volna a kérelmezőnek a Kőszeg, 3559/17 és 3559/18 hrsz-ú ingatlanok között 4 méter széles útszakaszt, ahol a közműveit a Vaihingen utcára tudta volna csatlakoztatni, de megegyezni nem tudtak.
2011. évben a Kőszegi Lakópark Kft, majd 2014. évben a Kőszegi Címerpajzs Plusz Kft. és a Kőszegi Aluker Kft. vásárolta meg a 3559/6 hrsz-ú utat és tájékoztatták az önkormányzatot arról, hogy a korábbi megállapodás tartalma szerint kötelezettségüket teljesítik. Az önkormányzat a tulajdonos változással kapcsolatban értesítette az új tulajdonosokat arról, hogy korábbi megállapodás módosítása szükséges, mivel az új kötelezettségvállalókat pontosítani kell, illetve a kiépítés végső határidejét is rögzítésre kerülne. Ez már nem történt meg.
A Bechtold I. utca ezen alsó szakasza a Rendezési tervben nem szerepel közlekedési területként, azt a társaság azzal a szándékkal kívánta megszerezni, hogy az ingatlanjaikhoz telek kiegészítésként hozzácsatolják.

A területről adó- és értékbizonyítványt készítettünk, amelynek értelmében az ingatlan érintett része 950.000,-Ft forgalmi értéket képvisel, szolgalmi joggal csökkentett állapotban 665.000,-Ft. A kettő közti különbözet 285.000,-Ft, amelynek megfizetése a kérelmezőt terheli.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és döntését meghozni szíveskedjék.

Kőszeg, 2016. szeptember 14.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési mb. osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy Hütter Mária, mint a Kőszeg, 3585 hrsz-ú ingatlan tulajdonosa szennyvízelvezetési szolgalmi jogot jegyeztessen be Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező Kőszeg, 3584 hrsz-ú közút területére a mellékelt 7420/56/2016 számon záradékolt, Varga Ádám által készített változási vázrajz alapján azzal, hogy a terület szolgalmi jog alapításának ellenértékeként 285.000,-Ft, valamint a tervezéssel, engedélyeztetéssel, kiépítéssel, ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel kapcsolatos valamennyi költség Hütter Máriát terheli.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert Varga Ádám földmérő által készített, 7420/56/2016 számon záradékolt vázrajz, valamint Hütter Mária jogi képviselője által szolgalmi jog alapításról szóló megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)