2017. Szeptember 21., Csütörtök, 09:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg város 2016. évi népegészségügyi helyzetéről.
2. - Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről.
3. - Beszámoló a Kőszegi Futball Club működéséről.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városi Múzeum munkájáról.
5. - A Kőszegi Városi Múzeum digitális stratégiája.
6. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formákról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - Az óvodák 2017/2018. nevelési évre készített munkaterveinek véleményezése.
8. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI alapdokumentumainak fenntartói jóváhagyása.
9. - Beszerzési eljárás indítása a központi orvosi ügyelet ellátására.
10. - Az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló (civil) szabályzat módosítása.
2. napirendi pont:
Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről.

BESZÁMOLÓ A KŐSZEGI SPORTEGYESÜLET 2017. ÉVI

TEVÉKENYSÉGÉRŐL


Tisztelt Bizottságok, tisztelt Képviselő Testület!


A rám rótt kötelezettségnek eleget téve terjesztem Önök elé a KSE ügyvezető elnökeként a Kőszegi Sportegyesület 2017. első félévi tevékenységéről szóló beszámolót.


A KSE működésének főbb irányvonalait Kőszeg Város Önkormányzatának érvényes sportkoncepciója, a várossal kötött sportcélú megállapodások határozzák meg, a törvényi hátteret a többször módosított Sporttörvény írja elő, a törvényességet a Kőszegi Városi Ügyészség felügyeli.

.

A 2017. első félévben a KSE szakosztályaiban 174, igazolt versenyző sportolt. Az aktív sportolók száma ennél lényegesen nagyobb, az eltérésnek az oka számos kisgyerek koránál fogva még nem vesz részt ranglista-versenyeken, így igazolást sem szükséges nekik készíteni.


Szakosztályaink:


Tenisz

A szakosztályban 48 utánpótláskorú és 130 játékengedéllyel rendelkező felnőtt versenyző indult a különböző versenyeken. A gyerekeknek heti 5 edzésük van melyet 4 edző tart.
A negyedik helyen fejezte be a 2017-es tenisz szuperliga küzdelmeit a Kőszegi SE férfi csapata - az eredmény reális, de kis szerencsével egy érem összejöhetett volna.

A Kőszegi SE az alapszakaszban hazai pályán legyőzte (6-1) az újonc Mini Garros Budapestet, majd idegenben kikapott (0-7) a tavalyi bajnok MTK-tól, végül nyert (5-2) a tavalyi bronzérmes Budaörs vendégeként. Így csoportmásodikként a felsőházban kezdhette meg a központi, budapesti rájátszást. Az elődöntőben nagy csatában maradt alul (3-4) a későbbi bajnok Győr ellen, majd a bronzmeccsen a Siófok is jobbnak bizonyult (2-5).
- Összesen hatodik szezonunkat töltöttük a honi tenisz csapatbajnokság legmagasabb osztályában, zsinórban negyedszer állhattunk rajthoz a szuperligában - jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE tenisz szakosztályának a vezetője. - Most jutottunk be másodszor a felsőházba, és másodszor végeztünk negyedikként - vagyis beállítottuk a klub történetének legjobb eredményét. Az elsődleges célunk a bentmaradás volt, amit biztosan teljesítettünk, a felsőház pedig már csak hab volt a tortán. Vagyis minden okunk megvan az elégedettségre - kicsi hiányérzet mégis maradt bennem. Az elődöntőben ugyanis csak hajszállal kaptunk ki a később egészen az aranyéremig menetelő Győrtől. Csak egy kicsi szerencse kellett volna a bravúrhoz... De összességében a negyedik helyünk reális eredmény. Az előttünk végző csapatok sokkal több pénzből gazdálkodnak, remek játékosokat igazoltak. Mi viszont a csapategységünkkel, az összetartó társaságunkkal sokak elismerését kivívtuk. A csapat gerince, magja hosszú évek óta állandó - szurkolunk, segítünk egymásnak, együtt sírunk, együtt nevetünk. Az összevásárolt csapatoknál ez nem így működik: a sztárjátékos csak magával foglalkozik, lejátssza a saját meccsét, és már távozik is. Ebből a fajta profizmusból mi nem kérünk, a jövőben is ügyelünk arra, hogy Kőszegen a jövőben is családias legyen a hangulat. Ennek a bizonyítéka, hogy a játékosaink már most jelezték, maradnak jövőre is - ami igazán örömteli.
A 2017-es tenisz szuperliga végeredménye: 1. Győr, 2. MTK, 3. Siófok, 4. Kőszeg, 5. FTC, 6. Budaörs, 7. Fagyas Budapest, 8. Mini Garros Budapest.
A kőszegi csapat tagjai: Bartakovics Macell, Jarc Rok, Sardu Dáneil, Vörös Máté, Enyedi János, Csontos Balázs, Lipták János (csapatkapitány), Serkédi Erik, Tóth Szilárd (technikai vezető), Molnár Sándor (főtámogató), Koltay Árpád (szakosztályvezető).

A kőszegi csapatot érintő hír, hogy a saját nevelésű, de az MTK színeiben versenyző 17 éves Vörös Máté a korosztályos magyart válogatott tagjaként vesz részt az U18-as Európa-bajnokságon Svájcban - egyéniben és párosban is bizonyíthat.

Mozgalmas - és sikeres - napokat tudhat maga mögött Lipták János, aki a csapatbajanokság felsőházi rájátszásával szinte párhuzamosan a +35-ös magyar bajnokságon is pályára lépett. Tizenhatos tábla meccselt, Lipták János mind a négy mérkőzését megnyerte, szenior magyar bajnok lett.
Az osztrák bajnokságban a Kőszegi SE a következő csapatokkal szerepelt:
Herren Landesliga B LLB SÜD Herren 2. Klasse KL2 OP
1 UTC Raika Hotspurs Mosch. 1 SE Köszeg 2
2 UTC Raika Güssing 2 TC Piringsdorf
3 TC Heiligenkreuz 3 TC Sport-Hotel-Kurz
4 SE Köszeg 1 4 TC Rattersdorf-Liebing
5 UTC Stegersbach 5 UTC Horitschon
6 UTC Pinkafeld 6 TC Markt St. Martin
7 TC Schlaining 7 UTC Deutschkreutz
8 UTC Deutschkreutz

Herren 35 Landesliga A LLA Herren 45 Landesliga A LLA
1 UTC Sportstadt Oberwart 1 ATC Neudörfl
2 TC Limbach 2 UTC Sportstadt Oberwart
3 TC Apetlon 3 ASKÖ TC Energie Bgld Eis.
4 UTC Tennisoutlet Mattersburg 4 SE Köszeg

5 ASKÖ TC Energie Bgld Eis. 5 TC Oberpullendorf
6 SE Köszeg 6 ASKÖ TC Hirm
7. UTC Deutschkreutz

Herren 60 Landesliga A LLA Herren 65 Landesliga A LLA
1 TC Neufeld 1 UTC Halbturn
2 UTC Deutschkreutz 2 TC Haydnbräu St. Marg.
3 TC Schattendorf 3 UTC St. Georgen
4 SE Köszeg 4 UTC Pinkafeld
5 UTC Pinkafeld 5 UTC Pöttsching
6 TC Mönchhof 6 SE Köszeg
7 UTC Wiesen 7 ASKÖ TC Hornstein

Herren 70 Landesliga A LLA Damen Landesliga B LLB SÜD
1 UTC Loretto 1 TC Sport-Hotel-Kurz 2
2 TC Steinbrunner See 2 UTC Raika Güssing
3 SE Köszeg 3 SE Köszeg
4 UTC Pöttsching 4 UTC Deutschkreutz
5 UTC Neudörfl 5 TC Piringsdorf
6 TC Steinbrunner See 6 UTC Gerersdorf
7 ASKÖ TV Stinatz
Schüler U14 Landesliga A LLJ D 8 TC Sport-Hotel-Kurz 1
1 UTC Raika Güssing
2 TC Sport-Hotel-Kurz
3 SE Köszeg
4 TC Zahling

Augusztus 12-14 közt hétvégén rendeztük a Kőszeg Ostrom Kupa Tenisz Outlet felnőtt versenyünket Kőszegen, mely az osztrák körverseny egyik állomása. Férfi egyéni, férfi +45 és férfi páros versenyszámokban mérhették össze tudásukat a versenyzők. Az 5. éve megrendezésre kerülő Kőszeg Open egyben ranglista pontot adó verseny, melyen egyre több külföldi teniszező méretteti meg magát.

A versenyen 34 fő indult a 3 versenyszámban.
Eredmények:
férfi egyéni: 1. Kerecsényi Gábor /Kőszeg
2. Torják Zoltán /Kőszeg
3. Motycka Andreas / Wien és Bariska Zsolt / Kőszeg
+45 férfi: 1. Vevoda Kurt / Alsőausztria
2. Motycka Andreas / Wien
3. Mayer László / Kőszeg és Horváth Árpád / Kőszeg
Páros: 1. Kerecsényi Gábor és Torják Zoltán
2. Kapui Árpád és Kaiser Bence
Nyáritábor: a nyári szünet alatt a 5 x1 hetes tenisztábort szerveztünk a gyerekek számára, amelyen több mint 100 gyerek vett részt.
Július hónapban rendeztünk egy osztrák gyerek versenyt,( Sporthy-Sorty) melynek igen nagy sikere volt, hiszen közel 401 gyerek mérettette meg magát a 8-16 év közötti kategóriákban.
A gyerekek eddig 15 versenyen indultak az ország minden pontján, illetve osztrák versenyeken.


Síugrás



Az előző évhez hasonlóan szakosztályunkban két csoportban foglalkoztunk sportolóinkkal. Molnár László a junior válogatott keretbe tartozó sportolókkal (Vörös Virág, Molnár Flórián), Szilágyi János és Tuczai Péter a gyerek és serdülő korosztály versenyzőivel végezte az edzésmunkát és a versenyeztetést.
Vörös Virág teljesítményét - a 2016. augusztusában megszerzett világ kupa kvalifikációját - a szeptemberi sérülése következtében még a téli szezon alatt nem tudta a versenysorozatban debütálással megkoronázni.
A novemberi műtétjét követő 5 hónapban rehabilitáció töltötte ki az idejét. A márciusi orvosi kontrollon Dr. Tállay András ortopéd sebész és Takács Judit gyógytornász elégedettek voltak Virág gyógyulásával. Így április elején megkezdhette az alapozást a nyári szezonra. A több hónapos edzőtermi munkát követően a július elei FIS edzőtáborban csatolhat ismét lécet Virág.

Molnár Flóriánnak a junior keret másik tagjának a téli versenyidőszakban a FIS versenyei között nem volt korosztályos megmérettetés. A felnőtt versenyeken (FIS Cup sorozat) még nem akartuk indítani. Ezért az erős szlovén utánpótlás versenyek közül négyet terveztünk a havas időszakban. Sajnos az enyhe idő a felkészülését és a versenyek rendezését is nehezítette, ezért csak egy versenyen indult.
Pokal Cockta – 2017. január 28 – Kranj SLO
Mladicni 16 let K-100 m Molnár Flórián 10. hely / 19

Gyerek versenyzők a téli időszakban csak külföldön tudtak havas edzésen készülni a steiermarki tartományi bajnokság öt fordulós sorozatára. Kiemelkedett Kelemen Zalán 2. helye a Kinder I., Tuczai Izabella 3. helye a Madchen II. kategória öt állomást követő összetett eredmény hirdetéskor.
A 2017. március 04-én befejeződött téli verseny időszak után március közepén négy hetes –izületi stabilizációt, koordinációt fejlesztő – programot végeztek el síugróink. Április közepétől kezdődtek meg technikai edzéseik síeléssel és erőfejlesztéssel, melyeket a tornatermi időszakot követően a Kenyérhegyi sáncokon tartottak.
Május végén kezdődött nyári versenyidőszak első hónapjában négy megmérettetésen álltak rajthoz sportolóink Breitenbergben (GER), Kőszegen, Banska Bystricán (SVK) és Kranjban (SLO). Jó teljesítményükkel több dobogós helyezést is sikerült elérniük.

Hagyományos nemzetközi síugró versenyünket a X. Chernel Kupát az Önkormányzat rendkívüli támogatásának köszönhetően tudtuk megszervezni. A verseny megrendezéséhez elengedhetetlenül fontos volt a bírói torony és a 10 m-es sánc faszerkezetének teljes hosszban történő valamint a 30 m-es sánc nekifutójának részleges javítása. Versenyünkön 4 ország 46 indulója szerepelt.





A 2017/2018-as szezon I. félévi eredményei
Raiffeisen Landescup – 2016. december 30. – Ramsau a.Dachstein
Kategória Sánc Sportoló neve Helyezés / Induló
Kinder I. K-15 m Kelemen Zalán 3. hely / 6
Kinder I. K-15 m Weigl Hugó 6. hely / 6
Kinder II. K-15 m Pónácz-Tóth Dárius 9. hely / 9
Madchen II. K-15 m Tuczai Izabella 3. hely / 8
Madchen II. K-15 m Kohl Hédi 7. hely / 8
Schüler I. K-30 m Kelemen Dávid 4. hely / 19
Raiffeisen Landescup – 2017. január 21. – Rottenmann
Kategória Sánc Sportoló neve Helyezés / Induló
Kinder I. K-15 m Kelemen Zalán 1. hely / 8
Kinder I. K-15 m Weigl Hugó 7. hely / 8
B Klasse I. K-15 m Pónácz-Tóth Dárius 3. hely / 3
Madchen II. K-28 m Tuczai Izabella 3. hely / 6
Madchen II. K-28 m Kohl Hédi 6. hely / 6
Schüler I. K-44 m Kelemen Dávid 7. hely / 14
Raiffeisen Landescup – 2017. február 04. – Murau
Kategória Sánc Sportoló neve Helyezés / Induló
Kinder I. K-20 m Kelemen Zalán 2. hely / 5
Kinder II. K-20 m Pónácz-Tóth Dárius 8. hely / 8
Madchen II. K-20 m Tuczai Izabella 3. hely / 8
Madchen II. K-20 m Kohl Hédi 7. hely / 8
Schüler I. K-35 m Kelemen Dávid 6. hely / 16
Raiffeisen Landescup – 2017. február 18. - Mürzzuschlag
Kategória Sánc Sportoló neve Helyezés / Induló
Kinder I. K-18 m Kelemen Zalán 3. hely / 8
Kinder I. K-18 m Weigl Hugó 7. hely / 8
Kinder II. K-28 m Pónácz-Tóth Dárius 9. hely / 9
Madchen II. K-28 m Tuczai Izabella 3. hely / 9
Madchen II. K-28 m Kohl Hédi 9. hely / 9
Schüler I. K-55 m Kelemen Dávid 10. hely / 13
Raiffeisen Landescup – 2017. március 04. - Erzbergarena
Kategória Sánc Sportoló neve Helyezés / Induló
Kinder I. K-15 m Kelemen Zalán 1. hely / 8
Kinder I. K-15 m Weigl Hugó 8. hely / 10
B-Klasse K-15 m Pónácz-Tóth Dárius 6. hely / 8
Madchen II. K-32 m Tuczai Izabella 4. hely / 9
Madchen II. K-32 m Kohl Hédi 9. hely / 9
Schüler I. K-65 m Kelemen Dávid 12. hely / 15




10. Sporthotel Sonnenhof Cup
Rastbüchl/Breitenberg GER 2017.05. 27-28.
Sportoló Kategória Helyezés/Induló
1. nap 2. nap Összetett
Weigl Hugó Serdülő 8 K-15 7/9 6/9 6/9
Kelemen Zalán Serdülő 9 K-15 3/10 3/10 3/10
Pónácz-Tóth Dárius Serdülő 10 K-15 10/10 9/10 6/9
Kohl Hédi Lány 11 K-15 3/4 2/4 3/4
Tuczai Izabella Lány 11 K-15 2/4 3/4 2/4
Kelemen Dávid Serdülő 13 K-35 5/7 5/7 4/10

X. Chernel Kupa Nemzetközi Síugróverseny - Kőszeg, 2017. június 3.
Kategória Sánc Helyezés Versenyző neve Távolság (m)
Gyerek I. (3 induló) K 10 m 2. Weigl Hugó 7,5 m, 7,5 m
Gyerek II. (11) K 20 m 3. Kelemen Zalán 17,5 m, 17,5 m
10. Weigl Hugó 14 m, 14,5 m
11. Pónácz-Tóth Dárius 13 m, 13 m
Lány II. (3) K 20 m 2. Tuczai Izabella 16 m, 15 m
3. Kohl Hédi 15 m, 14 m
Serdülő I. (9) K 30 m 8. Kelemen Zalán 22,5 m, 22,5 m
Serdülő Lány (4) K 30 m 2. Tuczai Izabella 20 m, 21,5 m
3. Kohl Hédi 19,5 m, 20m
Serdülő II. (3) K 30 m 2. Kelemen Dávid 30,5 m, 29,5 m
Vegyes férfi (3) K 30 m 2. Tuczai Péter 29m, 28,5 m
3. Kelemen Tamás 25 m, 26 m

O pohár mesta Banska Bystrica SVK, 2017.06.10
Kategória Sánc Helyezés Versenyző neve Távolság (m)
Gyerek I.
(13 induló) K 19 1. Kelemen Zalán 14,5 m, 17 m
6. Weigl Hugó 12 m,13 m
Serdülő I. (14) K 38 14. Pónácz-Tóth Dárius 14 m, 14 m
Serdülő lány (4) K 38 3. Tuczai Izabella 16 m, 16 m
4. Kohl Hédi 18,5 m, 14 m
Junior (12) K 63 2. Molnár Flórián 54 m, 64 m



Teke

A Kőszegi SE Teke Szakosztályának aktuális helyzete A Kőszegi SE Teke Szakosztálya 11 fő igazolt versenyzőt számlál. Csapatunk a 2016/2017. bajnoki évben a második helyezést érte el a bajnokságban, hajszállal lemaradva a feljutást érő bajnoki címről. A következő idényt, a 2017/2018. évi bajnokságot is ugyanebben az osztályban folytatjuk. Edzéseinket kedden és csütörtökön 17.00-20.00 -ig tartjuk a Lóránt Gyula Sporttelep Tekecsarnokában. Az edzéseken és a bajnoki mérkőzéseken kívül a Tekecsarnok használatára nincsen jogosultságunk, ezért emlékversenyeink, a városi bajnokság, a nyári teketábor és az utánpótláskorú versenyzőink versenyeztetése megszűntek. Versenyzőink Csapatként és egyénileg is részt vesznek a környék teke versenyein. Az elmúlt időszakban kiemelkedik Kozmor László egyéni magyar senior bajnoki címe. A nagy öröm mellett nagy bánat, hogy Kozmor László is eligazolt Kőszegről. A Vas Megyei Egyéni Bajnokságban valamennyi versenyzőnk rajtvonalhoz állt, legjobb eredményt női versenyzőnk Polgár Gyöngyi érte el, megnyerve a megyei bajnokságot. Sajnos a jövőben már reá sem számíthatunk. Stadtschlainingban, Ritzingben és Oberpullendorfban jártunk meghívás alapján, Bucsuban, Szombathelyen, Körmenden, Répcelakon és Szentgotthárdon nyílt versenyeken. A kőszegi Tekecsarnok állapota napról napra romlik. Az idei pályahitelesítés ismét hatalmas terhet ró a szakosztályra, ám enélkül a versenyzés nem lehetséges. A pályagondoki munkákat Horváth József látja el, munkájáért fizetést a Kőszegi SE-től nem kap. 4 fő versenybírót vizsgáztattunk, Izsák István, Málovits Szilárd, Horváth Árpád és Sárdy János látják el szintén társadalmi munkában a bírói feladatokat a hazai bajnoki mérkőzéseken. A Csapat versenyeztetésének költségei: – versenyengedélyek megváltása – tagsági díjak megfizetése – sportorvosi engedélyek díja – utazási költségek – nevezési díjak A versenyeztetés költségein kívül a Szakosztályt terhelik a Tekecsarnok üzemeltetésének költségei: – pályahitelesítés díja – automatika karbantartása – gondnok díjazása – takarítás, fényezés, polírozás költsége – bábuk, panelek, pótlása – sportszerek, mezek, cipők megvásárlása A tárgyi és pénzügyi feltételek jelenleg nem teszik lehetővé a tekesport fennmaradását. Két éve még a legnépszerűbb tömegsport volt a teke Kőszegen, ma a következő megszűnés előtt álló sportág lettünk. Bízunk benne, hogy rövid időn belül lehetőséget talál a tulajdonos a sportpálya felújítására, vagy új Tekecsarnok építésére.


Kosárlabda

A Kőszegi Sportegyesület Kosárlabda Szakosztálya a 2016/2017. évi szezonban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége alá tartozó Vas Megyei Kosárlabda Szövetség által megrendezett Vas megyei Kosárlabda Bajnokságban versenyzett. A legújabb versenykiírás szerint 15 csapat két csoportban alapszakasz bajnokságot vív, ezt követően felső- és alsóházi rájátszás alapján alakul ki a bajnokság végeredménye. A 2016/17-es szezonban a B csoportból büki, sárvári, körmendi és szombathelyi csapatok ellen az alsóházi csoportba jutottunk és ott a 6. helyen végeztünk. A bajnokság mindig szeptemberben kezdődik és május-júniusig tart. Büszkék vagyunk arra, hogy szakosztályunk megszakítás nélkül 25. éve vesz részt a Vas Megyei bajnokság küzdelmeiben.

Csapatunkat kizárólag kőszegi, amatőr sportolók alkotják. Edzés és versenyzési lehetőségünk a Béri Balog Ádám Általános Iskola Sportcsarnokában van heti két alkalommal, kedden és pénteken esti órákban. Bajnoki mérkőzéseinket is hét közben, esténként játsszuk.

A 2016. évben sikerrel pályázott szakosztályunk sportszerek, sportfelszerelések, kisbusz, számítógép és kamera beszerzésére. A nyertes pályázat megvalósítására 2017-ben került sor. A számítógép a bajnokságban most már előírás, hiszen on-line jegyzőkönyvet is kell vezetnünk, így a mérkőzések eredménye a Magyar Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján azonnal nyomon követhetőek. Biztosak vagyunk benne, hogy a pályázat megvalósítása is hozzá fog járulni a kosárlabda sport népszerűsítéséhez, az utánpótlás felkutatásához.

Célunk évről évre a megyei bajnokságban való eredményes szereplés és a kosárlabda népszerűsítése városunkban. Utánpótlás-nevelés egyébként Kőszeg városában is folyik, szakosztályunktól függetlenül a szombathelyi Falco KC támogatásával, ahol szakosztályunk két tagja edzi a gyermekeket. Együttműködünk velük, próbáljuk segíteni egymás munkáját. A kosárlabda csapat továbbá kiemelt feladatként kezeli a Magyar Speciális Olimpia kosárlabda szakágával való együttműködést: sportolóikat segítjük a versenyeken, részt veszünk rendezvényeiken, partnerjátékosként és játékvezetőként is.

Előző beszámolónkban említettük, hogy 2016-ban szakosztályunk ajándékba kapott (ajándékozási szerződéssel) egy nagy méretű és nagy értékű eredményjelző táblát, két támadóidő-mérő órával Kolesánszky Györgytől, egykori kőszegi játékostól és edzőtől. A készülék üzemképtelen volt, ám saját költségen megjavítottuk. Megjavítása után a májusi Rába István Emléktornán ideiglenes jelleggel üzembe helyeztük, ahol kifogástalanul működött. Ezt a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnokában szeretnénk fix helyre telepíteni, így más sportokhoz is lehet használni. Ehhez azonban támogatásra van szükségünk. Felszerelése egyre égetőbb kérdés, hiszen a következő szezonban nevezési feltétel lesz az eredményközlő tábla megléte is.
A folyamatosan nagy kihasználtsággal működő tornacsarnok padozatának felújítása, valamint a kosárlabda palánkoknak a cseréje is időszerűvé vált, sajnos palánkjaink tovább már nem javíthatóak. A csarnok világítása is nagyon rossz állapotban van, ez is nehezíti munkánkat.

Jelenleg nevezési szakaszban vagyunk a 2017/2018-as (26.) bajnokságunkra. Sportorvosi vizsgálatok, engedélyek kiadása megtörtént. A nyári alapozó szakasz után augusztusban meghívásos mérkőzésen vettünk részt – extra körülmények között - Répcelakon, a 2017 júniusában átadott vadonatúj városi sportcsarnokban.

Szakosztályunk bevételeit az önkormányzati támogatás, tagdíjak, pártolói tagdíjak és rendezvénybevételek jelentetik. Kiadásaink: játékengedélyek, szakszövetségi tagdíjak, sportorvosi engedélyek, játékvezetői költségek, utazás, és rendezési költségek jelentették.

A látványsport-pályázatok eredményes megvalósításához szükségünk van további pénzügyi segítségre, hogy az önerőt biztosítani tudjuk.



Birkózás


A szakosztályban 3 edző tevékenykedik. Karner Péter,Pusztai Szilveszter, Pusztai Tamás.
34 igazolt versenyzőnk van azonkívül 10 gyerekversenyzőnk még minősítés nélkül vesz részt az edzéseken.
8 korcsoportban vannak versenyzőink akik az országos bajnokságban versenyeznek.
Minden évben megrendezzük a Jurisich kupát , idén a csapatbajnokságban az előkelő 2 . Helyen végeztünk.
Augus ztusig 16 versenyen vettünk részt,ahol 1,2,3, helyezések tömegeit nyertük.
Az idén még a veterán magyarbajnokságon,az egyetemi orsz.döntőn és az MB 2 es felnőtt csapatbajnokságon is részt fogunk venni.
A 2. FÉlévben a számunkra kedvezőbb szabadfogás következik.

Asztalitenisz

A Kőszegi SE asztalitenisz szakosztályának működése 2017-ben az előző évekhez hasonlóan folytatódott. Az edzések helyszíne ill. időpontja is változatlan, a Bersek iskola tornatermében hétfői és pénteki napokon történik.
Továbbra is változatos az itt sportolók kora, neme, tudásszintje. Az 5 asztalnál megtartott edzéseket idén is látogatták „csak” hobbiból játszók, utánpótlás korú - versenyeken is résztvevő - fiatalok, és felnőtt igazolt versenyzők is. A tavalyi évtől eltérően idén 2 fiatal versenyzőnket elkezdtük beépíteni a szakosztály 1. csapatába, azaz a felnőtt megyei 1. osztályú csapatbajnokságba. 2017 júniusában a szakosztály felnőtt csapata elérte célját, sikerült újra megnyerni a megyei csapatbajnokságot.
A nyáron 2 fős DC rendszerű (2 egyéni, 1 páros) országos csapatbajnokságon is kipróbálta magát a szakosztály. Egy a „Ligák kupája” elnevezésű országos versenyre neveztünk be, ahol az ország mindegyik megyéjének megyei bajnokságából lehetett indulni. A 4 fős csoportot megnyerve, majd a 32-es főtáblán egy mérkőzést megnyerve a legjobb 16 csapatig jutottunk el.
A „Sport legyen a tied” program is tovább működött, a Bersek iskola alsós osztályával kooperálva, heti 2 alkalommal ismerkedhettek az alsós tanulók e sportággal.
Kőszegi rendezvényekben sem volt hiány. Már másodszor rendezték Kőszegen a megyei diákolimpiát óriási létszámmal, valamint már sokadszorra a Bersek kupát, mint egyéni, mint csapatverseny formájában.







Természetjárás


Hobbi szinten, de rendszeresen sportoló kis csapat, költségvetési támogatás nélkül. A szakosztály aktívan részt vesz erdeink óvásában, a környezetvédelemben. A szakosztály bővíti Kőszeg idegenforgalmi kínálatát.




Atlétika


Utánpótlással foglalkozó szakosztály, jórészt a Béri Balogh Ádám Általános Iskola tehetséges atlétáinak délutáni edzését végzik .

Összességében elmondható, hogy sikeres évet zárt sportszakmailag a Kőszegi SE.


Költségvetés, gazdálkodás


A KSE gazdasági vezetője továbbra is Koltayné Katona Diana, könyvelő.

A 2017 évi önkormányzati támogatás 3.000.000 millió forint volt. Az önkormányzati támogatásból kell fedezni a KSE telephelyének (Síugrósánc , a 8 szakosztály versenyeztetését, utaztatását, felszerelések vásárlását, az ügyvitel költségeit. A bírói díjak, szállás, utazás költségei, a nevezési díjak, adók stb. Az önkormányzati támogatáson kívül bevételeink az utóbbi években jelentősen megnőtt pályázati lehetőségek, és a szakszövetségektől kapott műhelytámogatások, tagdíjak, pályahasználat díjai, jegybevételek, szponzori felajánlások( többnyire nem pénzbeli segítség).Az ügyviteli költségeink tartalmazzák a közüzemi költségeket, a könyvelést, pénzforgalmi számlavezetést, befizetendő járulékokat, irodaszerek költségeit, postaköltséget, biztosításokat, bírói, orvosi díjakat, okleveleket, érmeket, javítási költségeket,adókat stb.








Létesítmény-fenntartás


A Kőszegi Sportegyesület ingatlanvagyonnal nem rendelkezik, megállapodás alapján használja Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező síugró sáncot.
A salakos teniszpályákat az Önkormányzat bérbe adta Tóth Szilárd vállalkozónak. A Sport Büfé és a tekepálya hasznosítására a megoldást ebben az évben sajnos nem sik
erült megoldani, a szakosztály ingyenesen edzhet, és versenyezhet a külön meghatározott időpontban.


A jövőben is célunk a sportszerető kőszegi lakosság minél színvonalasabb kiszolgálása, megfelelő minőségű sportolási lehetőség biztosítása.


Engedjék meg, hogy a Kőszegi Sportegyesület nevében mondjak köszönetet Kőszeg Város Önkormányzatának a sportoláshoz nyújtott segítségért és kérjem Önöket, hogy a jövőben is támogassák a kőszegi sportot.


Kérem beszámolóm elfogadását, tisztelettel:

Kőszeg, 2017.szeptember 11.

Kenyeri András s. k.
Kőszegi Sportegyesület



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesület 2017. I. félévi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.