2019. Szeptember 19., Csütörtök, 09:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről
2. - Beszámoló a Kőszegi Futball Club működéséről
3. - Beszámoló az Újvárosi Óvoda, valamint a Központi Óvoda és Bölcsőde 2018/19-es nevelési évéről
4. - Az Újvárosi Óvoda, valamint a Központi Óvoda és Bölcsőde munkatervének elfogadása a 2019/20-as nevelési évekre
5. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI alapdokumentumainak módosítása
6. - Köznevelési szerződések módosítása
7. - Feladatellátási szerződések módosítása
8. - Zárt ülés keretében: Az önkormányzati kitüntetések és elismerések adományozására érkezett javaslatok elbírálása (az anyagot később küldjük)
9. - Egy mappában Kulturális Bizottság 2019.09.19.
6. napirendi pont:
Köznevelési szerződések módosítása

Tisztelt Képviselő-testület!

Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod, Peresznye, Bozsok, Kőszegszerdahely és Velem községek önkormányzatai a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 13. § (1) bekezdés 6. pontja szerinti óvodai ellátást 2017. szeptember 1. napjától Kőszeg Város Önkormányzatával kötött köznevelési szerződés útján látják el.

Fenti önkormányzatok polgármesterei kérelmet nyújtottak be Kőszeg Város Önkormányzata felé, mely szerint kérik a köznevelési szerződések meghosszabbítását 2022. augusztus 31. napjáig.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 29/A. § (2) bekezdése szerint a köznevelési szerződés érvényességi ideje legfeljebb öt év. Tekintettel arra, hogy 2017. szeptember 1-től 2 év telt el, így ezen köznevelési szerződés hatálya meghosszabbítható további 3 évvel.

A köznevelési szerződéseket egyebekben is felülvizsgáltuk és a gyakorlatnak megfelelően készítettük el a finanszírozásra vonatkozó rendelkezések módosítását. A finanszírozási elvek nem változnak. A normatíván felüli önkormányzati hozzájárulások megfizetésének részletszabályait minden évben egy külön megállapodás tartalmazza, így a köznevelési szerződésben ezen rendelkezések okafogyottá váltak.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjék.


Kőszeg, 2019. szeptember 11.


A polgármester nevében:

Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági osztályvezető







I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Horvátzsidány község Önkormányzata, Kiszsidány község Önkormányzata és Ólmod község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötött köznevelési szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Horvátzsidány, 400 hrsz. alatt felvett, természetben a 9733 Horvátzsidány, Csepregi utca 6. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal




II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Peresznye község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötött köznevelési szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Peresznye, 32 hrsz. alatt felvett, természetben a 9734 Peresznye, Hunyadi u. 1. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal




III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Kőszegszerdahely község Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására kötött köznevelési szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Velem, 895 hrsz. alatt felvett, természetben a 9726 Velem, Rákóczi utca 6. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal



IV. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Bozsok községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására –azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket – kötött köznevelési szerződés módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)