2019. Szeptember 19., Csütörtök, 09:30 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről
2. - Beszámoló a Kőszegi Futball Club működéséről
3. - Beszámoló az Újvárosi Óvoda, valamint a Központi Óvoda és Bölcsőde 2018/19-es nevelési évéről
4. - Az Újvárosi Óvoda, valamint a Központi Óvoda és Bölcsőde munkatervének elfogadása a 2019/20-as nevelési évekre
5. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI alapdokumentumainak módosítása
6. - Köznevelési szerződések módosítása
7. - Feladatellátási szerződések módosítása
8. - Zárt ülés keretében: Az önkormányzati kitüntetések és elismerések adományozására érkezett javaslatok elbírálása (az anyagot később küldjük)
9. - Egy mappában Kulturális Bizottság 2019.09.19.
5. napirendi pont:
A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI alapdokumentumainak módosítása

Tisztelt Bizottság!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 25. § (4) bekezdése alapján a köznevelési intézmény SZMSZ-ét, a nevelési-oktatási intézmény házirendjét a nevelőtestület fogadja el. Az SZMSZ és a házirend azon rendelkezéseinek érvénybeléptetéséhez, amelyekből a fenntartóra többletkötelezettség hárul a fenntartó egyetértése szükséges.

Az Nkt. 26. § (1) bekezdése szerint pedagógiai programot a nevelőtestület fogadja el és az intézményvezető hagyja jóvá. A pedagógiai program azon rendelkezéseinek érvénybeléptetéséhez, amelyekből a fenntartóra többletkötelezettség hárul a fenntartó egyetértése szükséges.

Az alapdokumentumok az alábbi módosításokat tartalmazzák:

Szervezeti és működési szabályzat:
A belső ellenőrzés megállapításainak megfelelően az SZMSZ-ben a kötelezettségvállalással, gazdálkodással kapcsolatos jogkörök, ill. törvényi változások miatt az alábbi pontok módosítására került sor:
2.5.4. Kiadmányozási, aláírási jogkör és az intézményi bélyegzők használata
3.3. A szervezeti egységek engedélyezett létszáma (pontosításra került)
3.6.4. Intézményvezető által átadott feladat és hatáskörök
5.3. Óvodai felvétel, átvétel rendje (törvényi változások miatt)
6.1. Belső kontroll rendszer (Ellenőrzési nyomvonal szabályzata)

Pedagógiai Program:
2018/2019-es nevelési évben székhelyóvodánk, valamint a Horvátzsidányi és a Peresznyei tagóvodánk vezetői és intézményi tanfelügyeleti ellenőrzésen esett át. Az ellenőrzések eredményei alapján a nevelőtestület által átdolgozásra, egyszerűsítésre került a gyermekek megfigyelését nyomon követő dokumentáció. Ennek megfelelően már nem Nagy Jenőné: Gyerektükör dokumentációját használjuk. (PP 6.3. Óvodai élet megszervezése).
A Jobb Veled a Világ Alapítvány magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda cím elnyerésére kiírt pályázatához csatlakozott intézményünk Felsővárosi Tagóvodája a 2019/2020-as nevelési évtől. A pályázati kiírás feltétele, hogy a program szerepeljen az intézmény Pedagógiai programjában. (PP 5.3 Érzelmi, …).
Személyi feltételek pontosítása (PP 6.1. Személyi feltételek)

Házirend:
Jegyzői tájékoztatás alapján változik és az Önkormányzat hatáskörébe kerül 2019. szeptember 1-től az étkezési térítési díjak beszedése.
Törvényi változás miatt kellett módosítanunk az óvodai nevelés alóli felmentés lehetőségeinek rendjét, folyamatát és a tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos tudnivalókat.

Az alapdokumentumok módosítása nem ró többletkötelezettséget a fenntartóra, ezért kérem a bizottságot, hogy az előterjesztést megtárgyalni és az alapdokumentumokat tudomásul venni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2019. szeptember 9.


Guttmann Ferencné s.k.
intézményvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága a Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI SZMSZ-ének módosítását egységes szerkezetben az 1. melléklet szerint megismerte, és az abban foglaltakat tudomásul veszi.


2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága a Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI pedagógiai programjának módosítását egységes szerkezetben a 2. melléklet szerint megismerte, és az abban foglaltakat tudomásul veszi.


3. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága a Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI házirendjének módosítását egységes szerkezetben a 3. melléklet szerint megismerte, és az abban foglaltakat tudomásul veszi.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)