2019. Szeptember 18., Szerda, 14:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről
2. - Kőszeg, 3277/37 és 3277/42 hrsz.-ú ingatlanok ingyenes átadásával kapcsolatos döntések meghozatala
3.a - Vagyonügyek: Kőszeg, Hunyadi u. 13/B fsz.8. lakás vételi szándéka
3.b - Vagyonügyek: Kőszeg, 2352/5 hrsz.-ú terület vételi szándéka
4. - Zárt ülés keretében: Az önkormányzati kitüntetések és elismerések adományozására érkezett javaslatok elbírálása (az anyagot később küldjük)
5. - Egy mappában Városfejlesztési Bizottság 2019. 09.18.
2. napirendi pont:
Kőszeg, 3277/37 és 3277/42 hrsz.-ú ingatlanok ingyenes átadásával kapcsolatos döntések meghozatala

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Apartman 24 Kft. (9730 Kőszeg, Kastélykert lakópark 21/C) a tulajdonában és kezelésében lévő Kőszeg, Kastélykert lakópark területén elhelyezkedő területek egy részének ingyenes átadása céljából kereste meg az önkormányzatot első körben 2018. novemberében, amely kérelmét idén szeptember hónapban kiegészített. Akkor az éppen folyamatban lévő és a területet is érintő Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása miatt nem került napirendre a kérelem.
Az ingatlan-nyilvántartásban jelenleg még 3277/28 hrsz-ú 5172 m2 nagyságú kivett magánutat érintően telekalakítási eljárás van folyamatban, amely bejegyzését követően a 3277/37 hrsz-ú 4842 m2 nagyságú kivett közforgalom elől elzárt magánút alakul ki, így ez az ingatlan, valamint a 3277/42 hrsz-ú 2669 m2 nagyságú kivett park képezi a felajánlás tárgyát.
A tulajdoni lapon szereplő bejegyzések szerint a magánutat a társasházakat illető átjárási szolgalmi jogok terhelik, továbbá a közműszolgáltatók vezetékjoga.
A park esetében nem szerepel egyéb bejegyzés az ingatlan-nyilvántartásban.

Korábban a Lakóparkban történő beruházás a TÁRS-LAK Kft. koordinálásával és beruházásában valósult meg, ahol a közművek, az út, a járda kiépítése és műszaki átadás-átvétele is megtörtént.
Az új tulajdonos az Apartman 24. Kft. képviselőjének tájékoztatása szerint a Lakópark területén az építkezés jelentős része befejeződött, további nagyobb, akár az út fokozottabb terhelését is érintő munkálatok már nem várhatóak, így a fentiekben szereplő két területet az önkormányzat tulajdonába kívánja adni.

A terület közmű kiépítettségét megvizsgálva, ágazatokra lebontva az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Szennyvíz:
A belső rendszer kamerás vizsgálata megtörtént, amely során a Vasivíz Zrt. pontszerű hibákat jelzett (gumigyűrű benyomódás, 1 helyen tapasztalták tisztítóidom szakszerűtlen összeépítését, másik ponton a tisztítóidom fedése hiányzik, így ott földbehordást észleltek). Összességében a rendszert jó állapotúnak jellemezte.
Folyamatban van még a víztartási próba, amelynek eredménye még nem áll rendelkezésre.

Ivóvíz:
A Vasivíz Zrt. tájékoztatása szerint az általa korábban már üzemeltetésre átvett rendszer állapota jó, nyomásmérés nem szükséges, panasz nem jelentkezett, nincsenek magassági különbségek. Valamennyi társasház már főmérővel rendelkezik.

Csapadékvíz:
A Lakópark csapadékcsatorna rendszere jól működik, nagy esőzések során sem volt tapasztalható rendellenesség.

Közvilágítás:
A Lakópark területén összesen 17 db közvilágítási lámpatest található, amely mind üzemképes állapotban van. Időkapcsolóval vezérelt, önálló villanyórával rendelkezik. A társaságnak havi 28.600,-Ft havi átalánydíj fizetési kötelezettsége áll fenn, elszámolás során jelentősen plusz költség nem jelentkezik.

A park területére a társaság és a már ott lakók által engedéllyel nem rendelkező játszótéri elemek lettek elhelyezve, így a terület önkormányzati tulajdonba kerülése esetén szükséges a játékok felülvizsgálata. Ugyancsak a park részen található 6 db vízóraakna, amelyre a tulajdonos csak alapdíjat fizet, fogyasztás nincs rajtuk. A terület átvétel esetén ezek közül mindegyiknek a megtartása nem szükséges, megszüntetésükről a jelenlegi tulajdonosnak kell gondoskodnia.

Az Útügyi Hatósággal is felvettük a kapcsolatot, akik arról tájékoztattak, hogy az átadás előtt szükséges a magánút átminősítése közúttá, csak ebben az esetben kerülhet önkormányzati tulajdonba út.

Amennyiben a területek átvételéről születik döntés, úgy indokolt a feltárt hibák helyreállítása, amelynek elvégzése és költségei a felajánlót terhelik.

Kérem a Tisztelt Képviselő – testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. szeptember 12.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető





I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 3277/28 hrsz-ú ingatlan megosztása során kialakuló Kőszeg, 3277/37 hrsz-ú 4842 m2 nagyságú kivett közforgalom elől elzárt magánút megnevezésű ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba történő felajánlását elfogadja azzal, hogy az Apartman 24 Kft. (9730 Kőszeg, Kastélykert lakópark 21/C) mint átadó átadás előtt az ingatlan közúttá történő átminősítésére vonatkozó hatósági engedélyt beszerzi, továbbá a közművek esetében a szolgáltató által megállapított esetleges hiányosságokat megszünteti.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített ajándékozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg, 3277/42 hrsz-ú 2669 m2 nagyságú kivett park megnevezésű ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba történő felajánlását elfogadja azzal, hogy az Apartman 24 Kft. (9730 Kőszeg, Kastélykert lakópark 21/C) mint átadó az átadás előtt a területen elhelyezkedő vízóraaknák megszüntetéséről gondoskodik.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített ajándékozási szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)