2007. Február 15., Csütörtök, 17:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális szolgáltatás tervezési koncepció felülvizsgálata
2. - Helyi értékvédelmi rendelet
4.a - A KSE 2006. évi beszámolója
4.b - A KSE szerződésének módosítása
5. - Az uszoda támogatási szerződésének módosítása
6. - A civil szervezeteknek adott támogatás elszámolása
7.a - A Városüzemeltetési Kht-val kötött megállapodás felülvizsgálata
7.b - A Városüzemeltetési Kht-nál készült vizsgálatról jelentés
8. - Jelentés a 2006. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról és a 2007. évi
9. - A Polgármesteri Hivatal átvilágításáról szóló jelentés
10. - Intézmények bérbeadási szabályzatának felülvizsgálata
11. - A pártok és más szervezetek helyiséghasználata
12. - A volt kórház területének hasznosítása
13. - Közlekedési táblák kihelyezése a belvárosban
14. - Várkör 39. alatti nyilvános WC határozatának visszavonása
15. - Jurisics tér 7. épület hasznosítása
16. - A volt posztógyár értékesítése
13. napirendi pont:
Közlekedési táblák kihelyezése a belvárosban

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága
2007. február 15-i ülésének
… napirendi pontjához



Tisztelt Bizottság !

Többszöri lakossági kérelmek, a KÖH Soproni Irodája, a Kőszegi Rendőrkapitányság jelzése, Kőszeg Város Polgármesterének, valamint a Kőszeg Város Jegyzőjének jelzése alapján a következő közlekedési jelzőtáblák kihelyezését terjesztem elő az alábbi közterületekre:

1. A Rajnis utca Várkör felöli betorkolásánál a történelmi óvárosba való "volt bécsi kapunál" történő behajtásnál az eddigi szabályozástól eltérően "3,5 tonna" súlykorlátozó tábla kitételét "kivéve áruszállítás 6 órától -10 óraig" kiegészítő táblával.
A történelmi óváros esetén a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal védendő műemléki értékre hivatkozva kérte a forgalom ilyen irányú csökkentését, hogy csak indokolt esetben és szabályozottan történjen meg a tehergépjárművek ebben az övezetben való mozgása. A jelenlegi gyakorlatot nem tartják megfelelőnek, sőt túlzónak ítélik a személygépjármű forgalmat is, ezért a történelmi óváros esetleges teljes közterületi felújítása esetén már egy a forgalom elöl lezárt övezetet tudnának elfogadni.
A Városfejlesztési és Település-üzemeltetési Osztály a történelmi óváros rossz közművei és a burkolatok elöregedése miatt javasolja a "3,5 tonna" súlykorlátozó jelzőtábla kihelyezését természetesen "kivéve áruszállítás 6 órától 10 óráig" az esetlegesen szükséges tehergépjármű behajtást lehetővé téve.

2. Lakossági kérelemben a Károlyi Mihály utca, Bercsényi utca és a Sigray utca "10 tonnás" súlykorlátozását kérték. Indoklásuk szerint a fenti utcákat használják a hegy felöl érkező és oda tartó teherautósok a Temető utca és Rákóczi utca általi háromszög levágására. A forgalom főként a belváros átépítésékor nőtt meg ugrásszerűen, illetve azóta is előszeretettel használják ezt az alternatív útvonalat a teherautósok.
A Városfejlesztési és Település-üzemeltetési Osztály a Károlyi Mihály utca, Rómer Flóris utca, Sigray Jakab utca "10 tonnás" súlykorlátozásával egyetért, mivel így a teljes lakóövezetben megszüntethető az átjáró ház jelleg a Kőszegi hegyre igyekvő teherautók esetében.

3. A Fő tér és Rákóczi utca átépítéssel érintett része esetén a 2006. január 25.-ei rendőrséggel közös bejáráson egyeztetetek alapján az alábbi közlekedési változtatások elengedhetetlenek:

 Az Irottkő Szállóhoz bevezető feltöltő út kezdeténél a "Teherautóval behajtani tilos" jelzőtábla és a belvárosi közlekedésről szóló rendelettel ellentétes "kivéve szállóvendégek" kiegészítő tábla került levételre, mivel a "mindkét irányból behajtani tilos" jelzőtábla "kivéve engedéllyel" és "kivéve áruszállítás 6-10 óráig" kiegészítő táblákkal elegendőek a forgalom szabályozására a behajtásnál.
 A feltöltő út bemeneti egyirányú ágának elejére a "Várakozni tilos" jelzőtábla / lehetővé téve a folyamatos rakodás miatti megállást / és a kivezető egyirányú ágának elejére a "Megállni tilos" jelzőtábla / az út szűkössége miatt a teljes körű tiltás fontos / kihelyezése indokolt.
 Az Irottkő Szálló mögötti belső parkolójához a "Parkoló" jelzőtábláját a "kivéve engedéllyel rendelkezők-nek" kiegészítő táblával a Fő tér 2. számú épület sarkától 1,5 méterre indokolt telepíteni. Innen már nem zavarják a Fő tér látványát a parkoló autók.
 Az átépített Rákóczi utca elejére a "Parkoló" jelzőtáblához a "mindkét oldali parkolási rendet" jelző kiegészítő tábla, valamint a "Parkoló vége" jelzőtábla kitétele indokolt.
 Az átépített Várkörön a Postától "Parkoló" jelzőtábla a "mindkét oldali parkolási rendet jelző" kiegészítő táblával, valamint a "Parkoló vége" jelzőtábla kitétele indokolt.
 A Fő tér Kossuth Lajos utca találkozásánál a Várkör 6. szám sarkához gyalogos védőkorlát, illetve a Fő tér térburkolata lezárásaként teljes hosszban lánckorlát kihelyezése indokolt az átfutásos balesetek megelőzésére.
 A Fő tér több pontján a gépjármű forgalom és a gyalogos forgalom jobb elválasztása érdekében indokolt a Fő térivel megegyező kivitelű 54 db útbaba elhelyezése a helyszíni felmérés szerint. A Fő téri padok és székek lerögzítve nem alkalmazhatók minden helyen a forgalom szabályozására, illetve a köztéri bútorok nem ilyen célzattal kerültek elhelyezésre.

4. Zrínyi utca egyirányúsítását kérte a Kőszegi Rendőrkapitányság a Várkörtől a Pék utca irányába, mivel az adott utca kétirányú közlekedésre nem alkalmas és a Pék utcai kereszteződés sok baleset forrása. A Rendőrkapitányság álláspontja szerint az utca az egyirányú szabályozása mellett továbbra is jól használható lenne, mivel a közlekedés fő iránya az általuk javasolt. A másik irányban csak a Pék utca Várkör közötti távolság levágására használják az autósok, tehát nem az ott található ingatlanok megközelítésére.
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a Zrínyi utca ilyen irányú forgalom csillapításával egyetért és szintén javasolja az egyirányúsítást.
A Városfejlesztési és Település-üzemeltetési Osztály javasolja a Zrínyi utca egyirányúsítását.


Kérem a T. Bizottságot, hogy az előterjesztést megtárgyalni és álláspontját kialakítani szíveskedjen.


Kőszeg, 2007. február 5.


A polgármester nevében:

Bodovics László Jan s. k.
osztályvezető
1. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az Ady E. utca 10. számtól "3,5 tonna" súlykorlátozó jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 14.§. (1) bek. l pontja alapján) "kivéve áruszállítás 6-10 óráig" kiegészítő táblával kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. április 1.

2. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága a történelmi óváros (Várkörön belüli terület) közlekedésének külön szabályozása miatt a történelmi belváros gépjármű közlekedés szabályozásáról szóló rendelet-módosítását kéri a Képviselő-testület soron következő ülésére előterjeszteni.

Felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: 2007. április 1.

3. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága a Károlyi Mihály utca Temető utcai kereszteződésében, a Rómer Flóris utca Velemi utcai kereszteződésében (Rómer Flóris 10. előtt) és a Sigray utca Velemi utcai kereszteződésében a "10 tonna" súlykorlátozó jelzőtáblák (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 14.§. (1) bek. l pontja alapján) kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. április 1.

4. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az Irottkő Szállóhoz bevezető feltöltő út bevezetésénél a "Teherautóval behajtani tilos" jelzőtábla és a belvárosi közlekedésről szóló rendelettel ellentétes "kivéve szállóvendégek" kiegészítő tábla levételével egyetért, mivel a "mindkét irányból behajtani tilos" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 13.§ (1) bek. n) pontja alapján) "kivéve engedéllyel" és "kivéve áruszállítás 6-10 óráig" kiegészítő táblákkal elegendőek a forgalom szabályozására a behajtásnál.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: azonnal


5. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az Irottkő Szállóhoz bevezető feltöltő út bemeneti egyirányú ágának elejére a "Várakozni tilos" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 15.§ (1) bek. b) pontja alapján), valamint a feltöltő út kivezető egyirányú ágának elejére a "Megállni tilos" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 15.§ (1) bek. a) pontja alapján) kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. március 1.




6. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az Irottkő Szálló mögötti belső parkolónak a "Parkoló" jelzőtáblája (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. e) pontja alapján) "kivéve engedéllyel rendelkezőknek" kiegészítő táblával a Fő tér 2. számú épület sarkától 1,5 méterre történő kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. március 1.




7. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az átépített Rákóczi utca elejére a "Parkoló" jelzőtáblához (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. e/2) pontja alapján) a "mindkét oldali parkolási rendet jelző" kiegészítő tábla, valamint a Strucc Szálló előtt a "Parkoló vége" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. e/2) pontja alapján)kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. március 1.








8. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága az átépített Várkörön a Várkör 65. számtól / Posta gépkocsi bejáratától / "Parkoló" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. e/2) pontja alapján) "mindkét oldali parkolási rendet jelző" kiegészítő táblával, valamint a Várkör 61. szám előtt "Parkoló vége" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. e/2) pontja alapján) kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. március 1.




9. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága a Fő tér Kossuth Lajos utcai gyalogos átkelője melletti a Várkör 6. szám sarkához kovácsoltvas gyalogos védőkorlát, illetve a Fő tér térburkolatának végének lezárásként az átfutásos balesetek megelőzésére kovácsoltvas oszlopos lánckorlát kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. április 1.




10. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága a Fő tér és az átépített Rákóczi utca több pontján a gépjármű forgalom és a gyalogos forgalom jobb elválasztása érdekében a Fő tér felújításnál beépítettel megegyező kivitelű 54 db útbaba elhelyezését rendeli el a helyszíni felmérés szerint telepítve.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. április 1.


11. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Pénzügyi, Jogi és Igazgatási Bizottsága a Zrínyi Miklós utca Várkörtől a Pék utca irányában történő egyirányúsítását és a szükséges "Egyirányú forgalmi út" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 17.§ (1) bek. b) pontja alapján) és "Behajtani tilos" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 13.§ (1) bek. z) pontja alapján), valamint "Kötelező haladási irány" jelzőtábla (1/1975 (II.5.) KPM-BM egy. rend. 13.§ (1) bek. a) pontja alapján) kihelyezését rendeli el.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető
Határidő: 2007. április 1.