2007. Február 28., Szerda, 16:00 óra, Városháza 137. számú tanácskozóterme: Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság rendkívüli együttes ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Posztógyár ingatlanértékesítési pályázatának kiírása
2. - A Posztógyár irodaépületének felújítása
2. napirendi pont:
A Posztógyár irodaépületének felújítása

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2007. március 6-i rendkívüli ülése ... napirendi pontjához

Tisztelt Képviselő-testület!

Jelen előterjesztés lényegét már szóban röviden ismertettem a költségvetés első olvasatban való tárgyalása alkalmával, amit ezennel részletesen is megtennék.
A volt Posztógyár területén lévő irodaépület felújítására alapvetően két ok miatt gondoltam.
Az egyik ok a tavaly októberi testületi ülésen a Rohonci u. 40. sz. alatti üzlethelyiség hasznosításának tárgyalásakor született testületi szándék arra vonatkozóan, hogy a városban működő társadalmi és civil szervezetek számára kellene keresni egy alkalmas közösségi házat, ahol – a rezsiköltség vállalásával – el lehetne helyezni őket. Ezzel kapnának lehetőséget olyan szervezetek is, amelyeknek eddig ez nem sikerült, valamint a jelenleg használt belvárosi helyiségek felszabadulnának és gazdaságosabban lehetne hasznosítani őket.
A másik ok, hogy a KSE boksz szakosztálya régóta küzd az edzőterem problémájával, ami jelenleg a megyei tulajdonban lévő volt Dreiszker-intézmény épületében van, ahol bérleti díjat kell fizetni és nagyon magas a rezsiköltség a villanyfűtés miatt. Számukra az épület emeletén lévő volt kultúrterem tökéletesen alkalmas lenne az edzésekre és kisebb versenyek lebonyolítására is. Úgy gondolom, hogy ők már bizonyítottak, az eddigi eredményeik alapján (jelenleg 3 fő az olimpiai keret tagja, míg a KSE ökölvívó szakosztálya országosan a 6. legjobb, a Papp László programot is elnyerték) érdemesek arra, hogy megfelelő és hosszútávon is megnyugtató helyen edzhessenek tovább. Bízom abban, hogy a Tisztelt Testület is hasonlóan gondolja és elfogadja az előterjesztésemet.
Előterjesztésemhez mellékelem a Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Kht. által elkészített felújítási költségvetést is, amely ütemekre bontva tartalmazza a lehetséges megoldásokat. Az ütemek közül az első kettő valósítható meg reálisan ebben az évben, olyan módon, hogy a költségvetésben e célra rendelkezésre álló tartalékot a Kht részére pénzeszköz átadással fedezetként biztosítjuk.
Kérem előterjesztésem megtárgyalását és elfogadását

Kőszeg, 2007. február 23.


Huber László s. k.
polgármester


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a volt posztógyár irodaépületének az előterjesztés szerinti hasznosításával és elrendeli – az épület használhatósága érdekében – a szükséges munkálatok elvégzését a javasolt ütemezés alapján.

Felelős: Kovács István igazgató
Határidő: I. ütemhez 2007. május 15.
II. ütemhez 2007. augusztus 31.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az 1. pont szerinti ingatlan önálló helyrajzi számmal való leválasztását a jelenlegi területből.
Felelős: Dr. Tóth László jegyző
Hivatali felelős: Bodovics László osztályvezető
Határidő: azonnal

3. A képviselő-testület engedélyezi a 2007. évi költségvetésében az 1. pontban megjelölt célra elkülönített tartalék fejlesztési keret felhasználását a Kőszegi Városüzemeltetési és Kommunális Szolgáltató Kht. részére történő pénzeszköz átadással.
Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pü. osztályvezető
Határidő: az 1. pontban ütemezett szerint