238/2012. (XII. 13.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 48.§ (1) bekezdése alapján kezdeményezi:

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a költségvetés bevételi és kiadási ütemkülönbségéből adódóan 170 000 000,- Ft azaz Egyszázhetven-millió forint összegű 2012. december 21-i lejáratú folyószámla hitelszerződés 2013. június 30-ra történő meghosszabbítását.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kötelezettséget vállal a hitel visszafizetésére, valamint arra, hogy a hitel kamatát és járulékos költségeit a hitel teljes futamideje alatt beépíti a költségvetésébe és az OTP Bank Nyrt. részére más pénzügyi intézménynél vagy a Magyar Államkincstárnál vezetett vagy későbbiekben megnyitásra kerülő valamennyi fizetési számlájára (beleértve a Pénzforgalmi Bankszámlát és az egyéb számlákat) ahol ezt jogszabály nem zárja ki, felhatalmazáson alapuló beszedési megbízást biztosít.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hitel fedezeteként ajánlja fel valamennyi költségvetési bevételét (helyben maradó személyi jövedelemadó, helyi adó, gépjárműadó, települési önkormányzatok jövedelemkülönbségének mérséklését szolgáló támogatás, normatív hozzájárulás, egyéb támogatások), annak hitel fedezetéül történő engedményezését, és tudomásul veszi, hogy az engedményezett bevételeket az OTP Bank Nyrt. a hitelszerződésből eredő tartozás törlesztésére fordítja.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy a már meglévő hitelekből, kezességvállalásokból és az igényelt hitelből adódó éves kötelezettségeit figyelembe véve nem esik a 2011. évi CXCIV. tv. 10. §. /3/ bekezdésében meghatározott korlátozás alá.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazást ad a Polgármesternek, hogy a fenti feltételekkel történő hitelfelvétel ügyében eljárjon, és a hitelszerződést és a kapcsolódó biztosítéki szerződéseket, felhatalmazáson alapuló beszedési megbízást aláírja az Önkormányzat képviseletében.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Dr. Tóth László jegyző,
Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető.
Határidő: azonnal