246/2012. (XII. 20.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 1. hatállyal a közte és az Vas Megyei Intézményfenntartó Központ között a 2012. CXCII. törvény alapján a gyermekétkeztetéssel összefüggő feladatok ellátására vonatkozó szerződést az alábbiak szerint jóváhagyja, egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására:


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: azonnal




ÁTADÁS-ÁTVÉTELI MEGÁLLAPODÁS
a 2012.CXCII. törvény alapján a gyermekétkeztetéssel összefüggő feladatok ellátására

amely létrejött egyrészről:
Vas Megyei Intézményfenntartó Központ
Székhelye: Szombathely
Képviseli: Dr. Huszár Lilla Ph.D
Törzsszáma: 795681
Adószáma: 15795685-2-18
mint átadó (a továbbiakban: Átadó)
másrészről:

Huber László polgármester Kőszeg Város Önkormányzat képviselője, mint a 2013. január 1-jével a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába kerülő

Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 9730 Kőszeg, Kiss János u. 31.

nevelési oktatási intézmény gyermekétkeztetési feladatai tekintetében
mint átvevő (a továbbiakban: Átvevő)
- együttesen: Felek - között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:
I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK
a 2012. CXCII. törvény 71. § (1) bekezdése a Gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 151. § (2) bekezdés helyébe lépő rendelkezés alapján a Felek a kapcsolódó feladatok végrehajtásáról átadás-átvételi megállapodást kötnek.
A megállapodás célja az élelmezési feladatokhoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek kereteinek meghatározása. Az intézmények használatában lévő élelmezési feladatellátáshoz köthető vagyon használatba adásáról 2013. január 1-től a jogutód Intézményfenntartó Központtal külön megállapodást köthet.
II. A MEGÁLLAPODÁS TÁRGYA
A megállapodás tárgya a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben a gyermekek és tanulók számára az óvodai nevelési napokon, illetve az iskolai tanulási napokon biztosított étkezési feladatok ellátásának átadás-átvétele.
III. A MEGÁLLAPODÁS FELTÉTELEI
A 2012. évi CXCII. törvény 71. § (1) a Gyvt. 151. § (2) bekezdése helyébe lépő rendelkezés és további kiegészítése, módosítása alapján:
„(2) Ha a szülő (törvényes képviselő) eltérően nem rendelkezik, a nem állami fenntartó az általa fenntartott nevelési-oktatási intézményben, a települési önkormányzat az általa fenntartott óvodában és a közigazgatási területén az állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben, a fenntartó az egyéb állami fenntartású intézményben a gyermekek és a tanulók számára az óvodai nevelési napokon, illetve az iskolai tanítási napokon biztosítja a déli meleg főétkezést és két további étkezést. A főváros közigazgatási területén lévő tankerületekben az állami intézményfenntartó központ által fenntartott nevelési-oktatási intézményben – a fővárosi önkormányzat saját tulajdonában álló ingatlanban működő nevelési-oktatási intézmények kivételével – az étkeztetést a kerületi önkormányzat biztosítja. A fővárosi önkormányzat köteles biztosítani az étkeztetést azon nevelési-oktatási intézményben, amely saját tulajdonában álló ingatlanban működik. Az étkeztetés biztosítására kötelezett önkormányzat e feladatának ellátásához a közigazgatási területén kívülről érkező gyermek, tanuló lakóhelye szerinti önkormányzattól hozzájárulást kérhet. Iskolai étkeztetésben részesülhet az a tanuló is, aki a napközit nem veszi igénybe. Az étkezések közül az ebéd külön is igényelhető.
(2a) Ha a (2) bekezdés szerinti gyermekétkeztetést a települési önkormányzat biztosítja, úgy az intézményi térítési díjat a települési önkormányzat állapítja meg.
(2) A Gyvt. 151. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(9) A gyermek lakóhelye szerint illetékes önkormányzat, illetve – ha a gyermek nem állami fenntartású nevelési-oktatási intézményben részesül étkezésben – a nevelési-oktatási intézmény vezetője – a nem állami fenntartó által megállapított szabályok keretei között – a gyermek egyéni rászorultsága alapján további gyermekenkénti kedvezményt állapíthat meg.”

IV. MEGÁLLAPODÁS TARTALMA

A konyha működéséhez kapcsolódó ingó és ingatlan vagyon állami tulajdonban, az intézmény fenntartójának vagyonkezelésében marad. A települési önkormányzat vállalja, hogy 2012. évi CXCII. törvény 71. § szerinti feladat ellátásához szükséges fedezetet 2013. január 1-től biztosítja a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény számára.

V. EGYÉB RENDELKEZÉSEK
Felek kijelentik, hogy jelen Megállapodás végrehajtásakor a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket figyelembe véve az eljárási cselekmények során jóhiszeműen, együttműködve járnak el.
A Felek a Megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és azt, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írják alá.

Jelen Megállapodás 6 eredeti példányban készült és 2 számozott oldalból áll, amelyből 4 példány az Átadót, 2 példány az Átvevőt illeti meg.
..............................., 2012. ...................

………………. .......................................
Vas Megyei Intézményfenntartó Központ .......................................
település polgármestere
átadó átvevő


……………………..
jegyző
Jóváhagyó:

…………………….
kormánymegbízott
Jóváhagyó:

………………………..……………………..
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium