161/2015. (VII. 30.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Vas Megyei Kormányhivatal részére ingyenes használatba adja a Kőszeg, Rákóczi F. u. 13. szám alatti épületet a Kőszegi Munkaügyi Központ Kőszeg, Szűk utca 2. szám alatti épület felújításának időtartamára a mellékelt haszonkölcsön szerződés szerint és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS


Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseli: Huber László polgármester) mint tulajdonos, kölcsönadó,

másrészről

Vas Megyei Kormányhivatal (9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1., képviseli: Harangozó Bertalan kormánymegbízott), mint Kormányhivatal, kölcsönvevő között az alábbi feltételekkel:


1. Kőszeg Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képezi a kőszegi belterület 2263/3 hrsz-ú, természetben Kőszeg, Rákóczi F. u. 13. sz. alatti, kivett áruház megnevezésű ingatlan. Az ingatlan már nem tölti be eredeti rendeltetését, jelenleg használaton kívül van. (Ezen ingatlan a továbbiakban: a szerződés tárgya).

2. Szerződő felek rögzítik, hogy Kőszegen a Kőszegi Munkaerőpiaci Pont szervezeti egységének Kőszeg, Szűk utca 2. szám alatti épületében felújítási munkák kezdődnek, melyek előreláthatólag 4 hónapot vesznek igénybe, így a Kőszeg, Szűk utca 2. szám alatti épület használata jelenleg nem biztosított.

3. A fentiekre tekintettel a Kormányhivatal kérelmezte a tulajdonostól, hogy a felújítás ideje alatt a felújítandó épületben található bútorokat és eszközöket az 1. pontban írt ingatlanban ingyenesen elhelyezhesse.

4. A Kormányhivatal munkájának elősegítése érdekében a felek megállapodnak, hogy a tulajdonos az 1. pontban írt ingatlant 2015.07.01. napjától kezdődő hatállyal 2015.10.31. napjáig terjedő határozott időre a kölcsönvevő ingyenes használatába adja.

5. A kölcsönvevő kizárólag a 2. és 3. pontban írt célból használhatja az ingatlant, más célra, illetve más személy használatába nem engedheti át.

6. A felek megállapodnak, hogy a haszonkölcsön jogszabályban biztosított felmondási rendelkezéseit ezen jogviszonyra vonatkozóan nem tekintik irányadónak, így egyik fél se jogosult a határidő letelte előtt szabad felmondási jogát gyakorolni.

7. A felek biztosítják a tulajdonos részére a 15 napos felmondási jogot azokra az esetekre, ha a kölcsönvevő rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző módon használja az ingatlant, vagy e szerződés bármely rendelkezését megsérti.

8. A kölcsönvevő köteles 2015. 10. 31. napjáig az ingatlant elhagyni, ingóságaitól kiüríteni, azt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, tisztán, ép tartozékokkal a tulajdonos birtokába bocsátani.

9. A kölcsönvevő tudomásul veszi, hogy tulajdonos az ingatlant liciteljárás keretében értékesíteni kívánja, melyre 2015. augusztus 13-án kerül sor. Amennyiben a liciteljárás sikeresen zárul és az ingatlan értékesítésre kerül, kölcsönvevő 15 napon belül köteles az ingatlant elhagyni, ingóságaitól kiüríteni, azt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, tisztán, ép tartozékokkal a tulajdonos birtokába bocsátani.

10. Jelen szerződés létrehozására Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 161/2015. (VII. 30.) határozata adott felhatalmazást a polgármesternek.

Jelen szerződésben nem szabályozott esetekben a felek a Ptk. haszonkölcsönre vonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak.


Kőszeg, 2015. ……………..



…………………………………………. ……………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata Vas Megyei Kormányhivatal
kölcsönadó kölcsönvevő
képviseli: Huber László képviseli: Harangozó Bertalan
polgármester kormánymegbízott