80/2017. (IV. 27.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Bozsok községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására –azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket – kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal.

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS

amely létrejött egyrészről Bozsok községi Önkormányzat (székhely: 9727 Bozsok, Rákóczi utca 142., adószám: 15423586-1-18) képviseli: Darabos Béla polgármester (a továbbiakban: Átadó),
másrészről Kőszeg Város Önkormányzata (székhely: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., adószám: 15733627-2-18) képviseli: Huber László polgármester (a továbbiakban: Átvevő)
együttesen a Felek között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel:

1. A Felek rögzítik, hogy az önkormányzat kötelező feladata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 13. § (1) bekezdés 6. pontja szerinti óvodai ellátás, mely a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) szerint az óvodai nevelést, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelését és a többi gyermekkel együtt nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelését foglalja magában.
A Felek rögzítik, hogy az Átadó ezt a feladatát 2017. szeptember 1. napjától a Szombathelyi Egyházmegyével kötött köznevelési szerződés alapján kívánja ellátni azon gyermekek tekintetében, akinek a szülei egyetértenek abban, hogy gyermekük keresztény nevelésben részesüljön.
Annak érdekében, hogy az Átadó a hatályos jogszabályok szerinti kötelező óvodai nevelési feladatait azon gyermekek tekintetében is biztosítsa, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket (a továbbiakban: ellátandó gyermek), a Felek a jelen köznevelési szerződést kötik.
2. Jelen szerződés az Nkt. 74. § (2) bekezdése szerint köznevelési szerződésnek minősül. Az Átvevő 2017. szeptember 1. napjától a jelen köznevelési szerződéssel az Újvárosi Óvoda székhely intézménye (a továbbiakban: Óvoda) útján vállalja a köznevelési alapfeladatok – az Nkt. szerint az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése és a többi gyermekkel együtt nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése – ellátását az ellátandó gyermekek tekintetében. A feladatellátás az alábbi módon történik:
a) Az Óvodába felvehető ellátandó gyermekek száma 25 fő (egy óvodai csoport).
b) A feladatellátás helye: 9730 Kőszeg, Deák Ferenc utca 2.
c) Az Óvoda felvételi körzetébe Bozsok község közigazgatási területe is beletartozik.
d) Az Óvodában térítésmentesen biztosítottak a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Nkt. vhr.) 33. § (1) bekezdése a) pontjában és d)-e) pontjában meghatározott szolgáltatások. Ezen köznevelési szolgáltatásokon kívül térítésmentesen csak azok a szolgáltatások vehetők igénybe, amelyeket a fenntartó az óvoda pedagógiai programjának jóváhagyásakor térítésmentes szolgáltatásként engedélyezett.
e) Az Átvevő által a feladatellátáshoz igénybe vehető források az állami költségvetési támogatások és a saját forrásai. Az Átadó által a feladatellátáshoz biztosított hozzájárulást, a működés során keletkező esetleges hiány térítésének mértékét és a megfizetés szabályait a 7-10. pont tartalmazza.
3. A köznevelési szerződést a Felek 2017. szeptember 1. napjától kettő évig terjedő határozott időtartamra, 2019. augusztus 31. napjáig kötik, az Nkt. vhr. 29/A. § (2) bekezdése értelmében.
4. Az Átadó hozzájárul ahhoz, hogy az Átvevő az átvállalt óvodai nevelési feladat ellátására a normatív állami támogatást az átadás időpontjától közvetlenül igényelje meg.
5. Az Átvevő kötelezi magát, hogy 2017. szeptember 1. napjától kezdődően az állami költségvetésben a köznevelési intézmény számára biztosított költségvetési hozzájárulást és támogatásokat a jelen szerződés alapján igényli.
6. Az Átvevő a feladat ellátáshoz szükséges normatív állami támogatást közvetlenül igényli a Magyar Államkincstártól.
7. Az Átadó tudomásul veszi, hogy jelen szerződés szerinti feladatellátáshoz hozzájárulást köteles fizetni. Az Óvoda normatív állami támogatáson felüli működtetési, valamint az ingatlanon kívüli beruházási kiadásait Bozsok községi Önkormányzat és Kőszeg Város Önkormányzata ellátotti létszám arányában viselik, az önkormányzatok között a tárgyévi október 1-jei statisztikai létszám szerint. A hozzájárulás összege Kőszeg Város Önkormányzatának tárgyévi zárszámadási rendeletének elfogadásakor kerül megállapításra.
8. Az Óvoda finanszírozásában részt nem vevő önkormányzatok közigazgatási területéről érkező gyermekek után fizetendő önkormányzati hozzájárulást Kőszeg Város Önkormányzata fizeti.
9. Az Átadó kötelezettséget vállal arra, hogy az évi hozzájárulás összegét Kőszeg Város Önkormányzatának tárgyévi zárszámadási rendeletének elfogadását követő 30 napon belül megfizeti Kőszeg Város Önkormányzata 11747051-15420909-00000000 számú bankszámlájára.
10. Az Átadó tudomásul veszi, hogy amennyiben a 9. pont szerinti fizetési kötelezettségét nem teljesíti, vele szemben Kőszeg Város Önkormányzata a szolgáltatáshoz fizetendő hozzájárulás beszedése érdekében azonnali beszedési megbízást (inkasszó) alkalmaz, amely jelen szerződés 1. számú mellékletét képezi.
11. Az Átvevő a tájékoztatási, értesítési, valamint nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségét teljesíti, illetve gondoskodik ezek teljesítéséről, az adatkezelés és az adatvédelem szabályait ismeri és betartja, illetve betartatja.
12. A Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben a jelen szerződés megszűnik, az Átadó köteles gondoskodni az ellátandó gyermekek óvodai neveléséről, amennyiben ez kötelező feladatát képezi a hatályos jogszabályok szerint.
13. Az Átvevő kijelenti, hogy a köznevelési szerződésben meghatározott feladatok ellátására vonatkozó jogszabályokat és szakmai követelményeket, nyilvántartási kötelezettségeket ismeri, betartja és betartatja.
14. A Felek rögzítik, hogy a szerződést bármelyik szerződő fél az éves költségvetési törvény hatályba lépését követően 30 napon belül a nevelési év végére jogosult felmondani, ha a másik fél a szerződésben foglaltakat, vagy jogszabályi kötelezettségét súlyosan megszegi.
15. Jelen szerződésből fakadó jogok és kötelezettségek gyakorlását az Átvevő a szerződésben foglalt feltételek megtartásával más jogi személynek átengedheti, amennyiben ehhez az Átadó előzetesen írásban hozzájárult.
16. A Felek kijelentik, hogy vitás ügyeiket – beleértve a felmondásra esetlegesen okot adó körülményeket is – peren kívül, megegyezéssel kívánják megoldani.
17. A Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben jelen szerződés hatályának lejártát követően ismételten köznevelési szerződést kívánnak kötni, úgy az erre vonatkozó tárgyalásokat legkésőbb a köznevelési szerződés lejárta előtt 6 hónappal megkezdik.
18. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyéb hatályos jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.
19. A Felek jelen szerződést elolvasás és értelmezés után - mint akaratukkal mindenben megegyezőt – 4 eredeti példányban jóváhagyólag aláírták.
Kőszeg, 2017. ……………………



Darabos Béla Huber László
Bozsok község Polgármestere Kőszeg Város Polgármestere


1. számú melléklet


FELHATALMAZÓ LEVÉL


Alulírott Bozsok községi Önkormányzat (székhely: 9727 Bozsok, Rákóczi utca 142.) jelen nyomtatvány aláírásával felhatalmazom a számlavezető bankot, hogy az OTP BANK Nyrt.-nél (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 8.) vezetett 11747051-15423586 számú számlámat Kőszeg Város Önkormányzata által benyújtott azonnali beszedési megbízás alapján a 11747051-15420909-00000000 számla javára megterhelje.

A felhatalmazó kijelenti, hogy más banknál a jelen megállapodás megkötésének időpontjában nem rendelkezik bankszámlával és egyúttal vállalja, hogy a megadott bankszámla megszüntetéséről, illetve újabb bankszámlák megnyitásáról haladéktalanul értesíti Kőszeg Város Önkormányzatát.


Kelt: …………………………………….


……………………………………..
a felhatalmazó önkormányzat
cégszerű aláírása


Záradék:


……………………………………………………………………………………………….……...........
(a számlavezető neve és címe) mint a Számlatulajdonos számlavezető bankja tudomásul vesszük, hogy Kőszeg Város Önkormányzata - mint jogosult – és Bozsok községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítása – azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket – tárgyban létrejött köznevelési szerződés alapján felmerült követelését a Számlatulajdonos számlája terhére azonnali beszedési megbízással érvényesítheti.

A felhatalmazó önkormányzat hitelintézete tudomásul veszi, hogy e nyilatkozat csak Kőszeg Város Önkormányzata tudtával és hozzájárulásával vonható vissza.


Kelt: ………………………………………..


……………………………………..
a számlavezető
cégszerű aláírása