1/2007. (I. 11.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát, hogy a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházat valamint a Chernel Kálmán Városi Könyvtárat 2007. április 1-től összevonja, egy intézményként kívánja működtetni.
A képviselő-testület elrendeli továbbá:
a.) a törvény által előírt egyeztetések lebonyolítását,
b.) a megszüntető és alapító okiratok előkészítését.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Maitz Mária referens
Határidő: a képviselő-testület 2007. február 13-i ülése

2. A képviselő-testület elrendeli a költségvetési hiány csökkentése céljából a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban a könyvtári szolgáltatás első emeleten történő megszervezését, a gyermekrészleg II. emeleti működésének megszüntetését és az I. emeleten történő elhelyezését.

Felelős: Lajos Tiborné igazgató helyettes.
Határidő: 2007. január 31.

3. A képviselő-testület elrendeli a költségvetési hiány csökkentése céljából a Chernel Kálmán Városi Könyvtár esetében 2 fő könyvtáros munkaviszonyának 2007. február 13-i hatállyal történő megszüntetését, ezzel egyidejűleg elrendeli, hogy a költségvetési engedélyezett létszámkeret az intézmény esetében 11 főről 9 főre, önkormányzati szinten pedig 174,5 főről 172,5 főre csökkenjen.
A létszámleépítéssel érintett 2 fő munkavállalói – munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli – foglalkoztatására az önkormányzat költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatóan megüresedő álláshelyeken vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál nincs lehetőség.
A megszüntetett álláshelyek legalább öt évig nem állíthatók vissza, kivéve, ha a jogszabályból adódó többlet feladatok ezt indokolttá teszik.
A képviselő-testület elrendeli az elbocsátott dolgozók részére kifizetett járandóságok visszaigénylését a törvényi lehetőségek szerint.

Felelős: Huber László polgármester, Lajos Tiborné igazgató helyettes.
Határidő: azonnal.

4. A képviselő-testület elrendeli a könyvtárépület hasznosítási lehetőségének és a könyvtár más, könyvtárnak megfelelő épületben történő elhelyezésének a vizsgálatát.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Bodovics László Jan osztályvezető.
Határidő: 2007. februári képviselő-testületi ülés.

5. A képviselő-testület elrendeli, hogy a 2007-es és az azt követő évek önkormányzati szervezésű rendezvénytervei a rendezvények pénzügyi vonzataival a költségvetés elfogadása előtt kerüljön előterjesztésként a képviselő-testület elé.

Felelős: Pócza Zoltán igazgató
Határidő: 2007. február 13-i ülés

6. A képviselő-testület elrendeli a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban az ISES Alapítvány által letétbe helyezett dokumentumok kapcsán az ezzel kapcsolatos többletkiadások megtérítése érdekében tárgyalások lefolytatását.

Felelős: Huber László polgármester, Lajos Tiborné igazgató helyettes.
Határidő: azonnal.