20/2007. (I. 30.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
HATÁROZAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Horváth Miklós István (szül: Celldömölk, 1964. 09. 15. an: Kiss Teréz) Kőszeg, Faludi F.u.4/6. szám alatti lakos rendszeres szociális segély elutasítása tárgyában, Kőszeg Város Polgármestere által hozott
10957-2/2006. számú határozatát

h e l y b e n h a g y j a.

E határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. A határozat felülvizsgálatát – jogszabálysértésre hivatkozással – a Vas Megyei Bíróságtól lehet kérni a határozat közlésétől számított harminc napon belül. A kereset előterjesztése illetékmentes. A pert az önkormányzat ellen kell indítani.

I N D O K O L Á S

Horváth Miklós István 2006. november 8-án rendszeres szociális segély iránti kérelemmel fordult hivatalunkhoz.
A települési önkormányzat rendszeres szociális segélyt állapít meg annak az aktív korú személynek, aki nem foglalkoztatott, feltéve, hogy saját maga és családjának megélhetése más módon nem biztosított.
Az aktív korú nem foglalkoztatott személynek és családjának akkor nem biztosított a megélhetése, ha a családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90 %-át, jelenleg 24.147,- Ft és vagyona nincs.
A központi járműnyilvántartás adatai alapján megállapításra került, hogy kérelmező házastársa vagyonnal rendelkezik.
Horváthné Schulcz Irén tulajdonát képezi egy 2003. évjáratú Renault Thalia 1.4 típusú személygépkocsi, melynek becsült forgalmi értéke 1.500.000,- Ft.
Vagyonnak az a hasznosítható ingatlan, jármű, továbbá vagyoni értékű jog minősül, amelynek
- külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a húszszorosát (536.600,-Ft.), vagy
- együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hetvenszeresét ( 1.878.100,-Ft.) meghaladja, azzal, hogy a szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű.
Horváth Miklós István a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be, melyben arra hivatkozott, hogy opcióval terhelt a gépjármű, ezért az nem értékesíthető, nem hasznosítható.
A Képviselő-testület a megtámadott határozat és az eljárás megvizsgálása eredményeként megállapította, hogy az ellátás elutasítása jogszerű, a határozat törvényes és megalapozott, a tényállás tisztázása során az eljáró hatóság a vonatkozó jogszabályok előírásai szerint járt el.
Fentiek alapján az I. fokú határozatot a képviselő-testület a Ket.105.§ (1) bek .alapján helybenhagyja.

A képviselő-testület e döntését a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4.§ (1) bek.b) pontja,37/A § (1)-(4) bekezdése alapján hozta meg.
A fellebbezés jogát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 11.§ (1) bekezdése zárja ki, a bírói felülvizsgálatot e § (3) bekezdése teszi lehetővé.
Az eljáró bíróság illetékességét a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 23. § (1) bekezdés i) pontja állapítja meg

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.