194/2022. (X. 27.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy az Alpokalja Vendéglátó Kft. a Kőszeg, Rajnis u. 5. sz. alatti társasház közös tulajdonát képező tetőszerkezetének felújítását, tetőhéjalás cseréjét, kémény felújítását a szükséges engedélyek beszerzését követően, saját költségén elvégezze azzal, hogy a tulajdonostársaktól a későbbiekben sem igényelheti a tulajdoni hányaduk után a tetőfelújításra fordított költséget.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1. pontban írt – a határozat melléklete szerinti műszaki leírás és tartószerkezeti szakértői véleménynek megfelelő örökségvédelmi engedély és kivitelezői árajánlat alapján készült – véglegessé vált örökségvédelmi használatbavételi eljárás eredményeként megvalósult beruházást követően elrendeli az alábbiakat:
a) Kőszeg Város Önkormányzata kezdeményezi a Kőszeg, Rajnis u. 5. társasház Alapító Okiratának módosítását oly módon, hogy a tulajdonostársak részére a külön albetétekre elővásárlási jog legyen biztosítva.
b) Az Alapító Okiratban közös helyiségként feltüntetett 1 db olajtárolóra, valamint a padlástérre kizárólagos használati jog kerüljön bejegyzésre a földszinti üzlethelyiség (1846/A/1 hrsz) és az 1. emeleti 3. lakás (1846/A/4 hrsz) mindenkori tulajdonosa részére azzal, hogy a karbantartás költségei kizárólag őket terheli.
c) A Kőszegi Városüzemeltető Kft. és az Alpokalja Vendéglátó Kft. között a Kőszeg, Jurisics tér 7. sz. alatti Garabonciás Pizzéria üzlethelyiségre kötött bérleti szerződésben szereplő bérleti díj összege 5 év határozott időre változatlan összeggel, 160.147,-Ft/hó kerüljön rögzítésre.
d) Az Alpokalja Vendéglátó Kft. által a Jurisics-várban (Kőszeg, Rajnis u. 9.) használt bolthelyiségre, az udvari íjászat és árusító pavilon használatára vonatkozó bérleti szerződésben szereplő bérleti díj összege 5 év határozott időre változatlan összeggel kerüljön rögzítésre.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete fenntartja magának azt a jogot, amennyiben a Jurisics-vár épületegyüttesében olyan újabb beruházás történik, amely akadálya a 2/d) pont teljesülésének, akkor arra vonatkozóan a felek új egyeztetést folytatnak le.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a társasház Alapító Okirat módosításának és az átvezetéshez szükséges egyéb dokumentumok aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: 1. pont esetében: azonnal,
2.-3. pontok esetében: 1. pont teljesülését követően értelemszerűen.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)