141/2007. (VI. 26.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítását – az alábbi módosító javaslatokkal – jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

"4.2.3. Minden év március 31-ig munkájáról írásos szakmai és pénzügyi beszámolót készít a tagönkormányzatok képviselő-testületei részére.

4.2.5. A munkaszervezet a társulási tanács ülésére készített előterjesztéseket, és az el-fogadott döntésekről szóló határozatokat a tagönkormányzatok polgármesteri hivatala és bizottsági elnökei részére elektronikus úton megküldi.

6.2.1. A társulás által fenntartott közoktatási intézmények számviteli és könyvviteli felada-tokat lebonyolító közalkalmazottak teljes személyi és létszámarányos dologi kiadásait az érin-tett önkormányzatok az előző év október 1-i közoktatási statisztikában megállapított gyermek-létszám arányában viselik. A hozzájárulás mértéke a tárgyévi tervezett személyi juttatások és dologi kiadások létszámarányos része. Átszervezés esetén a létszámarányos hozzájárulás mértékét ismételten meg kell határozni.
A támogatást az önkormányzatok 1/12-es finanszírozással (az állami normatíva megérkezé-sét követő három munkanapon belül) utalják a többcélú társulás számlájára.

6.2.2. A társulás által fenntartott közoktatási intézmények normatív támogatáson felüli mű-ködtetési, valamint fejlesztési kiadásait az önkormányzatok a hatályos jogszabályoknak meg-felelően ellátotti létszám arányában viselik. Az önkormányzatok között a mindenkori költség-vetési normatíva igényléséhez felhasznált létszám szerinti megbontásban történik a költségve-tési igény biztosítása.

6.2.7. A Gyermekjóléti szolgálat feladatellátása Kőszeg Város Önkormányzatával történő megállapodás útján történik. A feladat finanszírozását a normatív támogatáson felül a 0-17 éves korú gyermekek arányában vállalják a települések.

6.6. A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 57. § (2) bekezdés a) pontjában szereplő intézmények közül az idősek gondozóházának közös fenntar-tása oly módon történik, hogy az ellátottak után megigényelt normatív támogatás felett az ellátotti létszám arányában megállapított hozzájárulást az ellátott lakóhelye szerinti ön-kormányzat köteles megfizetni.

6.7. A feladatellátáshoz, főként az intézmények fenntartásához az önkormányzatok az állami normatíván felül az éves költségvetésben elfogadott többlettámogatást az állami normatíva megérkezését követő 3 napon belül kötelesek biztosítani. Késedelme esetén a mindenkori jegybanki alapkamat 2%-kal növelt mértékű kamatot köteles a késedelembe eső önkormány-zat megfizetni. Ezen összeget a munkaszervezet negyedévente utólag számlázza ki egy ösz-szegben önkormányzatonként 2007. szeptember 1-jétől kezdődően. Bármely feladat finanszí-rozásának elmaradása esetén a Társulási Tanács 30 napot meghaladó tartozás esetén az érin-tett önkormányzat(ok) ellen fizetési meghagyást bocsát ki a Kőszegi Városi Bíróságnál.

6.8. A társulás által fenntartott, de nem az általa alapított intézmény előirányzat túllépését a tárgynegyedévet követő 2. hónap 20. napjáig köteles a társulás az érintett önkormány-zatok felé írásban jelezni. Az év végével fennálló előirányzat túllépésre vonatkozóan az érintett önkormányzatok ellátott arányosan kötelesek biztosítani az indokolt előirányzat túllépést. Az intézmény indokolt költségvetési igényét köteles a társulás elé beterjeszteni, a társulás által indokoltnak tekintett előirányzat biztosítására vonatkozó egyéb szabályokra a megállapodásban rögzítettek az irányadóak.

A 7.3. pont számozása 7.3.1. pontra változik.

7.3.2. Az üzemeltetésre átadott vagyontárgyakat naprakészen nyilván kell tartani, és évente december 31-i fordulónappal leltározni kell. A nyilvántartott adatokról (bruttó érték, értékcsökkenés, nettó érték) a tulajdonos önkormányzat részére könyvelés céljá-ból a tárgynegyedévet követő hónap 5. napjáig, illetve év végén a tárgyévet követő janu-ár 15-ig adatot kell szolgáltatni.

7.5.2. Amennyiben a tag vállalt kötelezettsége nem teljesítése következményeként lép ki, vagy a többi tag kizárja az általa bevitt vagyon és vagyoni értékű jog részére visszajár, a társu-lási vagyonból pedig az általa a társulásnak juttatott befizetés összege jár vissza, amelyet hátralékaival korrigálni kell.
A vagyont a 7.5.1. pontban leírt korlátozásokkal kell kiadni."


Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.