129/2008. (V. 29.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a határozat mellékletében szereplő, könyvtár ellátási szolgáltató rendszer működtetésére vonatkozó megállapodást elfogadja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Szabó Marianna közművelődési ügyintéző.
Határidő: azonnal.


M E G Á L L A P O D Á S

amely létrejött egyrészről Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása (továbbiakban: társulás) Kőszeg, Kossuth Lajos u 15. képviseletében, Albert Csaba a társulás elnökhelyettese,
másrészről Kőszeg Város Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseletében, Huber László polgármester között az alulírott helyen, időben és a kö-vetkező feltételekkel:

1. Az 1997. évi CXL. tv. 64.§-a a nyilvános könyvtári ellátás megvalósítását írja elő. A tár-sulási megállapodás 2.2.5 pontja a nyilvános könyvtári feladatok közül a mozgókönyvtár kistérségi szintű biztosítását, továbbá a könyvtár-ellátási szolgáltató rendszer működteté-sét vállalja a Chernel Kálmán Városi Könyvtár és a települési könyvtárak között. A fel-adatellátással kapcsolatosan szerződő felek a következőkben állapodnak meg:
a) A kistérséghez tartozó községi önkormányzatok nyilvános mozgókönyvtár fenntartására vonatkozó kötelező feladatukat, nyilvános mozgókönyvtári szolgáltatás megrendelésével teljesítik. A községi önkormányzatok mozgókönyvtári szolgáltatásaikat a Chernel Kálmán Városi Könyvtár útján teljesítik.
b) Szerződő felek megállapítják, hogy minden településen a jogszabályi előírásoknak megfe-lelő helyiség a közszolgáltatás biztosítására rendelkezésre áll.
c) A települések mozgókönyvtári kötelező feladatainak ellátását a városi könyvtár szakmai-lag segíti, közreműködik abban, hogy a könyvtárosi feladatokat megfelelő szakember lás-sa el.
d) Szerződő felek törekednek arra, hogy a későbbiek során a könyvtár-ellátási szolgáltató rendszer kiépüljön és az számítástechnikailag alátámasztott legyen.
e) A finanszírozás a feladatellátás módjának megfelelően történik. A munkaszervezet és a Chernel Kálmán Városi Könyvtár között évente a költségvetés ismeretében, a tanács dön-tése alapján, illetve a könyvállomány bővítésére vonatkozó tételt illetően a helyi képvise-lőtestületek döntése alapján, finanszírozási megállapodást köt. A megállapodásban szerep-lő összegeket a munkaszervezet közvetlenül utalja a könyvtár költségvetésébe 1/12-es bontásban.
f) A mozgókönyvtári ellátás helyzetéről a városi könyvtár igazgatója évente tájékoztatást ad a társulási tanács részére.

2. A megállapodást felmondani írásban, indokolással ellátva lehet a költségvetési év végére, a másik félhez fél évvel korábban eljuttatott jognyilatkozattal.

3. Szerződő felek rögzítik, hogy a köztük esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket elsősorban tárgyalásos úton rendezik, ennek érdekében több fordulós egyeztetésre, és együttes társu-lási tanácsi és képviselő-testületi ülésre is hajlandók. Ha a megállapodás még sem sikerül-ne, a jogi út bonyolítására a Szombathelyi Városi Bíróság Illetékességét kötik ki.

Ezt a megállapodást a szerződő felek együttes értelmezés és akaratnyilvánítás után írták alá.

Kőszeg, 2008. május 29.

Albert Csaba Huber László
elnökhelyettes polgármester