133/2008. (V. 29.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat kintlévőségei behajtására vonatkozó Intézkedési tervet elfogadja.

Felelős: Dr. Tóth László jegyző.
Határidő: értelemszerűen.


INTÉZKEDÉSI TERV
a hátralékok és egyéb kintlévőségek behajtására


1.
Az adóhátralékok behajtására

1. A hátralékosok negyedévenkénti felszólítása után, a közölt fizetési határidő eredménytelen leteltét követően azonnal alkalmazni kell az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvény 150-153. §-aiban biztosított végrehajtási eszközöket (jövedelemből való letiltás, inkasszó, gépjármű forgalomból való kivonása, ingatlan végrehajtási jog bejegyzése).

2. Amennyiben az 1. pontban megjelölt eszközök alkalmazása akadályba ütközik (pl. jövedelem hiánya) az ingó, illetve ingatlan vagyontárgyakra kell végrehajtási eljárást lefolytatni. Ennek lebonyolítására meg kell keresni a bírósági végrehajtói kamarát és megegyezni a megbízás feltételeiben.

3. Folytatni kell a megkezdett ellenőrzési gyakorlatot az idegenforgalmi és az iparűzési adók tekintetében. A saját apparátussal történő ellenőrzések mellett jutalék ellenében igénybe kell venni szakértői segítséget is a könyvelési, nyilvántartási, elszámolási hiányosságok kimutatására.

4. Az éves adóellenőrzési tervet következetesen véghez kell vinni.

Felelősök:
1. pontban foglaltakért: hatósági osztályvezető
2. pontban foglaltakért: hatósági osztályvezető, jogtanácsos
3. pontban foglaltakért: hatósági osztályvezető
4. pontban foglaltakért: hatósági osztályvezető

Határidők: folyamatos

2.
Ingatlan értékesítésből eredő kintlévőségek behajtása

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően következetesen alkalmazni kell a fizetési meghagyás kibocsátásának eszközét, illetve érvényesíteni kell a szerződés megszegésének következményeit (a szerződés felbontása, az ingatlan visszaszállása, opciós visszavásárlás).

Felelősök: pénzügyi osztályvezető, jogtanácsos
Határidő: folyamatos


3.
A lakásvásárlási támogatásból, rehabilitációs kölcsönből eredő tartozások behajtása

1. A lakásvásárlási támogatások törlesztő részleteinek nem fizetése esetén a fizetési felszólításokat haladéktalanul ki kell küldeni, nagyobb összegű tartozás esetén fel kell ajánlani a részletfizetés lehetőségét is. Sikertelenség esetén a fizetési meghagyás kibocsátása, végrehajtási jog bejegyeztetése eszközével kell élni.

2. A rehabilitációs kölcsön visszafizetésének elmulasztása esetén az 1. pontban foglaltak szerint kell eljárni.

Felelősök: pénzügyi osztályvezető, jogtanácsos
Határidő: folyamatos





4.
Közműfejlesztési hozzájárulásból eredő hátralékok behajtása

1. A közműfejlesztési hozzájárulások törlesztő részleteinek nem fizetése esetén a felszólításban közölt fizetési határidő eredménytelen leteltét követően azonnal alkalmazni kell a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 41. §-ában biztosított végrehajtási eszközöket.
2. A közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötött lakás-takarékpénztári szerződések törlesztő részleteinek nem fizetése esetén a fizetési felszólításokat haladéktalanul ki kell küldeni, a 6 hónapon túl hiányos megtakarítású szerződéseknél a felmondást kell kezdeményezni a banknál. A továbbiakban az 1. pont szerint kell eljárni.


Felelősök: pénzügyi osztályvezető, hatósági osztályvezető
Határidő: folyamatos


5.
A lakás és helyiségbérleti, valamint közüzemi díj hátralékok behajtása

1. A hátralékok behajtására a Városüzemeltető Kht-val tárgyalásokat kell folytatni, és megállapodást kell kötni. A megállapodásban rögzíteni kell az általuk ellátandó feladatokat, eredményesség esetén az önkormányzat a behajtási költségek levonása utáni bevétel 70%-ára tart igényt.

2. A bérleti szerződésben a felmondási okok között rögzíteni kell a szolgáltatók felé fizetett közüzemi díjak meg nem fizetését. A már megkötött szerződések ilyen tartalmú módosításáról szintén gondoskodni kell. A tartozások behajtására következetesen alkalmazni kell a fizetési meghagyás kibocsátásának eszközét.


Felelősök:
1. pontban foglaltakért: jegyző, pénzügyi osztályvezető, Városüzemeltető Kht. igazgatója
2. pontban foglaltakért: jogtanácsos, Városüzemeltető Kht. igazgatója

Határidők:
1. pont esetében 2008. augusztus 31.
2. pont esetében 2008. szeptember 30.