18/2010. (I. 28.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
H A T Á R O Z A T

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Özv. Horváth Ferencné (szül: Felsőszölnök, 1948.január 8. an: Horváth Veronika) Kőszeg, Űrhajósok útja 23/B. fsz.2. szám alatti lakos eseti gyógyszersegély támogatás tárgyában, Kőszeg Város Polgármestere által hozott 12836-2/2009. számú határozatát

h e l y b e n h a g y j a.

E határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. A határozat felülvizsgálatát – jogszabálysértésre hivatkozással – a Vas Megyei Bíróságtól lehet kérni a határozat közlésétől számított harminc napon belül. A kereset előterjesztése illetékmentes. A pert az önkormányzat ellen kell indítani.

I N D O K O L Á S

Özv. Horváth Ferencné 2009. december 3-án 3.000,-Ft. összegű eseti gyógyszersegély támogatásban részesült.
Nevezett a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be, melyben a megállapított összeg felemelését kéri tekintettel arra, hogy kiadásainak magas összege létfenntartását veszélyeztetik.
A Képviselő-testület a megtámadott határozat és az eljárás megvizsgálása eredményeként megállapította, hogy a megállapított összeg jogszerű, a határozat törvényes és megalapozott, a tényállás tisztázása során az eljáró hatóság a vonatkozó jogszabályok előírásai szerint járt el.
Fentiek alapján az I. fokú határozatot a Képviselő-testület a Ket.105.§ (1) bek .alapján helybenhagyja.
A Képviselő-testület e döntését a szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V.27.) önkormányzati rendelet 7.§ (8) bekezdése alapján hozta meg.
A fellebbezés jogát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 11.§ (1) bekezdése zárja ki, a bírói felülvizsgálatot e § (3) bekezdése teszi lehetővé.
Az eljáró bíróság illetékességét a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 23. § (1) bekezdés i) pontja állapítja meg.