119/2010. (VI. 24.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város közigazgatási területére érvényes rendezési tervek felülvizsgálatát megkezdi és meghozza a településfejlesztési döntést.

Településfejlesztési döntés

1. A felülvizsgálat során általános érvényű módosítások, javaslatok és korrekciók:
a) A rendezési terv szabályozási tervlapjain a 2000-től eltel időszak telekalakításainak átvezetése, a használatba vett épületek feltüntetése valamint eltérő jelkulccsal az építési engedéllyel rendelkező épületek rögzítése.
b) Szükséges áttekinteni a TCST – telekcsoport újraosztás – jellel ellátott területeket és ezzel összefüggésben megvizsgálni ezen területek vonatkozásában a kötelezettség feloldásának lehetőségét.
c) Minden úgynevezett úszótelek felülvizsgálata, lehetőség szerinti megszüntetése.
d) SZTK – szabályozási terv készítés – jellel ellátott területek felülvizsgálata.
e) A város közigazgatási területén lévő közlekedési struktúra felülvizsgálata – rendezési terv szintű – az OTrT és a megyei tervekkel összhangban. A lakó területeken lévő úthálózat építési területeinek felülvizsgálata, az optimális kialakítások meghatározása.
f) Az e.) pontban megfogalmazott lakó utak felülvizsgálatával összekapcsolva az úgynevezett „egy oldalas” lakóterületi utak mentén húzódó mezőgazdasági területfelhasználása kijelölt területek lakóterületi terület-felhasználásba történő módosítása.
g) A Kálvária domb és a Kálvária templom fejlesztési elképzeléseinek megvalósítása érdekében új közlekedési terület(ek) kijelölése.
h) Kőszeg-Lukácsháza árvízcsúcs-csökkentő tározó hasznosítása során a területre készült vázlatterv alapján - 105/2010. (V. 27.) képviselő-testületi határozattal elfogadva – a terület-felhasználások módosítása és az ezzel összefüggő építési előírások meghatározása.
i) A Helyi Építési Szabályzat komplex felülvizsgálata (pl.: lakásszámok meghatározása, ellentmondások feloldása, az országosan védett területek és épületek beépítése, az Lk-T1 jelöléssel ellátott területek… stb.).
j) A 3557/4 hrsz (Hunyadi János utca) alatt lévő Z-Kp terület-felhasználású terület tényleges használata szerinti terület-felhasználások maghatározás és az ezzel összefüggő építési előírások rögzítése.
k) A szabályozási tervlapokon rögzített építési területek övezeti előírások és a helyi építési szabályzatban rögzített előírások közötti összhang biztosítása (pl.: 2917/14 hrsz-ú ingatlan oldalhatárának csökkentése).
l) Rákóczi utca 100 szám alatt lévő lakóterülettel kapcsolatos szabályozási tervi előírás felülvizsgálata.

2. Lakosság megkeresések, egyedi kérelmek, módosítási javaslatok: lsd. 1. sz. melléklet szerint

Felelős: Huber László polgármester,
Szima Andrea kistérségi főépítész.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: folyamatos.

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)